magyarok a világ járműgyártásában

AMTS percről-percre – Magyar vonatkozású járművek az AMTS-en

2017.03.26.

Az Autós Nagykoalíció által szervezett "Magyarok a világ járműgyártásában" c. tematikus kiállítás idén is sokszínű járműpalettát mutat be a közönségnek, ezúttal a „G” pavilonban.

Az első kocsi kocsiszekér élethű mása

A Kocs községben a 15. században feltalált, fordítható első tengelyű fakocsi élethű mása már visszatérő vendég a „Magyarok a világ járműgyártása” című tematikus kiállításon. Annak idején egy rugózó kocsiszekeret alkottak, melynek szekrényében vesszőből font kas volt, amely hátrafelé fokozatosan magasabbra emelkedett. A kas hátsó ülésén két személy foglalt helyet, egy pedig szemközt levő kisülésen, a kocsis háta mögött. A szerkezet újszerűségét és szakmai egyediségét mutatja, hogy a kocsi szó több európai nyelvben is előfordul és a jelentése is azonos.

Fordson traktor

A XX. század elején a mezőgazdaság fokozódó gépiesítése Amerikában nagy lendületet adott a megbízható, olcsó és strapabíró traktorok kifejlesztésének. Erre a célra Henry Ford létrehozott egy vállalatot Ford & Son néven, az új gép kifejlesztését pedig Galamb Józsefre és Farkas Jenőre bízta, akik 1915-től dolgoztak az új jármű tervein. A mintapéldányt egy hónap alatt készítették el, jórészt meglévő autók alkatrészekből. Henry Ford farmján került sor a próbára, amely sikerrel zárult, így az erre a célra létesített műhelyben hamarosan elkezdték gyártani a Fordson traktorokat. Ezek a gépek nehéz terepen is megállták a helyüket, ezért igen népszerűvé váltak nem csak a tengerentúlon, de Európában is. Az 1920-as években a világon lévő traktorok harmada Fordson márkájú volt.

Ford T-modell

A kiállított, 1921-es évjáratú példány Kaliforniából származik, 1929 óta csak a szükséges javításokat végezték rajta, ezért megmaradt az eredeti, patinás állapotában. A jármű a főkonstruktőr Galamb József szülővárosába, Makóra került egy veterános egyesülethez. 2,8 literes, négyhengeres motorja 20 lóerőt ad le, a kétfokozatú bolygóműves váltóval a 750 kilogrammot nyomó T-modell végsebessége 70 km/h.

Pente 600

A II. világháború után, 1946-ban szerkesztette meg a Weiss Manfréd Művekben Pentelényi János először az 500, majd ebből kifejlesztve a 600 köbcentis motorral hajtott kisautóját, a Pente 600-ast. A farmotoros kétütemű jármű négy személyt tudott szállítani. Sokan úgy vélték, hogy ez lesz a magyar népautó. Árát 5-10 ezer forint körülire becsülték, egy Fiat Topolino ára akkor 22 ezer forint volt. A bemutatásakor a sajtó, a minisztériumi szakértők úgy vélték, hogy az autónak nagy sikere lenhetne, sőt a szakemberek már az export gondolatával is foglalkoztak. Azonban az akkori gazdasági életet irányító Gazdasági Főtanács sajnos nem engedélyezte a Pente gyártását, mert Magyarország a KGST-n belül nem gyárthatott személyautót, csak buszt és teherautót. A kiállított kocsi azonban 1957-ig vállalati autóként közlekedett, és összesen 130 ezer kilométert futott

Megalux

A Pallas Athéné Egyetem GAMF karán működő diákcsapat 2016-ban a rangos South African Solar Challenge versenyen a dobogóra állhatott fel, mivel a saját fejlesztésű, Megalux nevű napelemes prototípusukkal az előkelő 3. helyen végeztek. Az együléses autó 4,5 méter hosszú és 1,8 méter széles karosszériája szénszál erősítésű kompozit műanyagból készül, formáját 3D-tervező szoftver segítségével alakították ki, melyen szoftveres áramlásvizsgálatokat végeztek, hogy minél alacsonyabb légellenállást érjenek el. Az egyszemélyes jármű négykerekű, de csak egykerék-meghajtású, kétkörös hidraulikus fékrendszerrel. Akár 130 km/h-s sebességgel is tud haladni, ezért hangolható rugózással és lengéscsillapítással látták el, a futómű nagy részét kompozit műanyagból gyártották. Az autó tömege pilóta nélkül csupán 170 kiló, ezért egy 2 kW-os villanymotor is elég a hajtásához. Egyetlen energiaforrását a napelemtábla jelenti, amely a szabályok miatt 6 négyzetméter felületű. Egy 20 kilós lítium-ion akkumulátort is elhelyeztek a karosszériában, amivel borult időben is meg tud tenni bő 200 kilométert a MegaLux.

Júlia

A fém alvázra épített, tömör kőrisfa karosszériájú egyedi autót az Erdély Koronka községében élő Szabó Péter tervezte meg egy hificég demóautójának, a már 2015-ös Frankfurti Autószalonon is a csodájára jártak az érdeklődők. A garantáltan rozsdamentes karosszéria alatt egy 2,3 literes, 110 lóerős Ford Taunus motor dolgozik, a jármű szervóféket és -kormányt is kapott, a sebességváltója automatikus. Még a 19 colos felniken is van faberakás, a bőrülések egyedi tervezésűek.

