Gyártók

A Škoda megkezdte a Rapid Spaceback sorozatgyártását

2013.08.21.

Hivatalosan is kezdetét vette a Škoda új alsó-középkategóriájú ferdehátú kompakt modelljének sorozatgyártása. Az új modell világpremierje a Frankfurti Autószalonon (IAA) lesz. A Škoda Rapid Spaceback európai piaci bevezetése októberben indul.

A Rapid Spaceback már a nyolcadik gyártáskezdés ebben az évben a cseh gyártó számára. „Köszönet az egész csapat számára, a termelés, a tervezés, a gyártás a logisztika és a minőségbiztosítás területein egyaránt, akik mindannyian óriási munkát végeztek annak érdekében, hogy a Škoda számára e rendkívül fontos modell gyártása a legjobb minőségben és a meghatározott időpontban biztonságosan megkezdődhessen" - hangsúlyozta Michael Oeljeklaus, a Škoda igazgatótanácsának termelés és logisztika területeiért felelős tagja.

Az új modell gyártására tett előkészületek során a Mladá Boleslav-i gyárat bővítették, így például új hegesztő robotokat szereltek fel a gyári szabadságolások ideje alatt.

A Rapid Spaceback gyártása egy gyártósoron folyik a jelenlegi Fabia modellel. A Škoda Mladá Boleslavban gyártja az Octavia, az Octavia Combi és a Rapid modelljeit is.

A Škoda a Rapid Spaceback-kel bővíti tovább modellpalettáját, amely a Škoda Fabia és a Škoda Octavia közötti piaci rést hivatott betölteni. A cseh gyártó először kínál olyan kompakt modellt, mely a Škoda praktikus tulajdonságait ötvözi a kedvelt ferdehátú formával. Jellegzetes Škoda modellként a Rapid Spaceback bőséges térkínálattal, „Simply Clever” ötletek sokaságával, csúcsszínvonalú biztonsággal, kedvező üzemanyag-fogyasztással és kiváló ár/érték-aránnyal érkezik a piacra. Dinamikusan friss formavilágával a Škoda Rapid Spaceback elsősorban a fiatalabb vásárlóközönséget szólítja meg.

Az új Octavia és Octavia Combi, illetve a Rapid és Rapid Spaceback modellek gyártására tett előkészületek során a Mladá Boleslav-i gyár többek között új karosszéria- és teljesen automatizált beltér fényező részleggel és a legkorszerűbb présüzemmel bővült. Áprilisban elkészült a Škoda új, rendkívül korszerű logisztikai raktárbázisa, amely az eddigieknél jóval gyorsabban, rugalmasabban és hatékonyabban elégíti ki a jármű- és motorgyártás alkatrészigényét.

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.12.13
Michelisz Norbert mindkét időmérőt megnyerte a túraautó-világkupa (WTCR) szezonzáró malajziai....
2019.12.13
Mi lesz, ha vidékre utaznánk? Egy villanyautó csak városba való. Hangzatos mondatok, amiket a....
2019.12.13
George Russel helyzete a Forma 1-ben különleges. Első szezonját pont nélkül zárta, azok a pilóták....
2019.12.13
Sun Chen Kínából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra pályázatára. ..
2019.12.13
November közepén az egész országot megrázta a szlovén viadukton tragikus balesetet szenvedett, 53....
2019.12.13
Az óriási érdeklődés, illetve a megtelt gyártási kapacitások miatt a Volkswagen (VW) konszernhez....
2019.12.13
200 000 jármű 39 hónap alatt: a Volkswagen Haszonjárművek gyárában, a lengyel Września városában ez....
2019.12.13
New York-i Autószalon visszhangja októberre kiforrta magát, nemrég érkezett meg a keleti parti....
2019.12.13
Tokaji Vilmos váltotta a hazai gumiabroncs-gyártók szakmai szövetségének (HTA) elnöki székében....
2019.12.13
Az Opel Dakar Team párosa, Szalay Balázs és Bunkoczi László a Közel-Keletre készül!  ..