Peugeot

Driver Power: a Peugeot 3008 a legszerethetőbb kompakt SUV

2019.05.20.

Európa egyik legnagyobb autós felmérésében folytatja sikersorozatát a Peugeot 3008. Több tízezer járműtulajdonos tapasztalata alapján a francia SUV a legkiválóbb választás, ha kompakt szabadidőjárművet keresünk. Véleményükkel a felmérést szervező kiadványcsalád szakújságírói is egyetértenek.

Változatlanul a Peugeot 3008 a piac legkiválóbb kompakt szabadidőjárműve: ez a 2019-es Driver Power felmérés tanulsága. A tavalyi kategóriagyőzelem megismétlésének különleges jelentőséget ad a tény, hogy az európai újautó-piac egyik legfontosabb szegmenséről van szó. 2018-ban több mint 1,7 millió kompakt SUV talált gazdára Európában, az eladások 15 százalékos növekedésével a kategória jelenleg a kontinens összeladásainak 11,1 százalékát adja.

Mivel a hagyományos személyautók iránti érdeklődés folyamatosan lanyhul (a piacvezető városi kisautók európai eladásai tavaly stagnáltak, az alsó-középkategóriás modellek iránti kereslet pedig markánsan visszaesett), arculati szempontból ma már ezek a szabadidőjárművek határozzák meg a márkák piaci helyzetét. Ennek fényében különösen fontos, hogy a második generációs Peugeot 3008, amely bevezetése óta kategóriájának három legnépszerűbb képviselője közé tartozik, a 2019-es brit Driver Power felmérés szerint minden közvetlen versenytársánál nagyobb mértékben élvezi tulajdonosainak bizalmát.

Nagy-Britannia legnagyobb példányszámú autós szakfolyóirata, a tavaly harmincadik évébe lépő Auto Express 2002 óta szervezi meg Driver Power néven legendássá vált olvasói szavazását, amelyben évről évre több tízezren mondanak részletes véleményt újonnan vásárolt autójukról.

A változó piaci elvárásokhoz és a technológiai fejlődéshez alkalmazkodva 2016-ban teljes körűen megújult felmérés összesen harmincegy részterületen vizsgálja az autó használatával kapcsolatos benyomásokat. Ezek során fény derül a típusok összes erősségére és gyengéjére, és lehetőség nyílik ezek súlyozására, az egyes modellek közötti különbségek árnyalására.

Az így kapott értékelések alapján aztán kilenc különböző szempontból rangsorolják az autókat, amelyek a típus birtoklásának legfontosabb aspektusait fedik le. A tulajdonosok egymástól függetlenül értékelik a hajtáslánccal szerzett tapasztalataikat, a belső és a külső dizájn minőségét, a mindennapi praktikumot, beleértve a helykínálatot, valamint a rugózási kényelem és a vezethetőség egyensúlyát. Külön kérdéskörben minősítik a manapság egyre nagyobb jelentőséggel bíró multimédiás, kommunikációs rendszereket, az évről évre hatalmas fejlődést mutató biztonsági jellemzőket, az üzemanyag-fogyasztást és az üzemben tartási költségeket, valamint az összeszerelési minőséget és megbízhatóságot.

A Peugeot 3008 kiegyensúlyozott teljesítményt mutat az összes részterületen. Kiemelkedően magas pontszámot ért el belső kialakításával, valamint az i-Cockpit ergonómiai koncepcióban fontos szerepet betöltő infotainment rendszer képességeivel. A tulajdonosok az autóval eltöltött 2-24 hónap során nem csalódtak a 3008 praktikumában, a modern EMP2 padlólemez által meghatározott vezetési élményben és rugózási komfortban, az összeszerelési minőségben. Továbbra is imádják a modell többszörösen díjnyertes formatervét – összességében kívül-belül a Peugeot 3008 a legstílusosabb modell a szegmensben. A hajtásláncok csendes, finom működése, a sebességváltó kar elhelyezése, kapcsolhatósága és harmonikus áttételezése szintén elismerést kapott a használóktól. A tulajdonosok 85 százaléka számára a legcsekélyebb mértékű meghibásodás sem rontotta az autó birtoklásának élményét, igazolva, hogy a tavalyi, 2018-as Driver Power felmérésen nem pusztán egyszeri jó teljesítményének köszönhetően bizonyult a legmegbízhatóbb európai gyártású autónak.

