Volkswagen

2020-ban érkezik a Tesla Model X wolfsburgi kihívója

2017.04.16.

A Volkswagen csoport teaser fotókat tett közzé a teljesen elektromos crossover koncepciójáról, melynek premierje a következő héten induló Shanghaji Autószalonon lesz.

Az I.D. hatchback és egyterű koncepciók mellett a VW egy harmadik jármű részleteiről is csepegtetett információkat a közelmúltban, melyről kiderült, hogy crossover és 2020-tól tervezett a német autógyár zéró-emissziós palettájának sorát erősíteni. A márka ígérete szerint nem kérdés, hogy a belső égésű motorokkal szerelt autókkal minden tekintetben felveszik majd a versenyt, valamint az autonóm vezetés képessége is része a szériafelszereltségnek, de a wolfsburgi modell küldetése itt nem ér véget: a Tesla Model X-nek is kihívója lesz.

A hivatalos közlemény szerint a Volkswagen egyértelmű célt állított fel az elektromos autógyártást illető terveiben, miszerint a következő évtized közepéig a niche modellek startup státuszából a széles kínálatú sorozatgyártásig szeretne eljutni modell offenzívájával világszerte. Az I.D. crossover egy négyajtós kupé és egy SUV keveréke, mellyel az autóipar leggyorsabban növekvő szegmensének célcsoportját kívánják megcélozni, ahol előtérben van a tágas térkínálat, a komfortos menettulajdonságok és a magasabb üléspozíció.

A koncepció autó önvezető funkciója egy gombnyomással aktiválható, a volán közepén található VW embléma megnyomásával a kormánykerék eltűnik a műszerfalba. A manőverek biztonságát lézer és ultrahangos szkennerek, radarszenzorok és kamerák segítik.

Az I.D. crossover a 2015-ben piacra dobott Tesla Model X ára alatt lesz a gyáriak szerint, sőt a VW a dízel autóinak kategóriájába taksálja a konszern a három év múlva sorozatgyártásba kerülő újdonságot. A Volkswagen nem titkolt célja, hogy 2025-ig egymillió elektromos autójuk talál gazdára világszerte, igazodva ezzel a stratégiával a folyamatosan szigorodó emissziós szabályokhoz és a változó piaci igényekhez.

A Volkswagen tavalyi eredményeivel letaszította trónjáról a Toyotát, mely addig a világ legtöbb autóját értékesítő márka volt. Elektromos autóinak fejlesztéseivel a dízel-emissziós botrányból fakadó, eddig 24 milliárd eurós kiesését kívánja balanszírozni.

Forrás: autonews.com

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.04.20
Azt gondolta, jó ötlet felmászni a méregdrága szupersportkocsira. ..
2024.04.20
A negyedik helyről rajtoló Max Verstappen, a Red Bull címvédő és háromszoros világbajnok....
2024.04.20
Németországnak nem sikerült elérnie kitűzött klímaterveit, úgyhogy egészen szokatlan tervekkel....
2024.04.19
A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal,....
2024.04.19
Koldus vagy királyfi, aki belépett? Örök dilemma ez ékszerüzletben, autókereskedésben,....
2024.04.19
Nagy esemény a MINI háza táján: a tisztán elektromos meghajtású MINI Aceman a 2024-es Pekingi....
2024.04.19
Ha ezt használja, megőrzi autója értékét.   ..
2024.04.19
A CX-60 után a vadonatúj Mazda CX-80 a második modell Európában, amelyet a Mazda nagy platformjára....
2024.04.19
Mostanában a szokásosnál is több szó esik a BMW legutóbbi 5-ös sorozatáról.  ..
2024.04.19
Az új BMW X3 a BMW Group dél-franciaországi, Miramasban működő tesztközpontjában a sorozatgyártás....