Hungaroring

Az idei Motofesten debütált az új Suzuki Katana

2019.09.02.

Ötödik alkalommal zúgtak fel a motorok a Motofesten, a Suzuki és az Országos Rendőr-Főkapitányság Hungaroringen rendezett pályamotoros fesztiválján szeptember 1-jén. A családi élménynappá fejlődött esemény legfontosabb célja az volt, hogy a motorosok megfelelő képzettséggel vehessenek részt a forgalomban - először itt mutatkozott be nagyközönség előtt az új Suzuki Katana modell.

A pályamotorozás nem csak a száguldásról szól, a cél valójában a magabiztos, biztonságos motorkerekezés. A motoros sebessége legalább annyira függ magától a motoros vezetéstechnikai tudásától és a járműismeretétől, mint attól, mennyire bátor az utakon. A szervezők pontosan erre a szemléletre szeretnék felhívni a figyelmet a közúti közlekedés során is.

- Évente nagyságrendileg tízezerrel nő az utakra kerülő nagymotorok száma, ezzel együtt sajnos egyre több motorbalesetről is hallani a híradásokban. Felelős vállalatként kiemelt terület számunkra ennek a folyamatosan növekvő, ugyanakkor a közlekedés során kifejezetten veszélyeztetett és veszélyforrást jelentő rétegnek az edukációja – nyilatkozta Fleischer Jefte, a Magyar Suzuki Zrt. motoros üzletágának marketing menedzsere az esemény kapcsán.

Az Országos Rendőr-Főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság kommunikációja évről évre egyre nagyobb figyelmet fordít a közlekedésbiztonságra: a saját, a motoros társak, illetve a forgalom többi résztvevőjének épségére. Ennek megfelelően a korábbi évekhez képest idén csak az gurulhatott pályára, aki előzetesen vagy a helyszínen elvégzett, alapvető vezetéstechnikai, baleset-megelőzési tréningen vett részt.

A korábbi esztendők során megszokott motoros programokon túl idén egész napos kaszkadőr bemutatókkal és tréningekkel, valamint látványos StreetFighter Show-val várták szeptember 1-jén a szervezők a látogatókat, de gyerekprogramok és kiállítók is színesítették az eseményt. A már ismert és népszerű Suzuki motorkerékpárok mellett először tekinthette meg testközelből a nagyközönség a japán gyártó legfrissebb motorjait, többek között az új Suzuki Katanát.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.09.22
Az őszi hónapokban sok baleset azért történik, mert megváltozott az időjárás, mostohábbak a....
2019.09.22
Kisláng külterületén haladt autójával az a 29 éves férfi, aki egy kanyarhoz érve áttért a szemközti....
2019.09.22
Autózni kell: így hangzik a 20-21. század egyik kulcsmondata, de nem mindegy, hogy milyen áron,....
2019.09.22
Egyre fontosabbá válik az, hogy ember vezette expedíció induljon a Marsra, mivel az űrszondák....
2019.09.22
Az autómentes nap nem arra szolgál, hogy kirekesszék az autókat a forgalomból, a kezdeményezés....
2019.09.22
Sebastian Vettel jövőjét újra és újra megkérdőjelezik a szakértők. Hol úgy látják, új csapattársa,....
2019.09.21
Mi történik az új autók piacán? Mi az a WLTP2 és milyen hatással lesz az árakra? ..
2019.09.21
A Haval 5849 gépjárművet értékesített Oroszországban 2019 első 8 hónapjában. Ennek eredményeként a....
2019.09.21
Peidong Lou Kínából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra pályázatára....
2019.09.21
Pert indítottak a szövetségi kormány ellen a kipufogógáz-kibocsátásra vonatkozó döntés miatt -....