fejlesztések

Az LG és a Microsoft közösen forradalmasítja az autóipart

2019.01.11.

Együttműködésre lép az LG Electronics (LG) és a Microsoft: a két cég szándéknyilatkozatot írt alá az LG önvezetőautó- és infotainment-rendszereinek fejlesztésére. A partnerség értelmében az LG felgyorsítja meglévő digitális platformjának átalakítását az autóipar számára a Microsoft Azure felhő- és mesterségesintelligencia-technológiáinak, valamint az LG fejlesztés alatt álló „önvezető” szoftverének segítségével. Az önvezető járművek kulcsfontosságú növekedési területet jelentenek a cég számára.

Az LG a Microsoft mesterséges intelligencia terén szerzett tudását adaptálja saját járművezetést támogató rendszereibe (Advanced Driver Assistance Systems, ADAS), a sofőr állapotát ellenőrző kameráiba (Driver-Status Monitoring, DSM) és többcélú frontkamera-rendszereibe, valamint infotainment rendszereibe beépíti a Microsoft virtuális asszisztensekhez készült megoldásgyorsítóját (Virtual Assistant Solution Accelerator). Az Azure Data Box szolgáltatás révén az út közben rögzített adatok automatikusan feltölthetők a felhőbe, az így létrehozott könyvtár pedig segít az önvezető szoftvert még okosabbá tenni.

Az LG tervei között szerepel továbbá, hogy a legmodernebb technológiai megoldások alkalmazásával új, innovatív digitális fejlesztő- és tesztelőközpontokat hoz létre. A Microsoft Azure által támogatott nagyteljesítményű számítástechnika (HPC) és grafikus feldolgozóegység (GPU) nagymértékben lecsökkenti az LG önvezető szoftvere számára szükséges tanulásra és fejlődésre fordítandó időt. A városi utak és közlekedési minták megismerése, ami általában több mint egy napot venne igénybe, az Azure segítségével percek alatt meglehet.

Az Azure segíthet a sofőrök által előidézett változatos közlekedési szituációk felismerésében, vagy akár a gyalogosok és tárgyak közötti különbségtételben. Az Azure által támogatott szoftver ADAS-rendszerbe való beágyazásával a DSM és a többcélú frontkamera teljesítménye is jelentősen megnő.

Amellett, hogy az Azure segíti az önvezető szoftvert a tanulásban, az AI-szolgáltatások számára egy hangvezérelt, virtuális asszisztensekhez készült megoldásgyorsítót is biztosít. Az Azure támogatásával az LG autós infotainment rendszerével a sofőrök többek között gyorsan és könnyen ellenőrizhetik a közlekedési körülményeket az utakon, kereshetnek közeli éttermeket, vagy elindíthatják kedvenc számaikat.

„Várakozásaink szerint a Microsoft fejlett felhőalapú infrastruktúrája és az LG gyorsan növekvő járműalkatrész-üzletága közösen a teljes önvezető autóipar fejlődését felgyorsítja majd” — mondta el Kim Jin-yong, az LG járműalkatrész-üzletágának elnöke. „Biztosak vagyunk benne, hogy a Microsoft és LG technológiák együttesen új viszonyítási alapot jelentenek majd az önvezető autók mesterséges intelligenciája terén.”

„Az LG és a Microsoft együtt formálja a közlekedés jövőjét” — nyilatkozta Sanjay Ravi, a Microsoft autóipari üzletágának ügyvezetője. „Közös munkánk révén az autógyártók termékei különleges, egyedi közlekedési élményt nyújthatnak majd, eddig ismeretlen szolgáltatások és bevételi források jöhetnek létre, végül pedig biztonságosabb, intelligensebb és fenntarthatóbb járművek kerülhetnek ki a gyárakból.”

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.01.16
- Decemberben is, zsinórban már a negyedik hónapban, csökkent a forgalomba helyezett új autók száma....
2019.01.16
Sajnos ismét feljutottam egykét autós fórumra, ahol megjelentek egy-egy márkának a szerviz-értesítő....
2019.01.16
Titokzatos sofőrfigyelő kamerát mutatott be a Volvo, aminek egyelőre nem teljesen tiszta a....
2019.01.16
Yang Lijie Kínából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra pályázatára....
2019.01.16
- Norvégiában a tavaly eladott új autóknak csaknem a harmada tisztán elektromos volt, ami rekordnak....
2019.01.16
Az Autós Nagykoalíció (ANK) és a Járműipar.hu szerkesztősége idén márciusban meghirdeti az Év....
2019.01.16
Novemberben a Bogotá városában működő TransMilenio vállalat a Scaniát választotta 481 Euro 6-os....
2019.01.16
 Vác külterületén teljes szélességében lezárták a sztrádát a rendőrök. A Budapest felől érkezőket a....
2019.01.16
Kétszáz lóerő, hátsókerékhajtás és 6,6 másodperces százas sprint - mindez önmagában nyertes....
2019.01.16
- A BMW Group rekordértékesítéssel zárta a 2018-as évet Magyarországon, 2017-hez képest 16....