Hyundai

Duplázott a Hyundai az Auto Express díjkiosztóján

2018.07.12.

A Hyundai kettős győzelmet ért el az Auto Express magazin 2018-as Új autó díjkiosztóján, amelyen a Kona Electric elnyerte az év megfizethető elektromos autója díját, az IONIQ Plug-in változata pedig az év megfizethető hibrid autója díjat kapta - írja közleményében a cég. 

A vadonatúj Hyundai Kona Electric olyan versenytársakat győzött le, mint a Nissan Leaf és a Volkswagen e-Golf és a modellt a bírák az egyetlen feltöltéssel elérhető, 480 kilométeres hatótávolságáért és megfizethető áráért díjazták.

Steve Fowler az Auto Express főszerkesztője a következőket nyilatkozta: „A teljesen elektromos SUV bevezetésével a Hyundai a piac két leggyorsabban növekvő szegmensébe lépett be egyszerre. A Kona Electric 480 kilométeres hatótávolsággal rendelkezik, így egyetlen töltéssel tovább képes eljutni, mint legközelebbi versenytársai. Az, hogy ehhez egy megfizethető árcédulát társítottak, mutatja, hogy a valóban hétköznapi használatra alkalmas elektromos autók már életképesek. A Kona Electric egy kiemelkedő csomag, ezért is kapta meg az év megfizethető elektromos autója díjat.

Az IONIQ Plug-In változata egyéb modellek mellett a Toyota Priust is túlszárnyalta az év megfizethető hibrid autója kategóriában, lenyűgöző hatékonyságának, kényelmének és technológiájának köszönhetően.

A Hyundai IONIQ PHEV-vel végzett valós tesztek során az autó nagyon hatékonynak bizonyult, a több mint 6.400 kilométeres próbaút során a 2,94 l/100 km-es fogyasztást könnyedén igazolta. A 26g/km-es CO2 kibocsátása tovább erősíti az IONIQ PHEV környezetbarát bizonyítványát. És mindezek mellett egy tágas, kényelmes és jól felszerelt hatchback, amely megérdemelten nyerte el a 2018-as év megfizethető hibrid autója díjunkat."

Az elnyert díjak mellett, a Hyundai modelljei az új autók hat kategóriájában jutottak döntőbe és a sokat dicsért i30 N magasra értékelt lett a Hot Hatch kategóriában.

Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketingért és termékekért felelős alelnöke a következőket nyilatkozta: „A vadonatúj Kona Electric-nek és az IONIQ Plug-In változatának odaítélt két tekintélyes Auto Express díj is azt bizonyítja, hogy az elektromos autózás elterjesztésére irányuló stratégiánk kifizetődött. A Hyundai az alternatív hajtású autók széles választékát hozta el az utakra, így a vásárlók szabadon választhatják ki az igényeiknek legmegfelelőbb megoldást. És még többre számíthatunk, terveink szerint 2025-re világszerte 18 elektromos típussal kívánunk jelen lenni. Míg más gyártók csupán elektromos koncepcióautókat készítenek, addig a Hyundai díjakat nyer valódi sorozatgyártású modelljeivel!”

Az új autókért járó díjakkal a legjobb új autókat díjazzák, amelyeket az Auto Express szakértői ítélnek oda -írja a cég közleménye.

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.07.20
A Panasonic Corp. kész további befektetést fontolóra venni a Tesla gigaüzemébe, amennyiben az....
2018.07.20
A japán autógyártó az elismert portugál művészt, Pedro Henriquest szerződtette az LFA egyedi....
2018.07.20
Szergej Kokarev Oroszországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2018.07.20
A Red Bull Racing holland versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Német Nagydíj pénteki második....
2018.07.20
A 230 lóerős járművek a közlekedésbiztonsági helyzet javítását szolgálják. ..
2018.07.20
Egy kacsahajó süllyedt el csütörtök este az amerikai Missouri állam egyik tavában, információk....
2018.07.20
A 2018. július 20. és 2018. július 22. közötti hétvégén jellemzően az alábbi, a közúti közlekedést....
2018.07.20
A töréstesztek világában elnevezésű cikksorozat a járműbiztonság témakört hivatott körül járni. A....
2018.07.20
A Red Bull ausztrál versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Német Nagydíj pénteki első....
2018.07.20
A Toyota elkezdi az összekapcsolt járművek adatai alapján történő útkarbantartási ellenőrzések....