Győr

Átadták az Audi Hungaria Általános Művelődési Központ óvodáját

2018.09.14.

– Lezárult az Audi Hungaria Általános Művelődési Központ bővítésének utolsó üteme. A mai napon átadták azt a több mint 1 500 négyzetméter alapterületű kétszintes, terasszal, erkéllyel ellátott új óvodaépületet és a hozzá tartozó udvart, mely az Audi Hungaria Iskola Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány beruházásaként jött létre.

Az AUDI HUNGARIA Zrt. a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatával karöltve hívta életre a közalapítványt és ezáltal magát az oktató-nevelő intézményt. Az újonnan átadott, 100 férőhelyes óvoda négy vegyes korosztályú csoporttal kezdte meg működését, mindegyik csoportban egy magyar és egy német nyelvű óvodapedagógus foglalkozik a gyerekekkel.

Nikolaus Eberl, az Audi Hungaria ÁMK főigazgatója, Dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyzetért és szervezetért felelős igazgatósági tagja és Stanglné Kriszter Teréz óvodavezető az óvodásokkal   

Az építési munkálatok 2017 augusztusában kezdődtek, a bővítés az AUDI HUNGARIA Zrt. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával jött létre. - Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a beruházás utolsó mérföldköve is megvalósult - mondta Dr. Knáb Erzsébet, az AUDI HUNGARIA Zrt. személyzetért és szervezetért felelős igazgatósági tagja. „A magyar és a német kisgyermekeknek mindkét kultúra értékeit közvetíti az intézmény. Vállalatunk fontos feladatként tekint erre, amit szívből támogatunk”, emelte ki Dr. Knáb Erzsébet.

Az új óvoda átadásával az Audi Hungaria Általános Művelődési Központ ötéves bővítési folyamata zárult le. Ennek első ütemében 2 000 négyzetméternyi felújított iskolaépület, valamint további 4 400 négyzetméteren új oktatási- és sportlétesítmény készült el, melyek átadása 2015-ben történt meg. Az iskolabővítés második üteme 2016-ban zárult le, amikor tantermekkel, csoportszobákkal és konferenciateremmel gazdagodott az intézmény. Mindezek mellett egy további épületet bővítettek és újítottak fel a kivitelezők, így mintegy 3 100 négyzetméternyi új területet vehettek birtokba az iskola tanulói és munkatársai.   

A Német Szövetségi Kormány 2013-ban ismerte el az Audi Hungaria Általános Művelődési Központot mint külföldi német intézményt, ezáltal tagja lett egy világszerte 140 intézményből álló hálózatnak.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.02.15
Van az úgy, hogy egy autógyár tud röhögni magán. Így van ez a Hondánál, ami ötvenedik ausztrál....
2019.02.15
A Peugeot merészen elegáns négykerekűeket produkál, a nemzetközi porondon magasan jegyzik....
2019.02.15
Valery Aleksandrov Bulgáriából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.02.15
Immár az ötödik egymást követő hónapban csökkennek az eladások, részben az új emisszió-mérési....
2019.02.15
A Škoda 102 600 járművet szállított ki ügyfelei számára januárban. A ŠKODA növelte forgalmát,....
2019.02.15
Az Audi Hungaria Zrt. két logisztikai központjának tetején alakítja ki az E.on Hungária Zrt. Európa....
2019.02.15
Maranellóban mutatták be pénteken a Forma-1-es Ferrari istálló idei versenyautóját, amely az SF90....
2019.02.15
A kanadai BRP (Bombardier Recreational  Products) szabadidős termékei, quadjai, jet ski-i, a Sea....
2019.02.15
A nemsokára kezdődő és a tervezett fejlesztéseknek köszönhetően a magyar autóipar éves termelési....
2019.02.15
A helyszínen életét vesztette annak az autónak a sofőrje, amelyik árokba csapódott péntek reggel a....