Anyukám is érteni fogja – Hőháztartás az autóban | Autoszektor

Anyukám is érteni fogja

Anyukám is érteni fogja – Hőháztartás az autóban

2016.07.04.

Dübörög a klímaszezon, de nem mindegy hogyan klímázunk a kocsiban. Segítsünk kicsit a rendszernek egy kis odafigyeléssel!

Azt gondolom, hogy mostanra már a legklímaellenesebb (szerintem ilyen szó nincs) sofőrök is megnyomták a kocsiban az AC gombot, mert az elmúlt időszakban nem volt ritka a 35 fokos hőség sem. Biztosan vannak olyanok is, akiket váratlanul ért, hogy a klíma bekapcsolása után nem működött a rendszer. Két éve volt már egy klímás szájbarágó, aki nem olvasta, annak feltétlenül ajánlom mielőtt ebbe a történetbe belevágunk.

Hogyan klímázzunk?

Nagyon irigylem azokat az embereket, akiknek az autójuk hűs garázsban áll otthon, majd átmennek a munkahelyükre, ahol a mélygarázs kellemes hőmérséklete várja a kocsit. Nekik nem kell elolvasniuk ezt az írást, mert a körülmények egyáltalán nem terhelik a légkondit a kocsiban.

Akinek viszont a napsütötte betonparkolók jutnak osztályrészül, azoknak érdemes egy kis odafigyeléssel könnyíteni a berendezés dolgát. Ha például csak negyed órás lesz az út, akkor egy kellőképpen átmelegedett kocsiban nem is érdemes bekapcsolni a klímát, mert egyszerűen nem lesz annyi ideje, hogy lehűtse az utasteret. Ilyenkor inkább engedjük le az összes ablakot, a menetszél segíteni fog kiűzni a benti hőséget.

Indulhat a klíma?

Csökkentsük a kezdeti meleget

Tudjuk, hogy a napon felejtett autóban könnyen elérhetjük a 80-90 fokos hőmérsékletet is. A szaunák melegével vetekedő utastér viszont az utolsó, amit a hőségben kívánhatunk. Igyekezzünk tehát úgy leparkolni a kocsit, hogy az árnyékban legyen, vagy később oda kerüljön.

A tetőgarázs sem a legideálisabb ilyenkor

Felhívnám a figyelmet az utóbbi tagmondatra, ugyanis sokan  nem veszik figyelembe, hogy a forog a föld és emiatt az árnyékok is folyamatosan vándorolnak. Szombaton például strandolni voltunk, az autót pedig egy napos helyen parkoltam le délelőtt. Persze üres volt a hely, ki fene akar a napon állni. Igen, ám, de mikor délután 6 tájban visszaértem a parkolóba, csaknem minden más kocsi napon volt kivéve az enyémet, ami már órák óta hűsölt.

Járulékos bajok

A napon tikkadó autók nem csak a beszállást nehezítik meg, hanem egyéb hosszú távú hatásokkal is számolni kell. Akinek egy kicsit öregebb az autója – mint például az enyém – annak illik odafigyelnie erre az árnyékban parkolás dologra, mert a napsugaraknak leginkább kitett alkatrészek – a műszerfal felső része, hogy mást ne említsek – az extrém hőmérsékletben egy idő után akár még deformálódhat is, de a műanyagok öregedését is rendkívüli módon felgyorsítja az ilyen behatás. Ennek egyébként árnyékos parkolóhely hiányában remek ellenszere a szélvédőre belülről rögzíthető árnyékoló, de ezzel meg sok a macera – valamit valamiért.

Ezt a képet az olvadozó műszerfalról Ausztráliában készítették

Apropó árnyékolás

Nem csak az utólag a szélvédőre kitett árnyékolóval tudunk operálni, hanem az előre „telepített” sötétítés is visszatart némi meleget. A szabályok szerint az első oldalüvegek a kinti fény legalább 70, az első szélvédő pedig 75%-át kell, hogy átengedjék. Ennek oka prózai: nem szabad túlzott mértékben korlátozni a kilátni. A hátsó szélvédőre és oldalüvegekre ilyen megkötés azonban nincsen, itt kedvünk szerint sötétíthetünk. Bár a személygépkocsik ablakai gyárilag is színezettek, a legtöbb gyártó külön felszereltségként kínál hátsó üveg árnyékolást. Természetesen a legjobb a gyári sötétítés, de a minőségi fóliások is remek eredményeket tudnak produkálni.

