Audi

Díjesővel kezdte az évet az Audi

2016.03.10.

Valóságos elismerés özönnel nyitotta a 2016 esztendőt az Audi. A négykarikás márka Európában és Ázsiában is számos díjat zsebelt be az év első két hónapjában.

„2016 Legjobb Autói” Kínában: Hat elismerés az Audi modelljeinek

Hat első helyezést gyűjtött be az Audi a „2016 Legjobb Autói” („Best Cars 2016”) választáson Kínában. A választás az auto, motor und sport kínai olvasóinak voksait vette alapul. A helyben készült modellek közül az Audi A6 L, az Audi Q5* és az Audi A3* is győzedelmeskedett saját szegmensén belül a „Legjobb Hazai Modell” („Best Domestic Model”) kategóriában. Az Audi A3 ezen felül a „Legjobb Kompakt Autó” („Best Compact Car”) összesített kategóriájában is diadalmaskodott. A márkák értékelésénél a „Magas Újraértékesítési Érték” („High Resale Value”) és a „Jó ár/érték arány” („Good Value for Money”) elismerések szintén az Audi díjait gyarapították. Az auto, motor und sport kínai leányvállalata, a Sportauto China elismeréssel díjazta a márka ázsiai ügyfélsport-programját is. (2016. február 2.)

Az Audi A6* „2016 Értékgyőztese”

Az Audi A6 Avant 3.0 TDI comptetion quattro* kategóriájának leginkább értéktartó modellje. Az Auto Bild magazin és a független piackutató Eurotax Schwacke az „Értékgyőztes” („Wertmeister”) címmel jutalmazta az Audi A6 modellt a luxus kategóriában. Az „Értékgyőztes” kitüntetést minden évben 13 kategóriában ítélik oda a legjobbaknak. A zsűri azokat a modelleket emeli ki, amelyek szerintük kategóriájukon belül a következő négy évben leginkább tartják euróban megállapított értéküket. (2016. január 28.)

„Év Autója” („Car of the Year”) díj Portugáliában: Hármas Audi győzelem

Az Audi három első helyezéssel gazdagodott az „Év Autója” („Car of the Year”) szavazáson Portugáliában. Az Audi A4* a „Vezetői autók” kategóriájában győzedelmeskedett, az Audi Q7* pedig a „Városi terepjárók” között végzett az élen. Az araszoló funkcióval (Stop & Go) kiegészített adaptív sebességszabályozó („adaptive cruise control” – ACC) rendszerét pedig az alkalmazott műszaki innováció kapcsán emelték ki. (2016. február 18.)

DEKRA Használtautó jelentés: az Audi A6 a „Legmegbízhatóbb Autó”

Audi győzelem a DEKRA Használtautó jelentésében: az Audi A6 a „Legmegbízhatóbb Autó” („Best of All Classes”) és egyben a „Luxus felsőközép kategória” győztese is. A DEKRA Használtautó jelentése közel 15 millió átvizsgálás eredményén alapszik.

A töréstesztek bajnoka az Egyesült Államokban: az Audi Q7 a legbiztonságosabb választás

Az amerikai IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) az Audi Q7 modellt biztonság szempontjából a piacon elérhető egyik legjobb választásnak ítélte meg. Az Audi Q7* az IIHS által végzett minden törésteszten elérte a lehetséges legmagasabb, „Jó” értékelést. Ezzel bebizonyosodott, hogy az Audi prémium kategóriás SUV modellje az egyik legbiztonságosabb autó az Egyesült Államok útjain. A Q7 modellt az alapáron kínált Audi pre sense city ütközés előtti balesetvédelmi rendszer kapcsán „Kiemelkedő” minősítéssel jutalmazták. Városi közlekedés során az Audi pre sense city vezetői segédrendszer kritikus menethelyzet észlelésekor figyelmezteti a vezetőt és adott esetben önműködően fokozza a fékrendszer nyomását. (2016. február 25.)

Arany fokozatú díj az „iF Design Award” díjátadón

Az Audi A4 és az Audi e-tron quattro tanulmány arany fokozatú díjat nyert az „iF Design Award” versenyén. Az Audi A4 kapcsán a zsűri kiemelte az A4 külső megjelenésében tetten érhető „határozott vonalvezetést”, továbbá „a letisztult vonalak és a funkcionális környezet tökéletes elegyét”. Az e-tron quattro tanulmány letisztult formai nyelvével, a belső térben is visszaköszönő lebegő vonalvezetésével hódította meg az ítészeket. Ezen kívül az „iF Design Award” elismerésében részesült az Audi R8* és az Audi Q7* is. (2016. február 26.)

2016 legjobb munkaadója az Audi

Az Audi a legvonzóbb munkáltató az autóiparban. A FOCUS magazin és a Xing közösségi hálózat legjobb hazai munkáltatót vizsgáló felmérése szerint az Audi végzett az első helyen az „Autóipari nagyvállalatok” kategóriában, míg az összes szektort mérő összetett versenyben a második helyen zárt. A szavazáson 22 szektor 2000 vállalatának dolgozói vettek részt, akik összesen 70 000 szavazatot adtak le. (2016. január 28.)

Díjat kapott az Audi A4 Limousine az Egyesült Királyságban

A brit Contract Hire and Leasing vállalat az Audi A4 Limousine modellt választotta „2015 Év Autója” díjazottnak. A zsűrire a modell formaterve mellett leginkább az általa kínált dinamikus vezetési élmény és a hatékonyság tett mély benyomást. (2016. január 28.)

Az Audi Németország legtöbb szabadalmat bejelentő vállalatai között 2015-ben

Az Audi harmadik helyen végzett Németország 50 legnagyobb szabadalom bejelentője között 2015-ben. Az eredmény az IFI Claims Patent Services, egy globális szabadalmi adatbázisokat szolgáltató vállalat sorrendjét tükrözi. (2016. január 13.)

Audi Q7: „Az Év Luxus SUV modellje” („Luxury SUV of the Year”) Belgiumban

A 4x4 Plus belga magazin az Audi Q7 modellt választotta „Az Év SUV modellje” cím nyertesének. 26 szakújságíró tesztelte a magazin számára a Q7-et, amely végül a „Luxus SUV modellek” versenyében végzett a legelőkelőbb helyen. A 4x4 Plus magazin összesen hét különböző kategóriában hirdetett győztest. (2015. december 22.)

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2017.02.26
Egy nem megfelelően rögzített babakocsi begurult a sínekre, a metró áthajtott rajt, tűz ütött ki....
2017.02.25
Egy 73 éves férfi a kórházban meghalt azok közül a sérültek közül, akiket szombat délután a....
2017.02.25
A Nexar ingyen letölthető alkalmazása révén okostelefonja figyelmezteti az elbambult autóst az....
2017.02.25
A Fiesta sportváltozatát egy 1,5 literes, háromhengeres EcoBoost motor hajtja. ..
2017.02.25
Antonio Garci Mexikóból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2017.02.25
Az újdonságok mellett ingyen frissítő, nyereményjáték és egy különleges autó vár mindenkit a....
2017.02.25
Az Audi Hungaria tovább halad az okos gyár felé vezető úton: a legnépszerűbb győri motor, a....
2017.02.25
A hajdúvidi balesetben a férfi sofőr az életét vesztette. ..
2017.02.25
Pénteken nyitotta meg kapuit a Budapest Motor Fesztivál. A kicsit korainak mondható szezonnyitó....
2017.02.25
Németországi mintára a román kormány is környezetvédelmi matrica-rendszert vezetne be a....