Ford Mustang

Dupla élvezet: a Ford New York-i standja - 2. rész

2019.08.09.

Következzen Amerika legerősebb négyhengerese, illetve majd egy olyan nehézfiú, akit mindenképpen el kell engedned a belső sávban. A Mustang sportos vérvonalát egyre inkább kidomborítja a Ford, és a következő években még tovább fog színesedni a kínálat a piaci vetélytársak és a márka egyéni elképzeléseit egyaránt figyelembevéve.

És akkor végre terítéken azok az érdekességek, amelyek lesifotóit mellettem készítik a kerítésnél legnagyobb autóportálok hű szolgái. A 2019-es New York-i Nemzetközi Autószalonon (NYIAS) bemutatkoztak azok a várva-várt Ford újdonságok, amelyek lematricázott, de később már csupasz prototípusairól pár hónapja még semmit sem írhattam.

2. rész. A Michigan állambeli, dearborni Ford-központból gördült utcára a felpiszkált Mustang. A Mustang 2.3L High Performance Package modell EcoBoost négyhengerese a Focus RS-ből származik a fejlesztőcspat legnagyobb örömére, viszont ne egy egyszerű adok-kapokra gondoljunk a gyors, mindössze 10 hónap alatt lezavart szívátültetést tekintve, amelyet a pónis logó sikersztorija, illetve a piacon lévő vetélytársak motoropciói egyaránt szükségessé tettek.

Éppen idén 55 éves a Mustang, az 1964-ben születő kivitel világszinten mindenhol ismert erős és egyedi karakterének köszönhetően; továbbá, a Chevy Camaro felpaprikázott négyhengeresét múlja ezzel felül a Ford, immáron háromféle szintet kínálva a négy darab henger belépőkategóriájában idekint.

A pörgős EcoBoost karakterét alapból mindenki imádja, mert ereje és reakciója párját ritkítja a szegmensben. Ezt fejelték meg egy kis tuninggal a mérnökök: immáron 335 lóerőre és 475 Nm-re képes az erőforrás! És ami még ennél is fontosabb a transzplantációt illetően, dobogását is áthangolták egy agresszívabb, magasabb vérnyomású karakterhez méltón: a gyengébbik variánshoz képest sokkal szélesebb a nyomatékgörbe, nevezetesen 90%-os értéken teljesít a blokk a 2500-as és 5300-as fordulatszám-tartományban, amely 40%-kal hasasabb a standard kivitellel összehasonlítva. A 6500-as tiltás közelében még élénkebben dolgoznak a lóerők, vagyis nem kedvlohasztó teljesen kiforgatni a motort.

Íme a Ford Performance építőkészlete. A Roush művek logója egy olyan telephellyel és csapattal egyenlő, ahol részegységtesztek, töréstesztre való felkészítés, prototípus-alakítás zajlik, illetve akik minden szombaton és néha vasárnap is elérhetők, ha autókról van szó... márpedig mindig ez a téma, s emellett bármit megcsinálnak, hulla lazák és jófejek.

A kettős megfúvású turbófeltöltők 5%-kal nagyobb lapátátmérőt és hatalmas töltőlevegő-hűtőt kaptak. Az erőforrást a Ford-féle 10 fokozatú automatához és a hatfokozatú kéziváltóhoz is hozzáidomították. Prémium üzemanyaggal 5 másodperc körül alakul a 0-100 km/órás gyorsulás, a végsebesség pedig immáron 250 km/óra. Ez 16-tal több az EcoBoost Performance Package-hez, míg 55-tel a fapados négyhengeres EcoBoosthoz képest.

Négyes kipufogóvégződés továbbítja a külvilág számára a 2,3 literes EcoBoost öblös hangját.

A lemezek alatt a V8-as GT sportcsomagjából ismert megoldások lapulnak, egy kategóriával lejjebb szállva. Ebbe beletartozik a karosszéria kiegészítő merevítése és optikája, az áthangolt független felfüggesztés, a vastagabb stabilizátorok, a sport diffi, továbbá a nagyobb teljesítményű fékrendszer is. És akinek nem lenne elegendő a 255 milliméter széles abroncs, az 265/40R jelzésű Pirelli P Zero Corsa 4 gumikat is rendelhet felárért cserébe, félig acél féktárcsákkal és -betétekkel, speckó mágneses felfüggesztéssel, prémium festésű, 19 colos felnikkel és még combosabb hátsó stabbal. Csak hogy a 2.3L High Performance Package-et is tovább lehessen fokozni.

A tükrök sötét színűek, a motorháztető bevágásait is leköveti egy-egy szürke csík, illetve a pónis logó három függőleges vonással gazdagodott, amelyek nem a francia, hanem az USA zászlajának színére hivatottak utalni. A beltérben a központi alumínium panelen helyet kapott az olajhőfokmérő, illetve a turbónyomásmérő is. A modell egyediségéről a logózott elemek is árulkodnak.

Kövess minket továbbra is, mert a Ford igazi nehézfiús kategóriájába is betekintünk hamarosan a New York-i Nemzetközi Autószalon standján tündöklő, vadonatúj Shelby GT500 személyében!

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.11.13
Nitrogénszennyezés csökkentése érdekében országosan legfeljebb óránként 100 kilométerre csökkenti a....
2019.11.13
A XX. század elején az autóipar fejlettsége miatt, a két világháború között pedig a kedvező....
2019.11.13
Bemész a szalonba és veszel egy olyan autót, ami induláskor kétkerékre áll, megálláskor pedig....
2019.11.13
Sergey Drozdov Oroszországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.11.13
Legkevesebb 12 halottat követelő buszbaleset történt a szlovákiai Nyitragerencsér közelében szerdán....
2019.11.13
Idén jubilál a Toyota Racing Development, közismertebb nevén a TRD. A gyári tuning- és sportrészleg....
2019.11.13
A Ford látványosan bizonyította hibrid hajtású autóinak 5 csillagos biztonságát, hiszen a vadonatúj....
2019.11.13
Több mint 20 milliárd forint értékben 352 új autóbusz megvásárlásáról kötött szerződést a Volánbusz....
2019.11.13
Nem foglalkozik olyannal, ami nincs legalább 3-4 tonna – így vonhatunk konklúziót, ha....
2019.11.13
Jelentősen és tartósan csökkent a várakozás a járművezetői vizsgákra a Közlekedési Alkalmassági....