Frankfurt

Bemutatkozott a BMW i Vision Dynamics tanulmányautó

2017.09.12.

Formatervezés, koncepciók és tanulmányok - a zéró emissziójú vezetés élményének új megtestesülése a 2017-es Frankfurti Nemzetközi Autószalonon debütált.

Egy évvel a centenáriumi NEXT 100 járműtanulmányok világkörüli bemutatkozása után a BMW Group a 2017-es Frankfurti Nemzetközi Autószalonon a küszöbön álló jövő elektromos mobilitásába enged betekintést. A BMW i Vision Dynamics tanulmányautó egy négyajtós Gran Coupé, amely a sportos elegancia jegyében megálmodott zéró emissziójú vezetési élmény jövőjének előfutáraként egyetlen feltöltéssel 600 kilométer tisztán elektromos hatótávolságot garantál, 200 km/óra feletti végsebességgel és négy másodperc alatt abszolvált nulla-százas gyorsulással.- A BMW Group elhozta a jelenbe az elektromos mobilitás jövőjét – mondta Harald Krüger, a BMW AG igazgatótanácsának elnöke 2017. szeptember 12-én, a 67. Frankfurti Nemzetközi Autószalonon tartott sajtótájékoztatón. „Több hálózatról tölthető modellt kínálunk ügyfeleinknek, mint bármelyik másik versenytársunk a piacon. Sorozatgyártásban kínált hálózatról tölthető modellportfóliónkat 2025-re huszonöt tagúra bővítjük, amelyből tizenkét modell belsőégésű erőforrás nélkül, tisztán elektromos meghajtással váltja valóra a zéró emissziójú vezetés élményét. A BMW i Vision Dynamics tanulmányautóval bemutatjuk, miként képzeljük el az elektromos mobilitás BMW i3 és BMW i8 modellek közé pozícionált jövőjét: egy lélegzetelállítóan lendületes, hamisítatlanul progresszív négyajtós Gran Coupé képében. Mint ilyen, a BMW márka esszenciáját elektromos hajtáslánccal szereljük fel, amely a BMW i divíziót is új dimenzióba emeli – tette hozzá Harald Krüger.A BMW i divízió a jövőbe mutató járműtanulmányok és a hosszú távon fenntartható prémium mobilitás újraértelmezésének szimbóluma. - A BMW i almárka a BMW Group innovációs úttörője – fogalmazott Klaus Fröhlich, a BMW AG igazgatótanácsának járműfejlesztésért felelős tagja. „Az elképzelt megoldások és a jövőnek tervezett koncepciók itt kézzelfogható valósággá válnak. A BMW i divízió ráadásul vállalatcsoportunk márkáinak innovációs iránymutatójaként is szolgál. A BMW i Vision Dynamics tanulmányautónak köszönhetően már most bemutathatjuk, hogyan fog kinézni a BMW egyik soron következő elektromos modellje. Hiszen évszázados történelme során a BMW már számtalan alkalommal bizonyította, hogy forradalmi elképzeléseit képes valóra váltani” – zárta gondolatait Klaus Fröhlich.

A BMW i divízió magával ragadó formanyelve a márka azon úttörő modelljeinek forradalmi technológiáját helyezi a figyelem középpontjába, amelyeket ügyfelei a hétköznapokban már ma is átélhetnek. - A BMW i3 és a BMW i8 képében egy forradalmi városi autó, illetve egy forradalmi sportautó öltött testet. Most pedig a BMW i Vision Dynamics tanulmányautó az elektromos mobilitás kvalitásait a BMW legfőbb értékeivel egyesíti, a menetdinamika és az elegancia jövőbe mutató szimbólumaként. Kiváló példaként szolgálva arra, hogy a BMW i divízió modellpalettája és formanyelve mely irányba haladhat tovább – nyilatkozta Adrian van Hooydonk, a BMW Group vezető formatervezője.A BMW i Vision Dynamics tanulmányautó áramvonalas, harmonikusan összehangolt karosszériafelületei mellett a koncepció jellegzetes ablaksávja az egyik leginkább figyelemreméltó elem. Az első BMW i modelleken debütált egyedülálló, fekete vonalvezetés ezúttal újraértelmezett, funkcionális stílusjegyként jelenik meg, amely egyúttal a BMW i Vision Dynamics tanulmányautó egyik védjegyeként is szolgál.

