Citroen Berlingo

Az új Citroen Berlingo furgon az „International Van Of The Year 2019” nyertese

2018.09.22.

A hannoveri Nemzetközi Haszonjármű Kiállításon bemutatkozott új Berlingo furgon számára tekintélyes elismerés az « International VanOf The Year 2019 » (Nemzetközi Év Haszonjárműve 2019) díj elnyerése. Ez már a második alkalom, hogy a Berlingo megkapja ezt a díjat : 1997-ben már díjazták a megjelenése óta 1,5 millió példányban elkelt modellt - írja a cég közleménye.

 

A Berlingo 3. generációja ezt az elismerést a kényelmet és a technológiai tartalmat érintő újításainak és kiemelkedő funkcionalitásának köszönheti. Hűen a márka haszonjármű ágazatának « Inspiredby Pro » szlogenjéhez, az új Berlingo furgon a különféle területeken dolgozó szakmai ügyfelek minden felhasználói igényére megoldást kínál. Egyedi felépítése, 2 választható karosszériamérete (M és XL), kényelme és nem kevesebb, mint 20 vezetőtámogató rendszere kiemeli a kategóriából. A nagy presztízsű díj nyertese célországtól függően 2018 utolsó negyedévében, vagy 2019 elején érkezik meg a márkakereskedésekbe

„A Citroën márka büszke arra, hogy a Berlingo furgon ismét elnyerte az « International Van Of The Year 2019 » nagy presztízsű díját. Ez az elismerés is tanúsítja a Berlingo 3. generációjának színvonalát és a Citroën ajánlatának korszerűségét a furgonok piacán. A márka a kezdetektől fogva nagy fontosságot tulajdonít a haszonjármű szektornak és hosszú sikertörténetet tudhat maga mögött, kezdve a z Acadiane-nal, a 2CV furgonnal, a Type H-n és a C15-ön át egészen a Jumpy-ig, vagy az új Berlingóig bezárólag. A Citroën legnépszerűbb furgonjaként a Berlingo  tovább segíti majd  a márka növekedését a haszonjárművek piacán, ahol a forgalomba helyezéseink 10,6%-kal nőttek az első félévben. Ez a fejlődés kétszer gyorsabb a haszonjármű piac fejlődésénél” - mondta  LINDA JACKSON, a Citroën Márka igazgatója.

A ÚJ CITROËN BERLINGO FURGON: A 2019-ES NEMZETKÖZI ÉV HASZONJÁRMŰVE DÍJ NYERTESE

Az új Citroën Berlingo furgon  a 67.hannoveri Nemzetközi Haszonjármű Kiállításon nyerte el az « International Van Of The Year 2019 » díját. A modell harmadik generációját egy 25 tagból álló zsűri díjazta, amelynek tagjai független, haszonjárművekre specializált szaklapok újságírói és szerkesztői közül kerültek ki. Az új Berlingo furgon előrelépett a rakodótér és a praktikum terén, miközben sokkal vonzóbbá vált modern stílusának, megnövelt kényelmének, valamint a személyautókéhoz fogható technológiájának és szolgáltatásainak köszönhetően. A JarlathSweeney által elnökölt IVOTY zsűritől származó elismerés most reflektorfénybe helyezi ezt a modellt, amely új színt hoz a szegmensbe.

Ne feledjük, hogy ez már az ötödik alkalom e nagy fontosságú díj történetében, hogy Citroën nyeri el az « International Van Of The Year » címet és a második alkalom, hogy a nyertes a Berlingo haszonjármű modell. Utolsó győzelme 1997-ben volt a legelső generáció bemutatásakor. A múltban más Citroën haszonjárművek is megkapták az elismerést : Citroën Nemo (2009), Citroën Jumpy (2008) és Citroën Jumper (1994).

KULCSFONTOSSÁGÚ MODELL A SZEGMENSBEN

A Franciaországban már előrendelhető Új Berlingo furgon célországtól függően 2018 utolsó negyedévében, vagy 2019 elején érkezik meg a márkakereskedésekbe.1996-os bemutatása óta több mint 1,5 millió darab kelt el belőle szerte a világban.

A Berlingón nem fognak az évek és eladásai évről évre emelkednek, ami ritka jelenség az autópiacon. 2017-ben Franciaországban rekordévet zárt, több mint 27 000 forgalomba helyezéssel, ami 4%-os fejlődést jelent 2016-hoz képest.

A Berlingóból még 2018 első félévében is majdnem 41 000 darabot helyeztek forgalomba (12%-os fejlődés), amivel szegmense 2. helyét szerezte meg Európában. A Berlingo haszonjármű tehát kulcsszereppel bír a Citroën haszonjárműpiacon elért fejlődésében.

