Hyundai i30 N

Bajor M után itt a koreai N kultusz

2019.10.31.

Különlegesen szimpatikus és jó hangulatú rendezvényre voltam hivatalos nem régiben. A Hyundai importőr cége, a cég kommunikációs és marketing igazgatója, a Hyundai háziasszonyaként is nagyszerű munkát végző Ördög Ibolya meghívta az Euroring nevű versenypályára mindazokat, akik a márka első igazi, utcai sport modelljéből, az egyre jobban csengő N szériából vásároltak Magyarországon. A meghívás eredményeként közel két tucat, Hyundai i30N tulajdonos gyűlt össze, akiknek igazán kellemes és kedves meglepetésben lehetett részük. Catering és finom ebéd mellett a márka egyik sport ikonja Michelisz Norbert valamint a MIRA csapat gyári Hyundai i30N TCR versenyautója fogadta a vendégeket. Túl azon, hogy nekünk meghívott újságíróknak is kellemes és kedves társaság, valamint kiszolgálás jutott, egyfajta autótörténeti pillanatnak éreztem a Hyundai importőr rendezvényét.

 

Képre kattintva galéria nyílik!

Valahogy úgy foglaltam össze magamban, hogy a bajor BMW-s M kultusz után megkezdődött a koreai N kultusz. Végig tekintve azokon a rendkívül kulturált és döntőrészt, a fiatal korosztályhoz tartozó Hyundai i30N tulajdonosokon, akik eljöttek Magyarország első "N találkozójára", jól látható volt, hogy a BMW M sporthoz, a Mercedes AMG-hez, a Renault RS-hez vagy éppen a Mini John Works kultuszhoz hasonlóan elindult egy valódi rajongás a Hyundai sportos és sármos N modelljei iránt. Jól látszódott, hogy a magyar Hyundai N tulajdonosok rendkívül büszkék a járművükre, és nem egyszerűen csak valamifajta racionális ár-érték kalkuláció, hanem valódi rajongás vezette őket i30N-jeik megvásárlásához. Nyilvánvalóan szerencsés időbeli egybeesés, hogy a mindig szerény és szimpatikus Michelisz Norbert személyében egy világhírű magyar versenyzővel kapcsolódik össze a versenypályákon és a közutakon az egyre erősödő "N kultusz". De nyilván ez önmagában kevés lenne ha a Hyundai és a márka hazai kereskedői nem egy nagyszerű autóval és kitűnő szervíz és egyéb after sales szolgáltatással tennék szerethetővé, sőt ha úgy tetszik rajonghatóvá a Hyundai sportos N modelljeit.

Képre kattintva galéria nyílik!

Apropó kereskedők.

Valószínűleg a magyarországi Hyundai márkakereskedő hálózat legigényesebb tagjai már egy ideje "saját bőrükön" érzik az N kultuszt. Valószínűleg nem véletlen, hogy a hazai hálózat egyik legigényesebb és legambíciózusabb tagja a hatvani Prémium Autóház tulajdonosa, az autósport iránti rajongásáról is közismert Képe Tibor, saját kereskedésének egyik influenszerével a fiatal és tehetséges TCR pilóta Nagy Danival már maga is szervezett korábban jó hangulatú N napokat, ahol nem csak az i30N képességeit próbálhatták ki az ügyfelei, de Dani jóvoltából ennek a különleges autónak a határait is megtapasztalhatták az anyós ülésen. 

Képre kattintva galéria nyílik!

Vannak időszakok amikor kitartás, türelem és kompromisszum kézség kell mindahhoz, hogy valaki egy márka kereskedőjeként hitelesen és lelkesen képviselje választott brandjét. De vannak olyan évek, jó esetben évtizedek, amikor igazán szerencsésnek és büszkének tarthatja magát az, aki egy-egy városban vagy régióban egy éppen felszálló ágban lévő, megfelelő termékpalettával, jövőképpel és szimpatikus vállalati filozófiával rendelkező márkát képviselhet. Hyundai kereskedőnek lenni ma Magyarországon bizonyosan ez utóbbi érzéshez közelít. A márka sportsikerei, környezettudatos elektromos autói, a legkorszerűbb jövőbe mutató, hidrogén hajtású tipusai, Gabriele Tarquini és Michelisz Norbi személyében pedig két, minden kétséget kizáróan szimpatikus arc, bizonyosan összeállít egy olyan összképet, ami alapján nem túlzás azt állítani: nem csak a világ egyik legnagyobb de az egyik legszimpatikusabb autóipari márka image van kialakulóban.

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.11.12
Saeed Sadeghi Iránból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.11.12
Míg nálunk a villanyautók és az SUV-k között éleződik a versengés, addig Amerika tesz a trendekre,....
2019.11.12
A Camion Truck&Bus magazin 24. alkalommal hirdette meg "Az év haszongépjárműve" pályázatot,....
2019.11.12
Amikor azt a jelzőt halljuk egy autóról vagy motorról, hogy legendás akkor általában valami remén..
2019.11.12
A CUPRA folytatja küldetését a teljesítmény, a kifinomultság és az egyediség tökéletes....
2019.11.12
Szinte biztos, hogy november végén bejelenti első hálózatról tölthető hibrid modelljének érkezését....
2019.11.12
Halálra gázolt egy autó egy gyalogos nőt a 81-es főúton Győr külterületén kedd reggel - közölte a....
2019.11.12
Az Audi „Charge & Fly” elnevezéssel egy ingyenes kezdeményezést indít a müncheni repülőtéren,....
2019.11.12
Több mint 17 000 lelkes rajongó előtt ünnepelt a Honda immáron 10. alkalommal a Twin Ring Motegi....
2019.11.12
Készítettünk egy listát azokról a helyekről, ahova ijesztő lehet elutazni. ..