Citroen Berlingo

Az új Citroen Berlingo furgon az „International Van Of The Year 2019” nyertese

2018.09.22.

A hannoveri Nemzetközi Haszonjármű Kiállításon bemutatkozott új Berlingo furgon számára tekintélyes elismerés az « International VanOf The Year 2019 » (Nemzetközi Év Haszonjárműve 2019) díj elnyerése. Ez már a második alkalom, hogy a Berlingo megkapja ezt a díjat : 1997-ben már díjazták a megjelenése óta 1,5 millió példányban elkelt modellt - írja a cég közleménye.

 

A Berlingo 3. generációja ezt az elismerést a kényelmet és a technológiai tartalmat érintő újításainak és kiemelkedő funkcionalitásának köszönheti. Hűen a márka haszonjármű ágazatának « Inspiredby Pro » szlogenjéhez, az új Berlingo furgon a különféle területeken dolgozó szakmai ügyfelek minden felhasználói igényére megoldást kínál. Egyedi felépítése, 2 választható karosszériamérete (M és XL), kényelme és nem kevesebb, mint 20 vezetőtámogató rendszere kiemeli a kategóriából. A nagy presztízsű díj nyertese célországtól függően 2018 utolsó negyedévében, vagy 2019 elején érkezik meg a márkakereskedésekbe

„A Citroën márka büszke arra, hogy a Berlingo furgon ismét elnyerte az « International Van Of The Year 2019 » nagy presztízsű díját. Ez az elismerés is tanúsítja a Berlingo 3. generációjának színvonalát és a Citroën ajánlatának korszerűségét a furgonok piacán. A márka a kezdetektől fogva nagy fontosságot tulajdonít a haszonjármű szektornak és hosszú sikertörténetet tudhat maga mögött, kezdve a z Acadiane-nal, a 2CV furgonnal, a Type H-n és a C15-ön át egészen a Jumpy-ig, vagy az új Berlingóig bezárólag. A Citroën legnépszerűbb furgonjaként a Berlingo  tovább segíti majd  a márka növekedését a haszonjárművek piacán, ahol a forgalomba helyezéseink 10,6%-kal nőttek az első félévben. Ez a fejlődés kétszer gyorsabb a haszonjármű piac fejlődésénél” - mondta  LINDA JACKSON, a Citroën Márka igazgatója.

A ÚJ CITROËN BERLINGO FURGON: A 2019-ES NEMZETKÖZI ÉV HASZONJÁRMŰVE DÍJ NYERTESE

Az új Citroën Berlingo furgon  a 67.hannoveri Nemzetközi Haszonjármű Kiállításon nyerte el az « International Van Of The Year 2019 » díját. A modell harmadik generációját egy 25 tagból álló zsűri díjazta, amelynek tagjai független, haszonjárművekre specializált szaklapok újságírói és szerkesztői közül kerültek ki. Az új Berlingo furgon előrelépett a rakodótér és a praktikum terén, miközben sokkal vonzóbbá vált modern stílusának, megnövelt kényelmének, valamint a személyautókéhoz fogható technológiájának és szolgáltatásainak köszönhetően. A JarlathSweeney által elnökölt IVOTY zsűritől származó elismerés most reflektorfénybe helyezi ezt a modellt, amely új színt hoz a szegmensbe.

Ne feledjük, hogy ez már az ötödik alkalom e nagy fontosságú díj történetében, hogy Citroën nyeri el az « International Van Of The Year » címet és a második alkalom, hogy a nyertes a Berlingo haszonjármű modell. Utolsó győzelme 1997-ben volt a legelső generáció bemutatásakor. A múltban más Citroën haszonjárművek is megkapták az elismerést : Citroën Nemo (2009), Citroën Jumpy (2008) és Citroën Jumper (1994).

KULCSFONTOSSÁGÚ MODELL A SZEGMENSBEN

A Franciaországban már előrendelhető Új Berlingo furgon célországtól függően 2018 utolsó negyedévében, vagy 2019 elején érkezik meg a márkakereskedésekbe.1996-os bemutatása óta több mint 1,5 millió darab kelt el belőle szerte a világban.

A Berlingón nem fognak az évek és eladásai évről évre emelkednek, ami ritka jelenség az autópiacon. 2017-ben Franciaországban rekordévet zárt, több mint 27 000 forgalomba helyezéssel, ami 4%-os fejlődést jelent 2016-hoz képest.

A Berlingóból még 2018 első félévében is majdnem 41 000 darabot helyeztek forgalomba (12%-os fejlődés), amivel szegmense 2. helyét szerezte meg Európában. A Berlingo haszonjármű tehát kulcsszereppel bír a Citroën haszonjárműpiacon elért fejlődésében.

