beszállító

Autóipari beszállító költözött a Goodman kecskeméti létesítményébe

2015.04.15.

Újabb logisztikai létesítmény talált bérlőre a Goodman Kecskeméti Logisztikai Központjában. A saját tulajdonú ipari ingatlanok fejlesztése és kezelése terén piacvezető Goodman 7700 négyzetméternyi terület bérbeadásáról írt alá megállapodást a Bosal Hungary Kft.-vel. A szerződés nyomán az ingatlancsoport magyarországi portfóliója továbbra is 100 százalékos kihasználtsággal működik, a továbbiakban pedig újabb 120 ezer négyzetméternyi, Budapesthez közeli fejlesztés áll majd a fókuszban.

A vezető autóipari alkatrész-beszállító Bosal Hungary Kft.-nek azonnal használatba vehető raktárkapacitásra volt szüksége a fokozódó termelés miatt felhalmozódott készleteinek tárolásához. Kecskemét és környéke az autóipar szempontjából gyorsan fejlődő térségnek számít, részben a közeli Mercedes-gyárnak köszönhetően.

„A kereslet és a termelés számottevő növekedése azonnali választ követelt raktározási tevékenységünk kézben tartása érdekében. A Goodman gyorsan reagált, és az igényeinknek tökéletesen megfelelő megoldással szolgált” – mondta Gajda Pál, a Bosal Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A Goodman közel 300 ezer négyzetméternyi logisztikai létesítményt kezel az autóiparban érdekelt ügyfelei számára szerte Európában. A Bosal a bérlet ideje alatt élvezheti a Csoport e téren felhalmozott tapasztalatából származó előnyöket. Amellett, hogy a Goodman műszaki és üzemeltetési ingatlanszolgáltatási szakértői a bérlő rendelkezésére állnak, a vállalat testre szabott befektetési terveket is kidolgoz az ingatlan értékének megőrzése érdekében.

„Büszkék vagyunk arra, hogy ügyfelünk számára azonnali megoldást tudtunk nyújtani, ez egyszersmind azt is példázza, hogy a Goodman Kecskeméti Logisztikai Központ elsőrendű lokáció az autóipari vállalkozások számára” – mondta Błażej Ciesielczak, a Goodman közép-és kelet-európai regionális igazgatója. „Miután valamennyi meglévő magyarországi ingatlanunkat bérbe adtuk, a továbbiakban arra összpontosítunk, hogy a tulajdonunkban lévő telkeken megvalósítandó újabb beruházásokkal bővítsük portfóliónkat.”

Kiváló területek várnak fejlesztésre

A Goodman két fejlesztésre alkalmas területtel is rendelkezik Budapest 20 kilométeres vonzáskörzetében. Mindkettő már meglévő, a Csoport első számú európai ingatlanalapja, a Goodman European Logistics Fund (GELF) tulajdonában álló létesítmények mellett található. A Goodman Gyáli Logisztikai Központban 20 ezer négyzetméternyi fejlesztési potenciál áll rendelkezésre egy már üzemelő, 23 ezer négyzetméteres csarnok mellett. A telek az M5 autópálya és az M0 autóút csomópontjánál helyezkedik el, amely utóbbi kiváló közlekedési kapcsolatot biztosít az M1, M3, M6 és M7 autópályákkal.

A Goodman Üllő Airport Logisztikai Központ jelenleg 46 ezer négyzetméternyi bérbe adott logisztikai ingatlant foglal magában, és a területén további 109 ezer négyzetméternyi fejlesztésre nyílik lehetőség. A telek mindössze öt kilométerre fekszik a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtértől, az M4 autópálya és az M0 autóút közelségéből adódóan pedig remek közúti közlekedési kapcsolatokkal is rendelkezik.

A földterületek stratégiai jelentőségét jól tapintható piaci trendek is igazolják. A Colliers adatai szerint a magyarországi piac 2014-ben 56 százalékos növekedést produkált a megelőző évhez képest. Az ingatlanügynökség előrejelzése alapján a 2015-ös esztendő hátralévő részében Budapest térségében, az M0 körgyűrű mentén tapasztalható majd a legnagyobb kereslet.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.01.25
A szombati nap végén az első három helyezettet 7 másodperc sem választja el egymástól. ..
2020.01.25
Két különkiadással üdvözölte az újévet a Lexus Japánban. Az NX szabadidőjármű bronzszínű kivitele....
2020.01.25
Újabb szelettel bővítette okosotthon vízióját a Renault, ami szorosan kapcsolódhat a Nissan korábbi....
2020.01.25
A Francia Kerékpáros Szövetség és a Közlekedésbiztonsági szervezet (Sécurité Routière) megújítja....
2020.01.25
Shang Jun Kínából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra pályázatára. ..
2020.01.25
Alighogy bejelentette a Toyota a Yaris vadonatúj generációjának idei őszi érkezését amelyben a....
2020.01.25
Az olasz hatóság által körözött munkagépre bukkantak a rendőrök a csengersimai határátkelőhelyen –....
2020.01.25
A bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien tavaly több mint 70.000 embernek tartott....
2020.01.25
Az Egyesült Királyság több városában légszennyező anyagokat elnyelő buszokat állítanak forgalomba....
2020.01.25
Már egy éve vártunk arra, hogy itthon is kipróbálhassuk a legnagyobb elektromos Volkswagent, a....