Gyakorlatilag szimmetrikus kialakításának köszönhetően a koncepció oldalsó ablaksávja minden utasnak tökéletes kilátási lehetőséget kínál, az utasokat és a vezetés közösen átélt élményét állítva a középpontba. A jövőben az ablaksáv kialakítása mind fontosabb lesz, különösen a nagymértékben, illetve a teljes mértékben automatizált járművezetés korszakának eljövetelekor. A páratlan utastéri élményt a teljes egészében üvegből készült tető fokozza tovább, amely az utasok tér- és szabadságérzetét is növeli. A szimmetrikus, elölről hátrafelé ívelt tetővonal a koncepció karosszériájának zárt, modern érzését erősíti.A BMW i Vision Dynamics tanulmányautó minimalista stílusú frontrészét a vese alakú, zárt „hűtőrács” uralja, amely jellegzetesen modern újraértelmezésként képez hidat a múlt és a jövő legendás BMW modelljei között. A „hűtőrács” azonban nem csupán egy stíluselem, hiszen hosszú évtizedek óta a BMW járműfejlesztési tapasztalatának szimbóluma, amelyet a BMW i Vision Dynamics tanulmányautó esetében a vállalatcsoport járműtechnológiai szaktudásának kinyilatkozásaként gondoltak újra a tervezők: a vese alakú „hűtőrács” alsó közepén elhelyezett szenzorok „intelligens felületként” láttatják a frontrész meghatározó elemét.

A koncepció magabiztosságot és erőt sugárzó hátulján elegánsan meghúzott vízszintes vonalak egyesülnek. Az utascella kissé hegyesített kialakítása szélesebb vállrészt és atletikusabb megjelenést eredményez. A hátfal leglátványosabb elemei az „L” alakú hátsó lámpák, amelyek vékonyított elrendezésükkel egyfelől a BMW i Vision Dynamics tanulmányautó menetdinamikáját és hatékonyságát, másfelől a koncepció stabil útfekvését hirdetik.A BMW i Vision Dynamics tanulmányautó minden szögből korszerűséget, progresszivitást és magával ragadó technológiai szaktudást sugall, mialatt a BMW iránymutató koncepciójaként az elektromos mobilitás vezetési élményekben gazdag jövőképének letisztult szimbóluma. Előrevetítve, hogy a BMW az elkövetkező években is a sportosság és az elegancia ötvözetét helyezi a középpontba.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.06.19
Mit tanuljon a gyerek, hogy 10 év múlva legyen munkája? ..
2018.06.19
Újra dobogós helyen végzett a 2018-as Kamion Európa-bajnokságon az OXXO Hungary Truck Racing Team.....
2018.06.19
Több mint 507 ezer gépkocsit hív vissza az Amerikai Egyesült Államokban a Kia Motors Corp. a....
2018.06.19
Darko Drljevic Montenegróból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2018.06.19
Több mint 246 millió eurót (körülbelül 80 milliárd forintot) biztosít az Európai Unió kohéziós....
2018.06.19
Oldtimer autókkal is készül szombatra, a 2018-as Múzeumok éjszakájára a Budapesti Történeti Múzeum....
2018.06.19
A BMW Group Magyarország márkanagykövete, Osvárt Andrea színésznő, modell és producer egy....
2018.06.19
Diákok ezrei készülnek, hogy új rekordokat állítsanak fel üzemanyaghatékony autóikkal a Shell Eco-....
2018.06.19
Eldőlt a hónapok óta húzódó kérdés: 2019-től a Red Bull már nem Renault motorokat használ.   ..
2018.06.19
Meglepődtek a hajdúböszörményi rendőrök, amikor a sztrádán megállítottak egy leállósávban közlekedő....