Bombardier

Can-Am-Ryker, nekünk hölgyeknek álmodták

2019.03.19.

Különlegességeket gyártó különc cég a kanadai Bombardier Recreational Products (BRP), amelyről igazán elmondható, hogy a férfias járművek specialistája. Készítenek See Doo márkanév alatt jet-skiket, Can-Am néven quadokat, de a legextrémebb, legférfiasabb termékük mégis csak az a különleges Can-Am Spider háromkerekű, amely utánozhatatlan külsejével, elképesztő technikai megoldásaival, hosszú évek óta a világ egyik járműipari különc csodája. Már évekkel ezelőtt a Can-Am Spider globális reklámjaiban feltűnt nekem, hogy ezt az ízig-vérig férfias gépet mintha egyre inkább a hölgyek figyelmébe akarnák ajánlani. Míg a BRP szabadidős termékeinek, jetjeinek, quadjainak globális márka nagykövete a nagyszerű sokszoros Forma 1-es világbajnok Lewis Hamilton, addig a spidert mintha tudatosan kivették volna a "Hamilton márkacsomagból": ennek reklámarca Amerika talán legnépszerűbb női autóversenyzője Danica Patrick lett. Sokat gondolkodtam mi a ráció abban, hogy egy ilyen pasis cuccot egy hölggyel népszerűsítsenek? Talán telítődött a férfi vásárló piac és ezért nyitnak a hölgyek felé?

Aztán néhány hónapja a BRP bejelentette világújdsonságát, a Can-Am-Rykert. Ettől kezdve napnál világosabbá vált a "terv". A nagyobb és férfiasabb Spiderrel Danica Patrick személyén keresztül fel akarták kelteni a bolygó vagányabb hölgyeinek figyelmét, erre a se nem autó, se nem motor három kerekű csodára. Ezt követően pedig piacra dobták a kisebb, takarékosabb, olcsóbb de trendibb és csajosabb Rykert. Amely szerintem az első kifejezetten hölgyekre optimalizált jármű a különc gépek kategóriájában. A Ryker globális reklámkampánya rögtön egy poszt modern divatfotó sorozattal indult, aminek legjobban sikerült darabjait itt a képgalériában végig is nézegethet a kedves olvasó. 

Képre kattintva galéria nyílik!

Ezekből a fotókból is teljesen világos, hogy az új Can-Am-Ryker egyik legfontosabb célcsoportja bizonyosan a kortalan, vagány nők egyre szélesebb köre. Tény, hogy a Can-Am háromkerekűi, így a Spider után érkezett kisebb Ryker egyesíti magába az autó és motor néhány hátrányát. Miközben nincs fedél a fejünk felett, a széles első nyomtáv miatt nem lehet motor módjára az autók között cikázni. Dehát nem is ez a lényeg. A Spider és a Ryker nem azoknak való akik közlekedésük, utazásuk, kirándulásuk során praktikus előnyöket akarnak gyűjtögetni. Inkább azoknak, akik e helyett élményekre, különlegességre, sajátos életérzésre vágynak. Férfiaknak a Spider, hölgyeknek a Ryker. Pároknak meg egy Spider és egy Ryker. Legalábbis vélhetően így gondolkodnak a BRP marketingesei. Annyi minden esetre bizonyos, hogy a világban szinte mindenhol a hölgyek körében is egyre növekszik az igény, különleges élmények, életérzések megszerzésére. A Can-Am Ryker ezt bizonyosan biztosítja, praktikumot, racionalitást kevésbé. A XXII. századi külsejű Ryker ráadásul elérhető egy úgy nevezett rally változatban is, ami lehetővé teszi, hogy használója egy-egy különleges úti cél érdekében földutakra is lemerészkedjen ezzel az alapvetően betonra optimalizált járművel. És ami még ennél is fontosabb a legjobb változat ára sem lesz több 10 000 euronál, így a viszonylag normális jövedelemmel rendelkezők számára is elérhető álom válhat valóra egy Ryker megvásárlásával. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.04.23
Utazzunk és hallgassuk közben kedvenc előadónkat Hi-Res Audio minőségben. Kicsi, kompakt és nagy....
2019.04.23
A kairói lúd, avagy A rászedett vőlegény című Mozart-pasticcio ősbemutatójával vette kezdetét az....
2019.04.23
2020 nagyon fontos év lesz a Volkswagen számára. Persze, érkezik az I.D. modellcsalád, de más okból....
2019.04.23
Az elmúlt 96 órában a rendőrök 188 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén....
2019.04.23
Kína központi szerepet játszik a Volkswagen-csoport globális átalakulásában és az ehhez kapcsolódó....
2019.04.23
Hová utazzon a család, hol lakjunk, hová járjon a gyerek iskolába - ezekben a kérdésekben mind a....
2019.04.23
A Daimler törölte büdzséjéből az idei párttámogatásokat, azt nyilatkozták, más célokat támogatnak....
2019.04.23
Drámai a gumiszerelő műhelyekben a szakemberhiány Bécsben, azok az autósok, akik az elmúlt napokban....
2019.04.22
Véget ért a személyi sérüléssel járó baleset helyszínelése és a műszaki mentés Nagyfügednél - írja....
2019.04.22
Pár hete jelent meg a hír, miszerint Olaszországban azon vitáznak szakértők, és döntéshozók, hogy....