Hasznos az első szélvédőre helyezett árnyékoló, még hasznosabb a felmelegedő utastérre figyelmeztető felirat

Hűtsük tovább a lehűtött levegőt

A lakásokban megtalálható klímaberendezések úgy működnek, hogy a belső egység fentről beszívja a levegőt és a lehűtött radiátoron keresztül kifújja azt. Ezzel szemben autóink igyekeznek frissen tartani az utastér levegőjét, ezért a szellőztetőrendszer mindig a kinti levegőt fújja be a lamellákon. A klímás kocsikban mindig van egy belső levegőkeringtetésre szolgáló gomb, vagy csúszka.

Ezzel azt tudjuk elérni, hogy az utastér – némileg már lehűlt – levegője kerül újra a rendszerbe, így az nagyobb mértékben hűl tovább, ergo jobb hatásfokkal hűt a klímánk.

Iszol te rendesen?

Aranyszabály, hogy víz mindig legyen nálunk a kocsiban. Ez nem évszakfüggő, télen is ajánlott, de nyáron végképp nincsen felmentés, még akkor sem, ha szuper a klímánk. A klíma ugyanis erősen szárítja a levegőt – ez fizikai szükségszerűség a hűtés miatt- és ez a száraz levegő vizet von el az utasoktól. Kiszáradnak a szemek és még a bőr is, ezért a folyadékbevitel éppen annyira fontos, mint klíma nélkül. Ez utóbbi tanácsot érdemes a klímás irodákban dolgozóknak is megfogadniuk.

Végül néhány fontos dolog pontokba szedve, hogy a klíma inkább áldás legyen, mint átok:

  • ha nem a szokásos hatásfokkal működik a klíma, akkor valószínűleg elszökött a gáz belőle, nézessük át!
  • a klímaberendezésnek 7-8 fokos levegőt kell fújnia, amikor a leghidegebbre van állítva. Mérjük meg a lamelláknál a hőmérsékletet, ha gyanús a dolog!
  • a klímaberendezés része a pollenszűrő, cseréltessük ezt is időben
  • legalább kétévente fertőtleníttessük a rendszert
  • ne irányítsuk közvetlenül magunkra a hideg levegőt, mert csúnya arcüreggyulladás lehet a vége
  • érkezés előtt 5 perccel kapcsoljuk ki a klímát, egyrészt, hogy akklimatizálódjunk a kinti meleghez, másrészt, hogy a párologtatónak legyen idege megszáradni, különben fennáll a gombásodás veszélye.

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.06.22
Chen Sun Kínából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra pályázatára. ..
2018.06.22
Tim Gábor pályaversenyzésben már megszokta, hogy az autósporttal jár a műszaki hiba. Voltak idényei....
2018.06.22
Partneri megállapodást kötött a SEAT és a Shazam. Ennek köszönhetően a spanyol vállalat lett az....
2018.06.22
A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Francia Nagydíj pénteki első....
2018.06.22
Hobby modellezést tekintve, a futómű beállítása és ennek a témának a boncolgatása nem feltétlenül....
2018.06.22
A mértékadó FLEETEUROPE a Corporate Vehicle Observatory (Cégautó Figyelő) 2018-as barométerének....
2018.06.22
Magyar Mapei Betonkenu Kupának ad otthon június 22-én, pénteken a Moson-Duna aranyparti szakasza....
2018.06.22
A főút Alap és Alsószentiván közötti szakaszát teljes szélességében lezárták - jelentette a VÉSZ....
2018.06.22
A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság alapszabályában rögzítetteknek....
2018.06.22
A Toyota Mobilitási Alapítvány (TMF) és a Világ Erőforrásai Intézet (WRI) együttműködési....