GENERÁCIÓS UGRÁS

A Citroën márka, melynek nevéhez a vezetőfülkével egybeépített raktér feltalálása fűződik, most egy minden eddiginél modernebb furgonnal állt elő. Az új Berlingo furgon egyedi sziluettjével és robusztus stílusával a legkülönbözőbb szakmák képviselőit szólítja meg.

 • A megújult külső fontos elemei az előrébb tolt szélvédő, valamint a magasabb és rövidebb orr-rész, amelyet többek között a rövidebb első túlnyúlást megengedő EMP2 padlólemez tett lehetővé.
 • A nagy testvér Jumpyt idéző, jellegzetes Citroën stílusjegyeket hordozó orr-rész fokozott védelmet nyújt a hétköznapokban.
 • A szakmai ügyfelek igényeinek megfelelően kialakított praktikus és strapabíró beltér jellegzetes eleme a számos hasznos fedélzeti technológiának helyt adó, letisztult műszerfal.

Az „Inspiredby Pro” jelmondatnak megfelelően az új Citroën Berlingo furgon a professzionális ügyfelek ideális partnere, hiszen előnyös tulajdonságaival valamennyi szakma igényeinek képes megfelelni.

 • Testre szabott megoldásokat kínál, és kétféle hosszméretben is rendelhető: 4,40 m (M) és 4,75 m (XL).
 • Az ügyfélelvárások maximális kiszolgálása érdekében két – más-más megközelítést és használatot képviselő – egyedi változatot is kínál: „Worker” és „Driver”. 
 • A sokoldalúságra és a variálhatóságra jó példa az elöl háromszemélyes Extenso® fülke és az első két üléssorban akár 5 személy szállítására is alkalmas duplakabinos változat.
 • A fölfelé nyíló vagy kétszárnyú hátsó ajtón, illetve az oldalsó tolóajtókon keresztül könnyen hozzáférhető a raktér, számtalan praktikus tárolóhely áll rendelkezésre, 1000 kg-ra nőtt a hasznos terhelhetőség, ugyanakkor megmaradt a kerékdobok közötti szélesség, így a raktérben 2 EUR raklap is kényelmesen elfér. 

A legkorszerűbb technológiákkal felszerelt új Berlingo furgon semmiben sem marad el a személyautók mögött. Kiváló menetkényelem és messzemenő biztonság jellemzik:

 • A kényelmes felfüggesztés a Citroën szaktudásának legjavát kamatoztatja.
 • Ideális választás az új padlólemez: elöl a jármű a moduláris EMP2 platformra épült, mely jobb kormányozhatóságot eredményezett, és még több vezetéssegítő technológia alkalmazását tette lehetővé.
 • Az új Berlingo furgon a szegmensben ritka technológiai felszereltségnek örvend, hiszen nem kevesebb mint 20 vezetéssegítő funkcióval szerelhető fel: pl. túlterhelésjelző és SurroundRear Vision (a haszongépjárművek között egyedülálló módon), színes head-up display, elektromos rögzítőfék, Stop funkcióval rendelkező adaptív sebességszabályozó, ActiveSafetyBrake, valamint országtól függően 4 csatlakoztatási technológia (köztük a Citroën ConnectNav és a vezeték nélküli okostelefon-töltés).
 • A motorkínálat csupa nagyteljesítményű és gazdaságos, legújabb generációs motorból áll: 1,5 l BlueHDi(és piactól függően 1,6 BlueHDi) dízelmotorok és 1,2 l PureTech benzinmotorok alkotják. Egyes erőforrásokhoz EAT8 automata sebességváltó is társulhat.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.12.19
Az Audi Hungaria növelte az exkluzív széria-gyártás kapacitását szerszámgyárában. Az exkluzív....
2018.12.19
A Honda visszatér a 2019. január 8 és 11. között zajló CES-re, hogy bemutassa az emberek....
2018.12.19
A 15 szerelvényből álló flotta átadásával a SPAR-csoport a sajátflottás Scania járműparkját....
2018.12.19
 Minimalista dizájn, képernyőkből és üvegből álló futurisztikus külső burkolat, fényben úszó belső....
2018.12.19
Nyolc személyautó és két kamion rohant egymásba szerda reggel az M3-as autópálya Miskolc irányába....
2018.12.18
Mi az, ami egy átlagos autó kinézetét feldobja? Hát a kerék! Akkor most vizsgálódjunk egy kicsit....
2018.12.18
Halálra gázolt egy férfit a vonat Szegeden kedd este - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-....
2018.12.18
Xiaoqiang Hou Kínából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2018.12.18
A Volkswagen a sikeres Tiguan modellre építve alkotta meg új kompakt szabadidő-autóját, amely a T....
2018.12.18
Álljunk meg egy pillanatra és gondoljuk végig: Biztos, hogy a karácsonynak az ajándékokról és a....