GENERÁCIÓS UGRÁS

A Citroën márka, melynek nevéhez a vezetőfülkével egybeépített raktér feltalálása fűződik, most egy minden eddiginél modernebb furgonnal állt elő. Az új Berlingo furgon egyedi sziluettjével és robusztus stílusával a legkülönbözőbb szakmák képviselőit szólítja meg.

 • A megújult külső fontos elemei az előrébb tolt szélvédő, valamint a magasabb és rövidebb orr-rész, amelyet többek között a rövidebb első túlnyúlást megengedő EMP2 padlólemez tett lehetővé.
 • A nagy testvér Jumpyt idéző, jellegzetes Citroën stílusjegyeket hordozó orr-rész fokozott védelmet nyújt a hétköznapokban.
 • A szakmai ügyfelek igényeinek megfelelően kialakított praktikus és strapabíró beltér jellegzetes eleme a számos hasznos fedélzeti technológiának helyt adó, letisztult műszerfal.

Az „Inspiredby Pro” jelmondatnak megfelelően az új Citroën Berlingo furgon a professzionális ügyfelek ideális partnere, hiszen előnyös tulajdonságaival valamennyi szakma igényeinek képes megfelelni.

 • Testre szabott megoldásokat kínál, és kétféle hosszméretben is rendelhető: 4,40 m (M) és 4,75 m (XL).
 • Az ügyfélelvárások maximális kiszolgálása érdekében két – más-más megközelítést és használatot képviselő – egyedi változatot is kínál: „Worker” és „Driver”. 
 • A sokoldalúságra és a variálhatóságra jó példa az elöl háromszemélyes Extenso® fülke és az első két üléssorban akár 5 személy szállítására is alkalmas duplakabinos változat.
 • A fölfelé nyíló vagy kétszárnyú hátsó ajtón, illetve az oldalsó tolóajtókon keresztül könnyen hozzáférhető a raktér, számtalan praktikus tárolóhely áll rendelkezésre, 1000 kg-ra nőtt a hasznos terhelhetőség, ugyanakkor megmaradt a kerékdobok közötti szélesség, így a raktérben 2 EUR raklap is kényelmesen elfér. 

A legkorszerűbb technológiákkal felszerelt új Berlingo furgon semmiben sem marad el a személyautók mögött. Kiváló menetkényelem és messzemenő biztonság jellemzik:

 • A kényelmes felfüggesztés a Citroën szaktudásának legjavát kamatoztatja.
 • Ideális választás az új padlólemez: elöl a jármű a moduláris EMP2 platformra épült, mely jobb kormányozhatóságot eredményezett, és még több vezetéssegítő technológia alkalmazását tette lehetővé.
 • Az új Berlingo furgon a szegmensben ritka technológiai felszereltségnek örvend, hiszen nem kevesebb mint 20 vezetéssegítő funkcióval szerelhető fel: pl. túlterhelésjelző és SurroundRear Vision (a haszongépjárművek között egyedülálló módon), színes head-up display, elektromos rögzítőfék, Stop funkcióval rendelkező adaptív sebességszabályozó, ActiveSafetyBrake, valamint országtól függően 4 csatlakoztatási technológia (köztük a Citroën ConnectNav és a vezeték nélküli okostelefon-töltés).
 • A motorkínálat csupa nagyteljesítményű és gazdaságos, legújabb generációs motorból áll: 1,5 l BlueHDi(és piactól függően 1,6 BlueHDi) dízelmotorok és 1,2 l PureTech benzinmotorok alkotják. Egyes erőforrásokhoz EAT8 automata sebességváltó is társulhat.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.06.17
2019. április 27-én az Országos Rendőr- és Tűzoltónapon tartották a közlekedésbiztonsági verseny....
2019.06.17
- Májusban csökkent a forgalomba helyezett személygépkocsik és gépjárművek száma Ausztriában az....
2019.06.17
A Peugeot L45 korának abszolút csúcstechnológiáját képviselte; az első világháború előtt épített....
2019.06.17
Az M7-es autópálya egyik benzinkútjánál történt a baleset Martonvásár közelében. Az ütközés olyan....
2019.06.17
- A címvédő spanyol Marc Marquez nyerte a gyorsaságimotoros-világbajnokság elitkategóriája, a....
2019.06.17
Magyarország területén 2019. június 14-én 0 órától 2019. június 16-án 24 óráig a rendőrök 165....
2019.06.17
- Idén is a kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso és csapata nyerte a Le Mans-i 24 órás....
2019.06.16
Sokan mondják, hogy nem szabad érzelmileg kötődni az autókhoz, szerintem ez nem így van. ..
2019.06.16
Kutasi Károly Magyarországról küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.06.16
Tapasztalt ausztrál versenypilótával és a W12 erejével igyekszik újabb Pikes Peak rekordot dönteni....