BMW Motorrad

2017-ben érkeznek a megújult bajor középkategóriás motorok

2016.11.08.

Az új F 800 R roadsterrel és F 800 GT sportos túramotorral a BMW Motorrad megújítja széles termékpalettáját a népszerű középkategóriában. A BMW Motorrad kéthengeres motorkerékpárjai már eddig is nagyszerűen megfeleltek akár városi felhasználásról, kanyargós utakon való sportos motorozásról vagy szóló illetve kétszemélyes dinamikus túrázásról volt szó, a továbbfejlesztett változatok azonban még sokoldalúbb felhasználhatóságról tesznek tanúbizonyságot.

A nagy nyomatékú, folyadékhűtésű, 798 köbcentiméteres kéthengeres motor továbbra is dinamikus meghajtást szavatol mindkét modell számára. Az erőforrás teljesítménye 8000-es percenkénti fordulatszámnál 66 kW (90 LE). Az F 800 R hajtásáról a szegmensében tipikusnak számító lánc gondoskodik, az F 800 GT-ben pedig gondozásmentes fogasszíj felel a hajtásért, amely páratlan teljesítmény leadás mellett a hosszabb túrákra is kiválóan megfelel.

 Mindkét motorkerékpár 2017-es változata teljesíti az EU4-es normákat. A legfőbb megkülönböztető jele az új megjelenésű rozsdamentes acél kipufogódob-vég. A BMW Motorrad kiegészítők kínálatában elérhető az Akrapovič gyártmányú HP sport kipufogódob, amely szintén új dizájnt kapott.

A „ride-by-wire” rendszer a motoros parancsait a gázmarkolat szenzortól közvetlenül továbbítja a motor vezérlőegységének és a fojtószelepnek. Az eredmény még finomabban adagolható gáz és fokozott gázreakció. Mindez lehetővé teszi az új „Rain” és „Road” menetprogramok bevezetését a nedves és száraz úton történő motorozáshoz, valamint az extrafelszerelésként elérhető Dynamic menetprogramot, amely a sportosabb motorozást támogatja.

Új műszerfal-számlapok és még több információ - Az új F 800 R és F 800 GT műszerfala a hagyományokhoz híven két analóg műszeregységből, a sebesség- és fordulatszámmérőből, valamint egy mulitfunkciós kijelzőből áll. Az EU4-es előírásoknak megfelelően mindkét új 2017-es modell műszerfala egy ellenőrzőlámpával egészül ki. Az új műszerfal-számlapok még jobb leolvashatóságot biztosítanak, a kijelző immár a menetprogramot is megjeleníti.

Még markánsabb karakter az új színkoncepciókkal - Három színvariáció gondoskodik az új F 800 R és F 800 GT még egyedibb és meg karakteresebb megjelenéséről. A fekete (Blackstorm metallic) fényezés az F 800 R férfias oldalát hangsúlyozza, míg a piros (Racing Red non-metallic) változat a roadster progresszív és dinamikus karakterét emeli ki. A BMW Motorsport – fehér/kék/piros (Lightwhite non-metallic/Lupine Blue metallic/Racing Red non-metallic) fényezés erőteljesen közvetíti az F 800 R sportos mivoltát. Az opcionális „keréktárcsa dizájncsomag” - amely egy piros dekor csík a keréktárcsa peremén - remekül kiegészíti a BMW Motorsport fényezést.

Fehér (Lightwhite non-metallic) változatban az új F 800 GT rendkívül atletikus és dinamikus megjelenésű, kék (Gravity Blue metallic matt) színben pedig erőteljes, férfias kisugárzást kölcsönöz. Ezzel szemben a fekete (Blackstorm metallic) fényezés és az oldalidom és a faridom szürke dekorációs felületeinek kombinációja különösen kifinomult megjelenéssel ruházza fel. Az F 800 GT kimagasló minőségét az oldalidom felső részén elhelyezkedő, galvanizált megjelenésű új, modell felirat támasztja alá. A mattított GT felirat az új szélvédőn szofisztikált és kiforrott megjelenést sugall.

Bővülő gyári extrafelszerelések - Extrafelszerelésként új, magasabb kormány is rendelhető az F 800 R számára, amely a motoros pihentetőbb üléspozíciójához járul hozzá. Alacsony üléssel együtt az új kormány ergonomikus alternatívát nyújt alacsonyabb motorosok számára is. Az új F 800 R-hez extrafelszerelésként elérhető „keréktárcsa dizájncsomag” különösen azoknak nyeri el tetszését, akik szeretik az igazán sportos megjelenésű motorkerékpárokat. Egy piros dekor csík fut végig a keréktárcsa peremén, amely az új roadster sportos és dinamikus mivoltát hangsúlyozza, akárcsak az S 1000 RR „superbike” esetében.

A BMW Motorrad kiegészítők eddig is széles kínálata tovább bővül, így az F 800 R és F 800 GT számára is számos lehetőség elérhető. Például mindkét modellhez rendelhető HP sport kipufogódob, amely nemcsak erőteljes és öblös hangzást, hanem sportos megjelenést is biztosít.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.03.29
A világ legsikeresebb üzleti limuzinjának nyolcadik nemzedéke maradéktalanul meggyőzte a nemzetközi....
2024.03.29
Több szempontból is sokat fejlődött és ezért pozitívan értékeli a Formula 4 Winter Series-ben....
2024.03.29
- A nehéz-tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása a húsvéti hétvégén összesen 72 órán át lenne....
2024.03.29
Egyelőre csak koncepció formájában látható az első elektromos Isuzu D-Max pickup, de valószínű nem....
2024.03.29
A magyar rendőrök a francia hatóságok által körözött járművet foglaltak le Csanádpalota autópálya-....
2024.03.28
2024. április 1-től bevezetésre kerül a napi e-matrica Magyarországon. Az úthasználati jogosultság....
2024.03.28
A HangZóna mai vendége Rusznák András igazságügyi járműszakértő. ..
2024.03.28
Új hajtáslánccal bővül a Lexus első dedikáltan akkumulátoros elektromosnak fejlesztett modellje, a....
2024.03.28
Négy új hajó siófoki felavatásával vette kezdetét a 178. balatoni hajózási szezon csütörtökön. ..
2024.03.28
Két kulcsfontosságú modelljükhöz is ráncfelvarrást mutatott be a Seat és további két modell kaphat....