Ford

2016-ban a Ford további 2,9 millió eurót invesztál oktatási programjába

2016.03.16.

A Ford Motor Company bejelentette, hogy 2016-ban újabb 2,9 millió eurót invesztál ingyenes autóvezető-képző programjába, hogy további 7000 fiatal, 18-24 év közötti európai autós tudását tökéletesítse.

Ezzel az összeggel együtt a Ford 2013 óta összesen 9,6 millió eurót fordított a sikeres Ford Driving Skills for Life (DSFL) program működésére. A vállalat idén már Finnországra és Lengyelországra is kiterjeszti a programot, miközben tovább folytatja a belga, dán francia, német, olasz, holland román, orosz, spanyol, török és brit fiatalok oktatását.

Az európai 18-24 éves korosztály halálozási statisztikáiban első helyen áll az autóbaleset. A Ford eddig 13.500 fiatal európai autóvezetőt tanított meg a veszélyhelyzetek felismerésére, a jármű kezelésére, valamint a helyes sebesség és követési távolság megválasztására. A program megismerteti a fiatalokkal a közösségi média használatának zavaró hatásait, például a vezetés közbeni szelfizés problémáit, emellett pedig az ittas, illetve kábítószeres állapotban történő vezetés veszélyeit is bemutatja.

“Túl sok fiatal autós leli halálát olyan autóbalesetekben, amelyek oka a gyakorlatlanság és a rossz döntések kombinációja,” vélekedett Jim Graham, a Ford DSFL managere. “A mostani 2,9 millió eurós befektetésünk révén további 7000 fiatal szerezhet értékes gyakorlati ismereteket, amelyek egyszer talán az életüket mentik majd meg.”

A Ford volt az első autógyártó, amely ingyenes, átfogó vezetéstechnikai képzést vezetett be a friss jogosítvánnyal rendelkező autósok számára. A Ford DSFL program 11 évvel ezelőtt indult az USA-ban, és segítségével azóta több mint 650.000 ember tanulhatta meg a biztonságos közlekedést.

A DSFL megvalósításában a Ford Európa-szerte együttműködik a vezető biztonsági szervezetekkel: Belgiumban a Belgian National Road Safety Association a vállalat partnere, Franciaországban az Association Prévention Routière, Németországban a Deutscher Verkehrssicherheitsrat, Olaszországban az ACI, Oroszországban a Road Safety Russia, Spanyolországban a Dirección General de Tràfico, az Egyesült Királyságban pedig a Királyi Balesetmegelőzési Társaság és az AA Autósiskola. A Ford a 2016-os évre további partnereket keres programjához.

Mindemellett a Ford idén a YouTube sztárjait is felkéri arra, hogy video- és rendezvénysorozatok segítségével hívják fel a figyelmet a fiatal autósok vezetésbiztonsági képzésének fontosságára. A következő linkeken megtekinthetők a Tim Burton szereplésével készült Shmee150, a Paul Wallace szereplésével készült Supercars of London és a Sam Fane szereplésével készült Seen Through Glass című videók. A Ford DSFL saját anyaga a itt érhető el, és a YouTube-on az Ittas Vezetés Öltözék is megtalálható.

Tavaly a Ford DSFL tréning szinte minden európai résztvevője úgy nyilatkozott, hogy a képzést követően magabiztosabban vezet, ezért az oktatást a barátainak is ajánlaná. Spanyolországból néhány olyan visszajelzés is érkezett, hogy a résztvevők később – valós forgalmi helyzetekben – eredményesen alkalmazták az itt szerzett tudásukat, s ezzel sikerült elkerülniük egy ütközést, vagy mérsékelni tudták egy baleset súlyosságát.

“A frissen jogosítványt szerzett vezetőknek még nagyon sokat kell tanulniuk a biztonságos közlekedésről, ezért határozottan azt ajánljuk nekik, hogy vegyék igénybe a Ford DSFL tréningjeit,” mondta el Graham. “Képzéseink jó hangulatúak, ingyenesek, informatívak, ráadásul folyamatosan frissítjük a tananyagot, hogy az itt átadott tudás mindig életszerű legyen.”

A tervek szerint a program következő hullámába Magyarország is bekapcsolódik. A fiatal, kezdő vezetőket bevonó ingyenes program várhatóan 2017 tavaszától lesz elérhető Magyarországon.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.04.25
Megszólalásig hasonlít a Citroen C5 Aircrossra és osztozik is majd technikai alapjain az új Opel....
2024.04.25
Több mint egy tucat elektromos autó hirtelen lángra lobbant egy Eibesbrunn melletti cég telephelyén....
2024.04.25
Több mint 20 év után megújult a márka logója és vizuális arculata – írja honlapján a német....
2024.04.25
Tudja mi a különbség a sales maneger, a business development manager és account manager munkakörök....
2024.04.25
A Porsche újabb változattal teszi teljessé a 2023-ban teljes modellfrissítésen átesett Cayenne....
2024.04.25
A Magyarországon működő járműipari vállalatok, beleértve a nagy autógyárakat és azok széles....
2024.04.25
A BMW Group debreceni gyára és a Lufthansa együttműködése révén kapacitás bővítés valósult meg a....
2024.04.25
A Hyundai Motor Company a németországi Nürburgring versenypályán tesztelte az IONIQ 5 N - a márka....
2024.04.25
A Blaha Lujza téri állomáson végeznek műszaki mentést a tűzoltók - írta a Katasztrófavédelem....
2024.04.25
Komoly mérnöki feladatot könnyít meg a két vállalat közös fejlesztése: a villamosenergia-....