ICDP

Car-sharing, előfizetés... nem válthatják a saját autót

2018.07.31.

Korábbi cikkünkben bemutattuk az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában egyre terjedő előfizetéses konstrukciókat. Ezek csak egy kis szeletét képviselik az újfajta autóhasználati lehetőségeknek, az ICDP kutatói pedig felmérést végeztek, hogy megismerjék a nyugat-európai társadalom hozzáállását az egész „mobilitási tortához”.

Több mint 6 000 olasz, francia, német és brit véleményét kérték ki, fiatalokat és időseket, autótulajdonosokat és olyanokat is, akiknek még nincsen jogosítványuk.

Case for Consumers

Hogy a teljesen szkeptikusok számára is értelmezhetőek legyenek a kérdések, három kategóriára osztották az egyre népszerűbb megoldásokat:

  • Car sharing: A nem kizárólagos, alkalmanként fizetendő használat, amikor egy flotta egy darabját – jellemzően rövid időre, maximum néhány órára – kölcsönözi a felhasználó
  • Előfizetés: Ezek a korábbi cikkünkben már bemutatott, exkluzív használatot biztosító megoldások, amikor bizonyos előfizetési díjért a regisztráltak az előfizetés ideje során szabadon választhatnak bizonyos modellek közül, melyeket – amíg az autó náluk van – kizárólag ők használják.
  • Inkluzív lízing: A mindent magában foglaló lízing konstrukció, a díjat a kizárólagos használatért fizetjük jellemzően 2-3 évig, a lízingdíj pedig – az üzemanyagon kívül – minden egyéb költséget tartalmaz.

Sinomedia

A fogyasztói hozzáállás felmérésének első lépése az, hogy megnézzük, egyáltalán ismerik-e a lehetőségeket. Annak ellenére, hogy Nyugat-Európában mind a három kategória rengeteg képviselője elérhető, egyelőre nem lépték át a potenciális felhasználók ingerküszöbét. Jellemzően a lízing lehetőségét ismerik, majd a car-sharing-et, legkevésbé pedig az előfizetéses konstrukciókat. Érdekesség, hogy az olaszok között jóval ismertebbek a lehetőségek, ami elsősorban az utóbbi néhány évben a mobilitási megoldásokat bemutató tartalmat számára biztosított médiafelületnek köszönhető.

A car-sharing ismertsége nem meglepő módon a nagyvárosokban kiugró, míg a vidéki területek csak minden ötödik megkérdezett ismerte a lehetőséget. Olaszország ebből a szempontból is kivétel, minimális különbség van a városi és vidéki lakosság között.

Porsche Passport

Bár a lehetőségek ismertsége viszonylag alacsony, az érdeklődés kifejezetten nagy azok között, akik tisztában vannak az opciókkal. Olaszország ebben a tekintetben is kiemelkedik, ugyanis a megkérdezettek közel 70%-a érdeklődik az újfajta lízinglehetőségek iránt. Nagy-Britannia a kivétel, ugyanis a szigetországban az érdeklődés elmarad az ismertségtől. A britek – talán a használtautó-vásárlás nagy hagyományai vagy az egyéni igényekre szabott autóvásárlásra adott kölcsönök népszerűsége miatt – nem igazán érdeklődnek egyik lehetőség iránt sem.

A válaszadókat csoportosították aszerint is, hogy milyen gyakran vezetnek és egyértelmű – bár nem túl meglepő – következtetéseket vontak le ebből. A hetente csak 1-2 napot vezetők között nagyon magas az érdeklődés a car-sharing iránt, míg a naponta autót használók között a minden magában foglaló lízing kecsegtető.

Annalect

Az ICDP kutatói annak is utána mentek, hogy egyes kategóriák iránt érdeklődők számára milyen a tökéletes szolgáltatás. A car-sharing érdeklődői értelemszerűen mindig elérhető autókat és megfelelően széles területet a városon belül, ahol végleg leparkolhatják az autót. Az előfizetésen gondolkodók sokféle márkát akarnak mindenféle kategóriából, a lízingelők pedig arra vágynak, hogy olykor más modelleket is használhassanak évente 1-2 héten keresztül.

Annak ellenére, hogy érdeklődés van bőven, a válaszadók nem érzik úgy, hogy a három kategória egyikébe tartozó bármilyen szolgáltatás kiválthatná a saját autó meglétét. Még a lízing sem!

A kutatás részleteit még hosszan sorolhatnánk, ugyanakkor az eredmények nagy része egy irányba mutat: a szolgáltatóknak még bőven van hova fejleszteni és hirdetni a lehetőségeket, ugyanis még nagyon messze járunk attól, hogy vásárlók számára is való opciót jelentsenek az autóvásárlás hel

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.12.14
Az Audi fölgázzal üzemelő modelljei egyesítik az ökológia és az ökonómia szempontjait. Az Audi A4....
2019.12.14
Egy paradicsomi luxusüdülés teknősökkel, delfinekkel és csodás korallokkal Marsa Alamban. A....
2019.12.14
Magyarországi terjeszkedési céljainak megvalósítása érdekében együttműködési megállapodást írt alá....
2019.12.14
Az Év Magyar Autója versenybe elsőként a Skoda nevezett, a cseh márka a Magyarország Autója 2020....
2019.12.14
A „Közös ügyek-közös felelősségek” kategóriában kapott elismeréssel a Knorr-Bremse Vasúti Jármű....
2019.12.14
A Tokiói Olimpia és Paralimpia Szervezőbizottsága (Tokió 2020) bemutatta azoknak az autónak a....
2019.12.14
Novemberben a Volkswagen-csoport 988.800 járművet szállított ki az ügyfelek számára az egész....
2019.12.14
Az európai vásárlók nem rajonganak már a kupék és kabriók iránt sem, a prémium kupék iránt a....
2019.12.14
A mosonmagyaróvári rendőrök a közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésének....
2019.12.13
Michelisz Norbert mindkét időmérőt megnyerte a túraautó-világkupa (WTCR) szezonzáró malajziai....