támogatás

Bokrétaünnep az Eiffel Műhelyházban

2018.12.06.

Bokrétaünnepet tartottak a Magyar Állami Operaház Kőbánya úti Eiffel Műhelyházában. A BMW Group Magyarország kiemelt stratégiai partnerének nagyszabású, 2016-ban indult beruházása a tervezett ütemben halad, az épület 2019-ben belakhatóvá, játszhatóvá válik.

A Magyar Állami Operaház 2016-ban kezdte meg történetének egyik legnagyobb volumenű beruházását: a MÁV egykori, Kőbányán elhelyezkedő Északi Járműjavítójának területén közel harmincezer négyzetméteren megépülő Eiffel Műhelyházba költözik több ütemben az Opera kilenc gyártóműhelye, helyet kap benne egy méretazonos próbaszínpad, a majdani Bánffy Kisszínház, valamint a nyolc, jelenleg távoli külső raktár összes díszletének és kellékének, illetve a mintegy 400 ezer jelmeznek értékőrző tárolására szolgáló raktár.

Az Operaház Műhelyházának beruházástervezője, Marosi Miklós építész a bokrétaünnepségen hangsúlyozta, hogy nem akarnak az Ybl Miklós által tervezett palotával versenyezni, hiszen a műhelyház egy ipari műemlék. Ezért itt nem márványokkal és aranyozott falfelületekkel kívánják a pompát adni, hanem az ipari miliőhöz illő anyaghasználattal.

(Fotó: Berecz Valter, Opera)

Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója arról is szólt, hogy a december 1-vel megkezdett évadot Giacomo Puccini és olasz kortársai alkotásainak szentelik. A Puccini Itáliája elnevezésű tematikus évadban a szerző összes művét bemutatják, amelyek közül elsőként A Nyugat lányát tekinthetik meg az érdeklődők Vaszilij Barkhatov rendezésben. Az itthon ritkán játszott alkotást az Opera 47 év után mutatja be újra.

A Magyar Állami Operaházzal közel négy éve stratégiai partnerséget ápoló BMW Group Magyarország a bokrétaünnepségének fényét egy vadonatúj BMW X5 kiállításával emelte, mely a napokban tartotta piaci premierjét Magyarországon.

A BMW Group közel 50 éves múltra visszatekintő, világszerte több mint 100 kulturális intézményi együttműködést magába foglaló Art&Culture programjához az Opera 2015 februárjában csatlakozott, a vállalat magyarországi kulturális kommunikációjának pilléreként.

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.12.12
Boedy Hp Indonéziából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2018.12.12
Visszafogott, az előző évektől elmaradó mértékű fejlődésre számít a légiközlekedési iparág pénzügyi....
2018.12.12
A Fővárosi Közgyűlés szerdai rendkívüli ülésén támogatta, hogy újrastrukturálják a budapesti....
2018.12.12
A 31 éves férfi egy ismerőse autóját tulajdonította el, majd balesetet okozott vele. A hajdúnánási....
2018.12.12
Tíz szekcióban, közel 30 technológiai és szakmai, előadás várta az érdeklődőket december elején....
2018.12.12
Meglepő eredménnyel zárult az úgynevezett finn módszereres ellenőrzés Oroszlányban – derült ki a....
2018.12.12
Az új Lexus ES elnyerte az Euro NCAP 2018 “Nagy családi autók” továbbá a “Hibrid és elektromos....
2018.12.12
A Linamar Hungary Zrt. 17,6 milliárd forintos autóipari beruházást telepít Békéscsabára -....
2018.12.12
A balesetek helyszíne előre azonosítható a Ford szerint, amely bemutatta, hogy a big data elemzés....
2018.12.12
A januári Tokiói Autószalonon lesz először látható a Toyota GR Supra Super GT tanulmányautó, amely....