A tulajdonosok benyomásai egybevágnak azzal a véleménnyel, amely az elmúlt két év során a Driver Power felmérést szervező lapkiadó szakújságíróiban alakult ki a Peugeot 3008-assal kapcsolatban. Sőt: az Auto Express internetes társkiadványa, az olvasói tesztekre különösen nagy hangsúlyt fektető Carbuyer.co.uk értékelése szerint a francia modell nem csupán saját méretosztályában nem talál legyőzőre. A weboldal a jelenleg kapható összes crossovert, szabadidőjárművet és terepjárót, prémium és tömegpiaci modelleket egyaránt rangsorolva a Peugeot-nak adta a legmagasabb pontszámot, így 2019-ben mérettől és ártól függetlenül a Peugeot 3008 az abszolút legjobb választás a szabadidőjárművek között.

A Peugeot egyébként a márkák versenyében is pozitív eredményt ért el: nem kevesebb, mint öt helyet lépett előre az összesítésben, így a harminc vizsgált márka közül jelenleg a tizenkettedik helyen áll. Kedvezőbb megítélését a díjnyertes 3008 és 5008 modellcsaládokban is megnyilvánuló értékeknek: a divatos megjelenésnek, a magas szintű technológiai tartalomnak és a kiemelkedő vezetési élménynek köszönheti a legkedveltebb francia autógyártó.

A válaszadók különösen nagyra értékelték a Peugeot modellek belső kialakítását és összeszerelési minőségét. Kényelmes üléseivel, kedvező üzemben tartási költségeivel, valamint a többszörösen elismert, különösen ergonomikus i-Cockpit kezelőfelülettel is elégedettek voltak a tulajdonosok. „Elismerésre méltó teljesítmény, hogy a Peugeot a Driver Power felmérésen a legjobb gyártók közé emelkedett. A felmérésen részt vevő, több ezer tulajdonos szerint a Peugeot utastéri belsők egyszerre stílusosak és kiváló minőségűek. A tágas csomagtartók, a kedvező üzemanyag-fogyasztás, a kényelmes első ülések és a magasra értékelt audio rendszerek szintén javították az összbenyomást. Nem utolsósorban a Peugeot felhasználók élvezetüket lelik autójuk finom vezethetőségében” – kommentálta az eredményeket Steve Fowler, az Auto Express főszerkesztője.

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.06.24
Csaknem 10 százalékkal nőtt az oroszországi gépjárműgyártás teljesítménye 2019 első harmadában. Az....
2019.06.24
Luis Eduardo Leon Kolumbiából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.06.24
A Ford külön sajtótájékoztatón jelenti be a Ford GT szupersportkocsival kapcsolatos híreket július....
2019.06.24
- A négy júliusi hétvégén lezárják a járműforgalom elől a Szabadság hidat, így az a gyalogosoké....
2019.06.24
- A Mol emeli 3 forinttal a benzin és 5 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán -....
2019.06.24
Jeff Bezos, a Blue Origin űrvállalat alapítója, az Amazon vezetője a múlt hónapban Washingtonban....
2019.06.24
Több cikkben is foglalkoztunk már az utóbbi években az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában....
2019.06.24
Néhány hónappal a limuzin bevezetése után a Peugeot bemutatja az új 508 kombi változatát. A....
2019.06.24
A Renault Hungária Kft. két autót jelölt az Év Magyar Autója versenyben. Az új, immár ötödik....
2019.06.24
A Toyota a Le Mans-i címvédésével megszerezte a világbajnoki címet a Hosszútávú Világbajnokság (WEC....