Audi A6 Allroad

Audi A6 allroad: győztes típus

2018.04.26.

Az Audi A6 allroad quattro  egy győztes típus. Ezt Európa legnagyobb, összkerékhajtású modellekkel foglalkozó magazinja, az „Auto Bild Allrad” olvasói is megerősítették. Az „Év összkerékhajtású autói” választáson az ő szavazataik döntöttek arról, hogy a „Crossover” kategóriában a quattro hajtású, megnövelt szabadmagasságú Avant modell szerezze meg az első helyet. 

Az „Év összkerékhajtású autói” választáson az „Auto Bild Allrad” magazin olvasói 10 kategóriában több, mint 219 modell közül választhattak. Járműkategóriák szerint 1-1 szavazattal támogathatták kedvenceiket. A „Crossover” kategóriában az Audi A6 allroad quattro 13 versenytársa előtt a szavazatok 13,35 százalékát megszerezve győzedelmeskedett.

Az Audi A6 allroad quattro nem áll meg ott, ahol az aszfaltozott út véget ér. Karosszériája akár 31,5 milliméterrel is magasabban van, mint az A6 Avant esetében, emellett a rozsdamentes acélból készült első és hátsó lemezek gondoskodnak az autó alsó részének védelméről. Az optimális vonóerő-átadásért és menetdinamikáért az állandó összkerékhajtás felel, amely a központi differenciálmű révén változó, a pillanatnyi menethelyzet szerinti optimális elosztást biztosít. Ugyanígy a szériafelszereltséghez tartozik az adaptív csillapítás-szabályozással szerelt légrugózás, amely egy további vezetési móddal szélesíti a dinamikus városi haladás és a könnyebb terepes használat közötti skálát. Az allroad vezetési módban a légrugó 35 milliméterrel emeli meg a karosszériát. Alacsony sebességnél lift módban további 10 milliméter hasmagasságot nyerhetünk. A szériafelszereltséget a dőlésszög-érzékelő és a lejtő asszisztens teszi teljessé.

Az idei győzelemmel a négykarikás márka tovább folytatja sikertörténetét a népszerű „Auto Bild Allrad” 2002. óta megrendezésre kerülő olvasói szavazásán. Egyedül az elmúlt 10 évben 19 alkalommal sikerült az Audi modelljeinek a dobogó legfelső fokára állniuk, beleértve az Audi A4 quattro modellt is, amely hétszer győzedelmeskedett.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.08.18
A Balatonon a szigligeti, a fonyódi, a balatonfenyvesi, a balatonkenesei és csopaki vízterületen....
2018.08.18
A Shell és az AirFlow Company azzal a céllal tervezte és építette meg a Starshipet, hogy megmutassa....
2018.08.18
A Toyota észt versenyzője a Német-rali első napján ugyanúgy oktatta a mezőnyt, mint az előző....
2018.08.18
Öthetes nyári szünet után a hollandiai Assenben folytatódik a TCR Európa-kupa. A túraautó-bajnokság....
2018.08.18
Az idei első fél évben 440 esetben gázoltak gyalogost zebrán. A rendőrség pénteken figyelemfelhívó....
2018.08.17
Nincs olyan iparág a világon, amit ne érintene a digitalizáció. Kisebb, de inkább nagyobb mértékben....
2018.08.17
Óriás hajrába kezdett az „5 tengelyen – biztos kézzel!” vezetéstechnikai és közlekedési verseny....
2018.08.17
Az európai kerti vasutak találkozóját rendezik meg a Vasúttörténeti Parkban a hétvégén, immár....
2018.08.17
Érico Junqueira Ayres Brazíliából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2018.08.17
Észak-Amerika egyik legnagyobb élelmiszerbolt-hálózata augusztus közepén beindította kísérleti....