járműtörténelem

1955–2015 : A 60 éves DS a Rétromobile kiállításon

2015.02.02.

A nemrégiben önálló márkává vált DS a 2015-ben 40 éves Rétromobile kiállításon is emléket állít a 60. születésnapját ünneplő történelmi DS-nek. Február 4. és 8. között az autórajongók a párizsi Porte de Versailles-nál található kiállítási központban merülhetnek el a legendás autómodell történelmében. A DS standján – a CITROËN, a DS és az SM rajongói klubjainak összefogása révén – öt gyönyörű ritkaságot, valamint a márka egyik aktuális gyöngyszemét, a DS 3 Cabriót tekintheti meg a közönség.

A veterán autók rajongóinak egyik legnagyobb nemzetközi találkozója, a párizsi Rétromobile a DS számára is kihagyhatatlan lehetőség. A DS az idén először állít ki önálló márkaként a rendezvényen. A standon a 60 éves legendás DS több ritka példánya mellett látható lesz két SM, valamint a márka egyik aktuális modellje, a DS 3 Cabrio.

A gyűjtők együttműködésének köszönhetően kiállított öt ritka és különleges veterán autó feleleveníti azt a ragyogó múltat, amelyből a fiatal DS márka táplálkozik, és amelynek kulcsszavai a formabontó dizájn, a csúcstechnológia, a kifinomult anyaghasználat, az aprólékosan kidolgozott részletek, valamint a kiemelkedő komfort és vezetési élmény. Íme az öt autó részletes jellemzői:

-          1959-es évjáratú DS 19, eredeti állapotban, elegáns rózsaszínbe hajló szürke karosszériával, padlizsánszínű tetővel és királykék kárpitozással. Az autó német exportra készült, ennek megfelelően felszereltsége tartalmazza a motorhőmérséklet-kijelzőt és az FM/LW rádiót. Háromhengeres motorjához négyfokozatú, hidraulikus működtetésű váltó társul.

-          DS 21 Cabriolet (1968) szintén hidraulikus váltóval. Az autó különösen kifinomult kivitelű: a vörös bőrkárpit izgalmas kontrasztot alkot a Carrare fehér karosszériával és a fekete tetővel.

-          DS 20 Pallas (1973), igazi luxusmodell, dohányszínű bőrkárpittal, bézs fényezéssel, színezett üvegfelületekkel és nyitható tetővel. 1985 cm3-es motorjához négyfokozatú, szinkronizált, hidraulikus működtetésű váltó társul.

-          SM Coupé (1971), amely II. Hasszán marokkói királyé volt annak idején. Nemcsak a homokszínű metálfényezés teszi különlegessé, hanem az egyedi rendszám, a natúr bőrkárpit, a légkondicionáló berendezés, a Continental Edison hi-fi rádió, a színezett üvegfelületek és a ködfényszórók is. A motor természetesen Maserati V6-os.

-          SM Coupé (1972), első tulajdonosától, Scarabée barna fényezéssel, rókavörös bőrkárpittal. A hasmagasság állítását lehetővé tevő hidropneumatikus felfüggesztést a DS-től „örökölte”, a vezetést még élvezetesebbé tevő DIRAVI szervókormány pedig újdonságként jelent meg benne.

A történelmi modellek mellett feltűnik egy mai darab, nevezetesen egy DS 3 CABRIO ULTRA

PRESTIGE is, amely különleges, egyedi és hipermodern megjelenésével a nagy legendák méltó partnere. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.03.29
- Több mint öt hónap és a szakszervezetekkel lefolytatott tizenöt tárgyalási forduló után egyoldalú....
2024.03.29
Az M3-as autópályán, a keleti országrész felé rendkívül erős a forgalom. Gödöllőtől Bagig 20 km-en....
2024.03.29
A megszokott programok, és a felhőtlen jókedv mellett, idén néhány különleges látványossággal is....
2024.03.29
A világ legsikeresebb üzleti limuzinjának nyolcadik nemzedéke maradéktalanul meggyőzte a nemzetközi....
2024.03.29
Több szempontból is sokat fejlődött és ezért pozitívan értékeli a Formula 4 Winter Series-ben....
2024.03.29
- A nehéz-tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása a húsvéti hétvégén összesen 72 órán át lenne....
2024.03.29
Egyelőre csak koncepció formájában látható az első elektromos Isuzu D-Max pickup, de valószínű nem....
2024.03.29
A magyar rendőrök a francia hatóságok által körözött járművet foglaltak le Csanádpalota autópálya-....
2024.03.28
2024. április 1-től bevezetésre kerül a napi e-matrica Magyarországon. Az úthasználati jogosultság....
2024.03.28
A HangZóna mai vendége Rusznák András igazságügyi járműszakértő. ..