elismerés

A Debrecenben gyártott Mercedes-Benz Reform 501 LE nyerte „Az év haszongépjárműve” díjat

2019.11.12.

A Camion Truck&Bus magazin 24. alkalommal hirdette meg "Az év haszongépjárműve" pályázatot, amelyben Magyarországon bemutatott és forgalmazott haszongépjárművek – összesen tizennégy kategóriában – méretnek meg. Az olvasók szavazataira épülő versenyen idén először indult és nyert a debreceni ITK Holding Zrt. leányvállalata, az Inter Traction Electrics Kft. által gyártott autóbusz: a Mercedes-Benz Reform 501 LE kapta ugyanis a legtöbb szavazatot a városi/elővárosi autóbuszkategóriában.

 

A hazai haszongépjármű piac egyik legjelentősebb elismerését nyerte el a debreceni ITK Holding Zrt. leányvállalata, az Inter Traction Electrics Kft november elején. A buszfejlesztéssel és buszgyártással foglalkozó debreceni vállalat a városi/elővárosi autóbusz kategóriában nevezett a Mercedes-Benz Reform 501 LE modellel, s az olvasói szavazatok alapján meg is nyerte azt.

Tavaly december 11-én mutatta be a vállalat alacsonypadló-belépésű (low entry) elővárosi buszát. Az autóbusz EURO6-os dízelmotorral és 6+1 fokozatú automataváltóval szerelt. Az alváz műszaki kialakítása tartalmazza a Mercedes-Benz autóbuszain megszokott járműbiztonsági és menetstabilizációs rendszereket, valamint az ITK cégcsoport által fejlesztett távoli fedélzeti diagnosztikai és kontrolleszközöket, amelyek üzemelési, működési adatokat szolgáltatva teszik lehetővé a járművek távoli ellenőrzését. A városi és elővárosi igénybevétel miatt számos olyan kényelmi funkcióval látták el, amely az utasok legváltozatosabb igényeit is maximálisan kielégíti. Természetesen alapfelszereltsége a mozgássérültek le- és felszállását megkönnyítő rámpa, valamint az utazásuk biztonságát támogató rendszerek is.

„Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy rögtön az első indulás alkalmával elnyerhettük a Camion Truck&Bus „Az év haszongépjárműve” díját ebben a kategóriában. Munkatársaimmal gőzerővel dolgozunk azon, hogy Mercedes-Benz alapokon magas minőségű autóbuszokkal nyújthassunk alternatívát a piacon, amelynek fontos ékköve a szakmai közönség által is díjazott REFORM 501 LE. A REFORM autóbuszcsalád évről-évre bővül, a városi és az elővárosi modelljeink után idén már az általunk fejlesztett és gyártott iskolabuszt is bemutattuk. Bízunk benne, hogy hamarosan egyre több Debrecenben gyártott autóbusz futhat a hazai és az európai utakon.” – mondta el Kossa György, az ITK Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója a díjátadót követően.

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.12.13
Az Opel Dakar Team párosa, Szalay Balázs és Bunkoczi László a Közel-Keletre készül!  ..
2019.12.13
Lezárult a Mercedes-Benz gyár és a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara által szervezett ipari....
2019.12.13
December elején még nem hirdethetünk végső győztest, de a Focus2Move szervezett eddigi számai....
2019.12.13
Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt december 6-án délután a gyanafalvi járásban....
2019.12.12
A Wizz Air, Európa legzöldebb* és Kelet-Közép-Európa legnagyobb diszkont légitársasága a mai napon....
2019.12.12
Attól, hogy ugyanaz marad a neve, még nem marad ugyanaz egy autó. A mai Opel Vivaro szinte semmiben....
2019.12.12
Számtalan dolgon átment, mégis egy firkantástól lehet felbecsülhetetlen értékű egy aukción feltűnt....
2019.12.12
Sergei Belozerov Oroszországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.12.12
Míg a férfiak több mint 92%-a saját maga intézi az autó téli felkészítését, addig ez a nők esetében....
2019.12.12
A szakértők szerint a színek befolyásolni tudják hangulatunkat, reakcióinkat, és még azt is, hogy....