Dakar

Alonso és a Toyota már a Dakarra készül

2019.08.26.

A 2018/19. évi FIA Hosszútávú Világbajnokság sikeres lezárását követően Fernando Alonso és a Toyota Gazoo Racing ismét egyesítik erőiket, ezúttal a Hilux-szal. Többhavi tesztelés vár ugyanis rájuk, mert ez az autó áll majd rajthoz a következő Dakar Rallyn.

Az előttük álló öt hónap során Fernando - aki szeretné tovább bővíteni a már most is figyelemreméltóan sokoldalú, több szakágra kiterjedő autóversenyzői pályafutását – szorosan együttműködik a TOYOTA GAZOO Racing Dakar Rally csapatával. A pilóta Európában, Afrikában és a Közel-Keleten is intenzív képzésben részesül majd, hogy megismerje az ezen a rallyn rá váró kihívásokat.

A kétszeres Le Mans győztes, kétszeres Formula 1 világbajnok, jelenlegi FIA Hossztávú Világbajnoki címvédő, illetve a 24 órás Daytona futam győztese tovább feszegeti teljesítőképessége határait, hogy kifejlessze azokat az off-road autóvezetési készségeket, amelyekre szüksége lesz a szakág legkeményebb versenyein. A 38 éves Fernando versenyen kívüli indulóként rajthoz áll a 2019-es, dél-afrikai Harrismith 400 elnevezésű versenyen, amire a Cross Country versenysorozat ötödik fordulójában kerül sor szeptember 13-14. között.

A Toyota modelljei mindig esélyesként állnak rajthoz a Dakar Rallyn, ahol 2019-ben a privát és gyári Toyota-csapatok tették ki az összes induló több mint negyedét az autós géposztályban. A TOYOTA GAZOO Racing idén a korábbi katari olimpikon és rallyleganda, Nasser Al-Attiyah által vezetett Toyota Hilux-szal szerezte meg a első, összetettben aratott győzelmét a Dakar Rallyn. A 2020-as verseny szintén új fejezetet nyit, hiszen a Dakar Rally 1978-as első megrendezése óta – és a Latin-Amerikában eltöltött sikeres évtized után – most első alkalommal Szaúd-Arábia lesz a futam helyszíne.

Glyn Hall, csaptfőnök: „Idén márciusban sikeres, kétnapos tesztelést tartottunk Fernandóval a Dakar-győztes Toyota Hiluxunk kormánya mögött Afrika déli részén, s ez értékes tapasztalatokkal gazdagított minket. Fernando élvezte az új élményeket, és mi is láttuk, mennyit fejlődik és hogyan alkalmazkodik napról napra. Egyértelmű volt, hogy Fernando jól felkészülten érkezett a tesztelésre, és készen állt befogadni mindent, amit mutattunk neki.

A tereprally új műfaj a számára, és biztos vagyok abban, hogy megvan benne a kellő tudás és elszántság, hogy megbirkózzon ezzel az új kihívással. Dakari címvédőként, illetve a rallyversenyzésben eltöltött számos évvel a hátunk mögött biztosak vagyunk abban, hogy együtt tudunk majd dolgozni azon, hogy a következő hónapokban megszerezze a rallyzáshoz szükséges magabiztosságot.”

Fernando Alonso: „Lelkesen várom, hogy új terepen folytathassam a pályafutásomat a TOYOTA GAZOO Racing színeiben. Nagyon sok mindent elértünk együtt, mióta 2017 novemberében először rajthoz álltam a Toyotával: két egymást követő Le Mans-i diadalt, a Hosszútávú Világbajnoki címet a csapattal, illetve a világbajnoki címet a pilóták mezőnyében csapattársaimmal, Sébastiennel és Kazukival. Idén már belekóstoltam az off-road rally világába és jól éreztem magam benne, ezért szeretném folytatni. Tudtam, hogy teljesen más élmény lesz majd, és hirtelen nagyon sokat kell tanulnom, de remekül érzem magam a Hiluxban.

Nagyon gyorsan nagyon komoly önbizalmat adott, és minden egyes megtett körrel folyamatosan fejlődtem. Izgatottan várom a következő hónapok edzéseit, illetve azt, hogy még jobban megismerjem a Hiluxot, és együtt dolgozhassak a csapattal. Mindig mondtam, hogy szeretném újabb és újabb szakágaban kipróbálni magamat, és szerencsére éppen egy olyan csapatban vagyok, ahol ezt megtehetem.”

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.11.17
E heti rajzunk készítője T-boy. Rajzának címe: A jövő már itt van! ..
2019.11.17
Angela Merkel a napokban vesz részt a német autóipar csúcstalálkozóján, ezt megelőzően pedig egy....
2019.11.17
Csak 2020 negyedik negyedévében kerülhet a mozikba a legendás hétszeres Forma-1-es világbajnok....
2019.11.17
Wels, Bécs és Budapest között létesít új vasúti szállítási kapcsolatot az Osztrák Szövetségi....
2019.11.17
Roberto Sergio Castillo Rodriguez Kubából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2019.11.17
Michelisz Norbert, a Hyundai magyar pilótája egy 10. és egy 12. helyezéssel zárta a túraautó-....
2019.11.17
Az okostelefonos alkalmazásoknak köszönhetően ma már jóval egyszerűbb és kényelmesebb az utazás,....
2019.11.17
Levonulóban a Sajó árvíze, így vasárnaptól már nincs vízátfolyás miatt lezárt út Borsod-Abaúj-....
2019.11.17
A rendőrségre szerdán érkezett bejelentés arról, hogy egy férfi egy budakalászi családi ház udvarán....
2019.11.17
A DJI dróngyártó cég új alkalmazásával csupán egy okostelefon segítségével gyorsan azonosíthatók és....