Lexus

2022-től megkezdődik a Lexus NX kanadai gyártása

2019.05.20.

A Lexus az európai piacot Japánban gyártott modellekkel szolgálja ki, az észak-amerikai ellátásában ugyanakkor fontos szerep jut a helyi gyártásnak. Éppen ezért mérföldkő, hogy megkezdi egyik legsikeresebb modellje, a Lexus NX crossover kanadai gyártását.

A Lexus NX rendkívüli népszerűségét jól példázza, hogy az eső negyedévben hazai eladásait 30%-al bővítő környezetbarát luxusautómárka magyarországi eladásainak mintegy egyharmadát ez a modell teszi ki, de a modell világszinten is fontos elemét adja a Lexus értékesítéseknek. Az igényekkel való lépéstartás érdekében a környezetbarát luxusautógyártó bejelentette, hogy a Toyota Motor Manufacturing Canada (TMMC) 2022 elejétől kezdve megkezdi az ontarioi Cambridge-ben a legmodernebb Lexus NX és Lexus NX Hybrid kompakt luxus SUV-k gyártását.

- Örömmel jelentjük be, hogy a TMMC gyártja majd a népszerű Lexus NX és Lexus NX Hibrid modelleket az egész észak-amerikai piacra – fogalmazott Fred Volf, a TMMC elnöke a vállalat sajtótájékoztatóján ahol a vendégek közt megjelent Justin Trudeau, Kanada miniszterelnöke és Christine Elliott, Ontario állam miniszterelnök-helyettese is.

2003-ban az a megtiszteltetés érte a TMMC-t, hogy elsőként kapott lehetőséget a Toyotától a Lexus járművek Japánon kívüli gyártására, és azóta több mint 1,3 millió Lexus RX és Lexus RX hibrid modell készült az üzemben.

- A cég legújabb beruházásai és a vállalat mostani döntése világossá teszik, hogy a TMMC csapat tagjai élvezik a Toyota bizalmát. Lexust gyártani a legmagasabb színvonalat, minőséget és egyben nagy megtiszteltetést jelent – tette hozzá Volf.

2018-ban a TMMC 1,4 milliárd kanadai dolláros beruházást jelentett be (a szövetségi és tartományi kormányok támogatásával együtt)- A befektetés célja, hogy az északi és nyugati üzemeket átalakítsák a Toyota New Global Architecture (TNGA) platformjához, amely nagyobb rugalmasságot, további termelési hatékonyságot és kiváló termékeket biztosít. Ez a stratégiai beruházás tette lehetővé a TMMC számára, hogy a termelését Észak-Amerika gyorsan növekvő kompakt SUV-piacának igényeihez igazítsa, különösen a piacvezető Toyota RAV4 és a Toyota RAV4 Hybrid gyártásával.

- Kanadai gyáraink több nemzetközi díjat nyertek már, és továbbra is fontos szerepet játszanak a Toyota globális termelési stratégiájában – hívta fel a figyelmet az eseményen Jim Lentz, a Toyota Motor North America vezérigazgatója. “Mivel a kompakt luxus SUV-ok piaca tovább növekszik, az NX Észak-Amerikában történő gyártása teszi lehetővé számunkra ügyfeleink és kereskedőink jobb kiszolgálását.”

A TMMC már több mint 30 éve gyárt járműveket Kanadában, és jelenleg több mint 8500 főt foglalkoztat az ontarioi Cambridge és Woodstock városokban. A kanadai járműgyártás melletti elkötelezettségét bizonyítva a Toyota 1985 óta több mint 8,5 milliárd dollárt fektetett be kanadai tevékenységébe, és itteni üzemei ez idő alatt több mint nyolc millió járművet gyártottak.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.04.19
Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc....
2024.04.19
Ideiglenes kényszermegoldásokkal hozná versenyképes pozícióba az európai gyártókat az Európai....
2024.04.18
Vadat gázolt egy autó Fertőboz és Hidegség között - írja a Katasztrófavédelem az esti tíz után. ..
2024.04.18
A HangZóna mai vendége Piri András, a Q-Service partnerhálózati vezetője, a Young Car Mechanic....
2024.04.18
A rendőrség kijelölte a péntek reggeltől szombat reggelig tartó ellenőrzések helyszíneit - írja a....
2024.04.18
A Hyundai az éllovas ezen a furcsa sztrádán.   ..
2024.04.18
A gyermekek önállóan alapvetően gyalogosként vagy kerékpárosként vesznek részt a forgalomban, míg....
2024.04.18
Elsősorban szórakoztató divattermék és csak másodsorban autó az új Mini Countryman. Ez persze nem....
2024.04.18
A Peugeot tovább szélesíti a teljesen vagy részben elektromos modelljei számát, hiszen a kizárólag....
2024.04.18
A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. Zöld....