Frankfurt

Bemutatkozott a BMW i Vision Dynamics tanulmányautó

2017.09.12.

Formatervezés, koncepciók és tanulmányok - a zéró emissziójú vezetés élményének új megtestesülése a 2017-es Frankfurti Nemzetközi Autószalonon debütált.

Egy évvel a centenáriumi NEXT 100 járműtanulmányok világkörüli bemutatkozása után a BMW Group a 2017-es Frankfurti Nemzetközi Autószalonon a küszöbön álló jövő elektromos mobilitásába enged betekintést. A BMW i Vision Dynamics tanulmányautó egy négyajtós Gran Coupé, amely a sportos elegancia jegyében megálmodott zéró emissziójú vezetési élmény jövőjének előfutáraként egyetlen feltöltéssel 600 kilométer tisztán elektromos hatótávolságot garantál, 200 km/óra feletti végsebességgel és négy másodperc alatt abszolvált nulla-százas gyorsulással.- A BMW Group elhozta a jelenbe az elektromos mobilitás jövőjét – mondta Harald Krüger, a BMW AG igazgatótanácsának elnöke 2017. szeptember 12-én, a 67. Frankfurti Nemzetközi Autószalonon tartott sajtótájékoztatón. „Több hálózatról tölthető modellt kínálunk ügyfeleinknek, mint bármelyik másik versenytársunk a piacon. Sorozatgyártásban kínált hálózatról tölthető modellportfóliónkat 2025-re huszonöt tagúra bővítjük, amelyből tizenkét modell belsőégésű erőforrás nélkül, tisztán elektromos meghajtással váltja valóra a zéró emissziójú vezetés élményét. A BMW i Vision Dynamics tanulmányautóval bemutatjuk, miként képzeljük el az elektromos mobilitás BMW i3 és BMW i8 modellek közé pozícionált jövőjét: egy lélegzetelállítóan lendületes, hamisítatlanul progresszív négyajtós Gran Coupé képében. Mint ilyen, a BMW márka esszenciáját elektromos hajtáslánccal szereljük fel, amely a BMW i divíziót is új dimenzióba emeli – tette hozzá Harald Krüger.A BMW i divízió a jövőbe mutató járműtanulmányok és a hosszú távon fenntartható prémium mobilitás újraértelmezésének szimbóluma. - A BMW i almárka a BMW Group innovációs úttörője – fogalmazott Klaus Fröhlich, a BMW AG igazgatótanácsának járműfejlesztésért felelős tagja. „Az elképzelt megoldások és a jövőnek tervezett koncepciók itt kézzelfogható valósággá válnak. A BMW i divízió ráadásul vállalatcsoportunk márkáinak innovációs iránymutatójaként is szolgál. A BMW i Vision Dynamics tanulmányautónak köszönhetően már most bemutathatjuk, hogyan fog kinézni a BMW egyik soron következő elektromos modellje. Hiszen évszázados történelme során a BMW már számtalan alkalommal bizonyította, hogy forradalmi elképzeléseit képes valóra váltani” – zárta gondolatait Klaus Fröhlich.

A BMW i divízió magával ragadó formanyelve a márka azon úttörő modelljeinek forradalmi technológiáját helyezi a figyelem középpontjába, amelyeket ügyfelei a hétköznapokban már ma is átélhetnek. - A BMW i3 és a BMW i8 képében egy forradalmi városi autó, illetve egy forradalmi sportautó öltött testet. Most pedig a BMW i Vision Dynamics tanulmányautó az elektromos mobilitás kvalitásait a BMW legfőbb értékeivel egyesíti, a menetdinamika és az elegancia jövőbe mutató szimbólumaként. Kiváló példaként szolgálva arra, hogy a BMW i divízió modellpalettája és formanyelve mely irányba haladhat tovább – nyilatkozta Adrian van Hooydonk, a BMW Group vezető formatervezője.A BMW i Vision Dynamics tanulmányautó áramvonalas, harmonikusan összehangolt karosszériafelületei mellett a koncepció jellegzetes ablaksávja az egyik leginkább figyelemreméltó elem. Az első BMW i modelleken debütált egyedülálló, fekete vonalvezetés ezúttal újraértelmezett, funkcionális stílusjegyként jelenik meg, amely egyúttal a BMW i Vision Dynamics tanulmányautó egyik védjegyeként is szolgál.

