VolvoCars

Az autóipar PR-katasztrófái

2019.05.26.

Sajtótájékoztatók. A gyártók minden bizonnyal egyszerre várják őket, hiszen megmutathatják legújabb termékeiket, de egyszerre aggódnak is, ugyanis nincsen alkalmasabb hely egy legendássá váló leégéshez, mint egy újságírók hada előtt történő technikai hiba. Nézzük hát az utóbbi évek igazi nagy mellényúlásait!

Bármennyire is a biztonságról is hires a Volvo, a sajtóbemutatókon valahogy nem igazán jönnek össze a dolgok. 2010-ben történt, hogy a Volvo az akkoriban nagy újdonságnak számító automata városi vészfékfuknciót szerette volna bemutatni újságírók egész hadának. Mint tudjuk, az internet nem felejt, így sokan találkozhattak már ezzel a videóval. De mi is történt? A Volvo állítása szerint emberi mulasztás történt, ami miatt a rendszer nem volt bekapcsolva. Szerencsére senki sem ült az autóban, bár a svédek állítása szerint egy sofőr azonnal érzékelte volna a problémát. Mindenesetre biztosan megtanulták, hogy ha automata biztonsági rendszert demonstrálsz, akkor kapcsold is be!

A következő videó (itt) néhány évvel ezelőtt terjedt az interneten és ha már témánál járunk, érdemes tiszta vizet önteni a pohárba. A felvétel a Dominikai Köztársaságban készült, ahol néhányan úgy döntöttek, saját magukon tesztelik a gyalogosfelismerés funkcióját, csak azzal nem számoltak, hogy az ő autójukban nincsen ilyen funkció. Miután a videó terjedni kezdett, a svédek azonnal jelezték, hogy semmi közük ahhoz, az autóban nincs ilyen funkció, és ilyen mértékű gyorsításnál egyébként sem biztos, hogy bekapcsolna.

Nem csak a múltban történtek hibák, manapság is előfordulnak hatalmas leégések. Az Infiniti idén Detroitban mutatta (volna) be az új elektromos SUV koncepcióautóját, a QX Inspiration-t. Karim Habib, a gyártó designért felelős vezetője a színpadon állt és a terv az volt, hogy hamarosan megérkezik az autó is. Igen kellemetlen lehetett, amikor be kellett jelentenie, hogy sajnos az új modell valamilyen technikai probléma miatt nem tud feljönni a színpadra.Infiti QX Inspiration. - Infiniti

Sokféleképpen lehet leégni, és még csak sajtótájékoztató sem kell hozzá, de a legnagyobb hibát magasan a GM vezetői követték el még a válság idején. A 2008-as válság idején az amerikai autógyártók óriási bajba kerültek és többségük kénytelen volt segítséget kérni az államtól, hogy megmeneküljenek a csődtől. Na, hogyan utaztak a GM vezetői adófizetői pénzt kérni Washingtonba? Autóval, hogy demonstrálják a spórolást és útközben legalább többen lássák az autót? Dehogy. Normális repülőjárattal? Ugyan, milyen már az. Magánperülővel utazni, hogy azt kérjük, mentsenek meg a csődtől? Természetesen.

Aki nem dolgozik, nem is hibázik, de a fenti hibák puszta meggondolatlanság miatt okoztak kész PR-katasztrófát. Minden bizonnyal azóta a gyártók is jobban odafigyelnek arra, hogy ne rontsák el több év munkáját néhány perc alatt, de biztosak lehetünk benne, hogy még sok hasonló eset okoz számunkra egyszerre szekunder-szégyenérzetet és csal mosolyt az arcunkra.

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.10.18
A hazai autóipar a világpiaci trendekhez igazodva nagy lépésekkel halad az energiahatékony közúti....
2019.10.18
Csökkent a Németországban 2018-ban ellopott autók száma. Tavaly összesen 15.037 olyan kocsit loptak....
2019.10.18
Tovább csökkentené a tartományi kormány az átmenő teherforgalmat Burgenland útjain. Ennek érdekében....
2019.10.17
Összeütközött négy jármű a 33-as főúton Hortobágynál csütörtök délután, a balesetben ketten....
2019.10.17
A PSA-csoport azonos platformra épülő kompakt autói közül úgy lóg ki a DS 7 Crossback, mint a....
2019.10.17
Francia fesztiválokon hódított az önfeláldozó józan sofőr kampánya.   ..
2019.10.17
Ronaldo Cunha Dias Brazíliából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.10.17
Forgalomkorlátozásokra és közlekedési változásokra kell számítani a Hősök tere környékén a 12.....
2019.10.17
A magyar autóipar egyre több megbízást ad az iparban távfelügyeleti szolgáltatást nyújtó győri....
2019.10.17
Szalagot tűztek és rózsaszínnel világították meg az épületet a dolgozók a Bridgestone tatabányai....