Győr

Átadták az Audi Hungaria Általános Művelődési Központ óvodáját

2018.09.14.

– Lezárult az Audi Hungaria Általános Művelődési Központ bővítésének utolsó üteme. A mai napon átadták azt a több mint 1 500 négyzetméter alapterületű kétszintes, terasszal, erkéllyel ellátott új óvodaépületet és a hozzá tartozó udvart, mely az Audi Hungaria Iskola Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány beruházásaként jött létre.

Az AUDI HUNGARIA Zrt. a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatával karöltve hívta életre a közalapítványt és ezáltal magát az oktató-nevelő intézményt. Az újonnan átadott, 100 férőhelyes óvoda négy vegyes korosztályú csoporttal kezdte meg működését, mindegyik csoportban egy magyar és egy német nyelvű óvodapedagógus foglalkozik a gyerekekkel.

Nikolaus Eberl, az Audi Hungaria ÁMK főigazgatója, Dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyzetért és szervezetért felelős igazgatósági tagja és Stanglné Kriszter Teréz óvodavezető az óvodásokkal   

Az építési munkálatok 2017 augusztusában kezdődtek, a bővítés az AUDI HUNGARIA Zrt. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával jött létre. - Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a beruházás utolsó mérföldköve is megvalósult - mondta Dr. Knáb Erzsébet, az AUDI HUNGARIA Zrt. személyzetért és szervezetért felelős igazgatósági tagja. „A magyar és a német kisgyermekeknek mindkét kultúra értékeit közvetíti az intézmény. Vállalatunk fontos feladatként tekint erre, amit szívből támogatunk”, emelte ki Dr. Knáb Erzsébet.

Az új óvoda átadásával az Audi Hungaria Általános Művelődési Központ ötéves bővítési folyamata zárult le. Ennek első ütemében 2 000 négyzetméternyi felújított iskolaépület, valamint további 4 400 négyzetméteren új oktatási- és sportlétesítmény készült el, melyek átadása 2015-ben történt meg. Az iskolabővítés második üteme 2016-ban zárult le, amikor tantermekkel, csoportszobákkal és konferenciateremmel gazdagodott az intézmény. Mindezek mellett egy további épületet bővítettek és újítottak fel a kivitelezők, így mintegy 3 100 négyzetméternyi új területet vehettek birtokba az iskola tanulói és munkatársai.   

A Német Szövetségi Kormány 2013-ban ismerte el az Audi Hungaria Általános Művelődési Központot mint külföldi német intézményt, ezáltal tagja lett egy világszerte 140 intézményből álló hálózatnak.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.09.19
Már csak három nap és újra megnyitja kapuit a hazai autósport fellegvára a wolfsburgi márka....
2018.09.19
- Köztes leszállás nélküli járatok indítását tervezi Sydney és London között a Qantas. Az ausztrál....
2018.09.19
A Renaul Trucks bemutatta az Urban Lab 2 elnevezésű hűtős teherautót, amelyet az aerodinamika, a....
2018.09.19
Oleg Gutsol Ukrajnából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2018.09.19
Szerdán az új Peugeot Partner nyerte el Hannoverben a neves International Van of the Year 2019 (....
2018.09.19
A világszintű és európai hibrid értékesítéseket magasan vezető Toyota kétmilliomodik európai hibrid....
2018.09.19
- Már 11 éve emelkedik a hazai autópark átlagéletkora: a kutatási adatok alapján az autópark....
2018.09.19
Harmadik alkalommal hozta el a múlt és jelen különleges járműveit az egyedülálló, ingyen....
2018.09.19
A rendőrök a francia hatóságok által körözött gépkocsit foglaltak le Makó belterületén. ..
2018.09.19
Augusztusban kiugróan nagyot nőtt az egy évvel korábbihoz képest a forgalomba helyezett új autók....