Mercedes

Egészségmegőrző programot is indít partneriskoláiban a Mercedes

2015.11.24.

A Mercedes-Benz Gyár interaktív és szórakoztató rendezvénye új megközelítésbe helyezte a drogprevenciót. A program nagykövetei: Dr. Zacher Gábor, Aranyosi Péter humorista, ifj. Knézy Jenő sportriporter, Lesinszki Dávid DJ, illetve Gera Zoltán válogatott labdarúgó.

A Mercedes-Benz Gyár munkatársai és a kapcsolódó képzőintézmények diákjai számára egy komplex egészségmegőrző-fejlesztő programot indít, melynek célja, hogy mind a dolgozók, mind a felnövekvő nemzedék egészségtudatosabb legyen. A program egyik pillére a szenvedélybetegségek kialakulásának megelőzése. Ennek érdekében egy közvetlen hangvételű drogprevenciós ismeretterjesztő rendezvényt szervezett a kecskeméti gyár.

A Mercedes-Benz Gyár egészségprogramja a bölcsődei és óvodai neveléstől, az általános és középiskolán át, egészen a felsőoktatás befejeztéig kívánja elősegíteni, hogy a gyermekek, fiatalok interaktív foglalkozásokon sajátíthassák el az egészségtudatosabb életvitelhez szükséges alapvető készségeket és ismereteket – neves szakemberek segítségével. A széleskörű együttműködésen alapuló programsorozat teljes mértékben figyelembe veszi az ifjúság körében tapasztalható aktuális trendeket, használja a fiatalok nyelvezetét, kommunikációs csatornáit, példaképeit is.


A program célja nem elsősorban az oktatás vagy az ismeretek átadása, sokkal inkább a szemléletformálás, hogy a felnövekvő generáció a most még esetleg nem is ismert kihívásokkal szemben se legyen védtelen. Az ezen keretek között útjára indított drogprevenciós foglalkozások megvalósításában szakmai partner a NATEA.

- Munkatársaink részére számos rendszeres ingyenes sportolási lehetőséget kínálunk vállalati Sportosztály keretében, illetve különböző egészségügyi szűrőprogramokat biztosítunk számukra itt a gyár területén. Mindemellett a gyermekeket – a Mercedes-Benz saját és partnerintézményeiben – biztonságos közlekedésre, a higiéniára, konfliktuskezelésre, a dohányzás és a drog elkerülésére tanítják – szakemberek segítségével. A vállalat a kezdetek óta támogatja továbbá azokat a helyi kezdeményezéseket, amelyek az egészségmegőrzéssel, egészségtudatossággal és megelőzéssel kapcsolatosak, legyen szó bármely generációról – mondta Ács László, a Mercedes-Benz Gyár HR-igazgatója.

– Aki nem tanul meg már gyermek-, illetve ifjúkorban nemet mondani a sokszor csábítónak tűnő, de káros alternatívákra, az később már nehezen tudja a változás folyamatát befolyásolni önmagában, adott esetben nehezen tud ellenállni a tudatmódosító szerek hatásának sem – hangsúlyozta Dr. Zacher Gábor toxikológus főorvos.

A rendhagyó egészségügyi programot más korosztályokra is kiterjesztik a szervezők. A program nagykövetei között olyan ismert személyiségek találhatóak, mint például dr. Zacher Gábor, Aranyosi Péter humorista, ifj. Knézy Jenő sportriporter, Lesinszki Dávid DJ, illetve Gera Zoltán válogatott labdarúgó.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.01.21
Az emberi kapcsolatok fognak leginkább hiányozni Kótai Jenőnek, aki 46 év után vonul nyugdíjba.   ..
2020.01.21
Jótékony célra árverezték el a Lexus LC kabrió első, még le sem gyártott példányát. A kétmillió....
2020.01.21
Werner Weresch, a Porsche üzemi tanácsának elnöke azt szeretné elérni, hogy a cég tíz évig....
2020.01.21
A magyarországi közlekedésbiztonsági tapasztalatok megosztására és a halálos balesetek....
2020.01.21
Nyolc Veszprém megyei város 31 élelmiszerboltjában telepített az ittas járművezetés veszélyére intő....
2020.01.21
2020. évre szóló e-matricából elővételben, tavaly decemberben megközelítően 150 ezer fogyott, húsz....
2020.01.20
Új Mercedes-Benz Conecto Next Generation autóbuszok állnak forgalomba Budapesten, az első tizenhat....
2020.01.20
A szakszerű javítás a csere lenne, de az több mint 260.000 Ft-ra rúg. Ki fizeti a révészt? ..
2020.01.20
Úgy tűnik, a Manchester City katalán edzőjének folyamatosan meggyűlik a baja Nagy-Britanniában a....
2020.01.20
Borta Ambrozie Ovidiu Romániából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....