Gyakorlatilag szimmetrikus kialakításának köszönhetően a koncepció oldalsó ablaksávja minden utasnak tökéletes kilátási lehetőséget kínál, az utasokat és a vezetés közösen átélt élményét állítva a középpontba. A jövőben az ablaksáv kialakítása mind fontosabb lesz, különösen a nagymértékben, illetve a teljes mértékben automatizált járművezetés korszakának eljövetelekor. A páratlan utastéri élményt a teljes egészében üvegből készült tető fokozza tovább, amely az utasok tér- és szabadságérzetét is növeli. A szimmetrikus, elölről hátrafelé ívelt tetővonal a koncepció karosszériájának zárt, modern érzését erősíti.A BMW i Vision Dynamics tanulmányautó minimalista stílusú frontrészét a vese alakú, zárt „hűtőrács” uralja, amely jellegzetesen modern újraértelmezésként képez hidat a múlt és a jövő legendás BMW modelljei között. A „hűtőrács” azonban nem csupán egy stíluselem, hiszen hosszú évtizedek óta a BMW járműfejlesztési tapasztalatának szimbóluma, amelyet a BMW i Vision Dynamics tanulmányautó esetében a vállalatcsoport járműtechnológiai szaktudásának kinyilatkozásaként gondoltak újra a tervezők: a vese alakú „hűtőrács” alsó közepén elhelyezett szenzorok „intelligens felületként” láttatják a frontrész meghatározó elemét.

A koncepció magabiztosságot és erőt sugárzó hátulján elegánsan meghúzott vízszintes vonalak egyesülnek. Az utascella kissé hegyesített kialakítása szélesebb vállrészt és atletikusabb megjelenést eredményez. A hátfal leglátványosabb elemei az „L” alakú hátsó lámpák, amelyek vékonyított elrendezésükkel egyfelől a BMW i Vision Dynamics tanulmányautó menetdinamikáját és hatékonyságát, másfelől a koncepció stabil útfekvését hirdetik.A BMW i Vision Dynamics tanulmányautó minden szögből korszerűséget, progresszivitást és magával ragadó technológiai szaktudást sugall, mialatt a BMW iránymutató koncepciójaként az elektromos mobilitás vezetési élményekben gazdag jövőképének letisztult szimbóluma. Előrevetítve, hogy a BMW az elkövetkező években is a sportosság és az elegancia ötvözetét helyezi a középpontba.

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.02.19
Múlt, jelen és jövő közlekedési eszközeit, valamint azok tervező mérnökeit mutatja be a Magyarok a....
2018.02.19
A Volkswagen 2018 januárjában összesen 533.500 gépkocsit szállított ki ügyfeleinek. Ez 7,1....
2018.02.19
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a havazással várhatóan érintett területeken valamennyi hóeltakarító....
2018.02.19
Zbigniew Piszczako Lengyelországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2018.02.19
A tél legerősebb lehűlése közelít – hívta fel a figyelmet hétfőn a meteorológiai szolgálat, amely....
2018.02.19
Még nem végleges, de látványos design-nal, kevésbé feltűnő halo-val, és trükkös megoldásokkal....
2018.02.19
Stockholmban nyitotta meg a francia gyár az első úgynevezett Renault Electric Vehicle Experience....
2018.02.19
Csökkenti bruttó 2-2 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát....
2018.02.19
Lőre Péter, az Audi Hungaria kommunikációért és kormánykapcsolatokért felelős vezetője a....
2018.02.19
Tíz autós közül kilencen mérlegelnék egy alternatív meghajtású autó beszerzését, a többség pedig....