Toyota Corolla

A Corollára épülhet a Toyota következő sportmodellje

2018.10.08.

A limitált példányszámú, félelmetes Yaris GRMN után hamarosan színre léphet az új generációs Corolla GRMN, méghozzá hibrid hajtáslánccal - írja a cég sajtóközleménye.

Az autózás szenvedélyének, az örömteli vezethetőségnek kiemelt jelentőséget tulajdonító AkioToyoda szándékával összhangban a Toyota-csoport az elmúlt időszakban egymás után mutatta be sportosnál sportosabb típusait. A hamarosan szériakivitelében is bemutatkozó Supra sportkupét olyan, kifejezetten dinamikus hangolású, élvezetesen vezethető modellekkel vezeti fel a márka, mint a Lexus LC, az újgenerációs Camryszedán, a Lexus ES vagy a Yaris GRMN, az Európa-szerte igen népszerű „hot hatch” műfaj legújabb és legizgalmasabb képviselője.

Ugyanebbe a sorba tartozik az újgenerációs Corolla, a világ legnagyobb számban eladott személygépkocsijának legújabb kiadása. A Toyota új padlólemezére épülő alsó-középkategóriás modell különösen merev karosszériájának és mély tömegközéppontjának köszönhetően rendelkezik a dinamikus vezethetőség alapkövetelményeivel. A típus első tesztjei a gyakorlatban is igazolják az elméletet: az amerikai PopularMechanics újságírója szerint a Corolla „megdöbbentően élvezetes” autó, az Autoblog szerzője a tényleges első fokozatot tíz szimulált áttétellel kombináló, ráadásul sport üzemmódban eltérő áttételeket alkalmazó CVT sebességváltóról nyilatkozott elismerően, a Driving.ca tesztjében pedig olyan jelzőkkel illetik a modellt, mint „fiatalos”, „sportos” és „eleven”.

Mindez különösen fontos azoknak a gondolatoknak a fényében, amit Dr. Johan van Zyl, a Toyota Europe elnök-vezérigazgatója osztott meg az újságírókkal a Párizsi Autószalon keretében: „Arra törekszünk, hogy GR modellek minél szélesebb körével biztosítsunk izgalmas élményeket ügyfeleinknek. Ennek érdekében szisztematikusan megvizsgáljuk kínálatunk minden egyes darabját, és feltesszük magunknak a kérdést: mit tudunk kihozni belőle? Megfelel a típus a GR széria követelményeinek? Alkalmas az élvezetes vezethetőségre?”

A Toyota Corolla legutóbbi sportverziója, a 2004-ben bemutatott T Sport az akkori Celica modell 1.8 literes, változó szelepvezérlésű és emelésű, 192 lóerős szívómotorját kapta meg, közvetlen utódja, a limitált példányszámban gyártott CorollaCompressor 217 lóerőre volt képes. A modern utód egy harmadik hajtáslánc-technológiát alkalmazhat.

A fent említett, kedvező tulajdonságok mellett ugyanis az újgenerációs Toyota Corolla még egy fontos, a piacon teljesen egyedülálló jellemzővel is bír: elsőként kapott sportos hibrid hajtást. A kétliteres benzinmotorra épülő hajtáslánc jelen kivitelében 180 lóerőre képes, de van Zyl szerint ezzel nincs feltétlenül vége a történetnek. „A kétliteres hibrid Corolla bevezetése egyfajta üzenet: azt hirdeti, hogy képesek vagyunk rá. Képesek vagyunk izgalmas, sportos hibrid autót építeni. A technológia rendelkezésünkre áll, az egész a hangoláson múlik.”

Fotók: Toyota, X-Tomi Design

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.01.20
Új Mercedes-Benz Conecto Next Generation autóbuszok állnak forgalomba Budapesten, az első tizenhat....
2020.01.20
A szakszerű javítás a csere lenne, de az több mint 260.000 Ft-ra rúg. Ki fizeti a révészt? ..
2020.01.20
Úgy tűnik, a Manchester City katalán edzőjének folyamatosan meggyűlik a baja Nagy-Britanniában a....
2020.01.20
Borta Ambrozie Ovidiu Romániából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2020.01.20
A kecskeméti Neumann János Egyetem és a baden-württenbergi Albstadt-Sigmaringen Egyetem 36....
2020.01.20
A francia PSA autóipari csoport eladásai tíz százalékkal csökkentek tavaly a 2018-as értékesítési....
2020.01.20
- A gyorsaságimotoros-világbajnokság (Moto GP) jogtulajdonosaként nemzetközi utánpótlás....
2020.01.20
- A Magyar Suzuki Zrt. 2020-tól kizárólag hibrid meghajtású gépkocsikat gyárt Esztergomban az uniós....
2020.01.20
Gyakorlatilag az egész világ, de különösen az autóipar első számú témája manapság a szén-dioxid.....
2020.01.20
A Ford bejelentette, hogy 42 millió eurós beruházással fejleszti tovább a Valencia üzemet, tovább....