Alfa Romeo QV

Az új Alfa Romeo Giuliának az 510 lóerős csúcsváltozata, a QV is látható az AMTS-en. A típus különlegessége az integrált elektromechanikus fékrendszer (IBS), amely egyesíti a menetstabilizálót és a szervoféket. Ez nemcsak a súlycsökkentésben és a fékpedál-vibrációk csökkentésében játszik szerepet, de azonnali fékhatást is biztosít, így a Giulia QV fékútja például csak 32 méter 100 km/h-ról. A különleges fékrendszer kifejlesztésében a magyarországi Continental is részt vett, a budapesti gyárban készül az MKC1 fékrendszer vezérlőegysége.

Mercedes E-osztály

A Mercedes műszerfalát a Dräxlmaier magyarországi telephelyen fejlesztették ki, ahol több mint 100 mérnök dolgozik a legújabb prémiumautó-belsőkön közel 20 éve. Az E-osztály belső terének különlegessége, hogy a különféle anyagváltozatok (bőr, műbőr) azonos alkatrészcsoportokon alapulnak.

BMW i3

A karbon karosszériás, 170 lóerős elektromos kisautó számos alkatrésze a BMW Group magyarországi beszállítóitól származik, a lenyűgözően elegáns, meleg hangulatú belső tér elemeit szintén a Dräxlmaier magyarországi telephelyen fejlesztették ki.

Kia Cee’d

A szegedi születésű Kovács Miklós formatervező 2004-ben hagyta ott az Audit a Kia kedvéért, és első munkája, a Cee’d azonnal hatalmas sikert aratott. A dél-koreai autógyár frankfurti formatervező stúdiójában jelenleg ő felel a Kia modellek külső megjelenéséért, irányításával készült el például a második generációs Cee’d, a Venga, a Red Dot díjas Optima, és legutóbb a hátsókerék-meghajtású sportszedán, a Stinger is.

Puli Lunar Rover

A Puli 15 tagú csapata azon dolgozik, hogy széles körben elismert résztvevője legyen a magán űriparnak. Jelenleg egy holdjáró tervezése folyik náluk az Astrobotic Inc. segítségével, amelynek Peregrine nevű leszállóegysége adta a peremfeltételeket. A holdjárót a tervek szerint 2019 második felében fogják felküldeni a Holdra a Google Lunar XPRIZE kihívás keretein belül. Terveik szerint a Földön aknakereső és feltérképező járműként lehetne hasznosítani az elérhető árú, könnyű építésű járművet, amelynek különlegessége a sok apró lábból álló kerék. Ennek segítségével mindenféle terepen boldogul a jármű, a teszteléseket a marokkói sivatagban, egy hawaii vulkánon, és az Alpok gleccsereiben végezték.

Bugatti Veyron 16.4 motorblokk

A 2005-ben bemutatott, 1001 lóerős Bugatti Veyron 16 hengeres, négy turbós motorjának egyik fejlesztőmérnöke Dr. Hanula Barna egyetemi docens volt, aki jelenleg az Audi Hungária Járműmérnöki Tanszékcsoportjának vezetője. A nyolcliteres erőforrás furata és lökete egyaránt 86 mm. A motor közvetlen befecskendezéses (FSI), hengerenként négyszelepes DOHC szelepvezérléssel, a sűrítési arány 9:1. Hengersoronként egy, vagyis összesen négy turbó tolja a levegőt a hengerekbe. A W elrendezés gyakorlatilag két, egyenként két vezérműtengelyes V8-as egybeépítéséből származik, így a W16-osnak összesen négy vezérműtengelye van. A Veyron 2003-ra tervezett bemutatóját végül 2 évvel el kellett halasztani, mert a fejlesztéskor gondot jelentett a hatalmas motor hűtése. Végül a problémát a motor minden fedés nélküli elhelyezése, és összesen tíz hűtő beszerelése oldotta meg.

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.04.25
Javad Abdolhoseini Iránból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2018.04.25
Az Aston Martin Holdings (UK) Ltd., a kézzel készített, luxus sportautók tervezője és gyártója....
2018.04.25
Emeli bruttó hat-hat forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát pénteken a Mol....
2018.04.25
Növelte bevételét és eredményét 2017-ben az autóipari beszállító Robert Bosch GmbH német gépipari....
2018.04.25
Szezon közben a versenyhétvégék során minden alkalommal rengeteg tévé előtt ülő gyermekben....
2018.04.25
Az idei első negyedévben nem változott a helyzet: ahogy 2017 végén, most is a Toyota Corollából....
2018.04.25
A megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszerből származó bevétel csaknem 12....
2018.04.25
A Hyundai sikerei folytatódnak a B-szegmensben a megújult i20 modellcsalád bemutatásával. A....
2018.04.25
A Ford a Birmingami Haszongépjármű Szakkiállításon mutatja a vadonatúj Fiesta Van modellt és a....
2018.04.25
A dízelüzemű járművek értékesítése 37,2 százalékkal csökkent tavaly márciushoz képest, arányuk az....