Modell

Egy izomautó, nem átlagos modell méretben

2018.11.19.

A Baja 5R On-Road modellautó a HPI Baja koncepciót viszi tovább, most már az on-road világába. A leengedett felfüggesztés kifejezetten az aszfaltos utakra készült. A Baja 5R a tökéletes módja annak, hogy egy lenyűgöző méretű és hangú modellel játszunk egy nagy aszfaltos placcon. Egy nem átlagos modell, nem átlagos méretben. Miért is? Egyszerű. Ennek a dögnek hely kell, egy jó nagy aszfaltos terület. Közel 1 méter hosszú, hangos, gyors és drága, valamint,- és mindenekelőtt-  gyönyörű!

A HPI az ikonikus 1970-es Ford Boss Mustang karosszériával öltöztette fel a modellt, amelyhez hátsókerékhajtás dukál. Kerekei a 8 küllős régimódi stílust követik, amire aszfaltra való gumikat feszítettek.

Mivel az első dolog, ami bárki megfigyel egy modellautón az az, hogy hogyan néz ki, miképpen mozog, mennyire hasonlít az eredeti autóra, melyet modellez, így nem választunk rosszul, ha erre a nagy modellre tesszük le a voksot. Aki látja, az biztosan nem felejti el az élményt.

Mérete, mozgása és a motor hangja együttesen lenyűgöző élményt biztosít!

Mivel a modell alapja sok tekintetben az off-road pályára való, ugratásokra tervezett Baja 5B buggy, így extrém tartós a felépítmény, on-road körülmények között nem is tudom elképzelni, hogy egy nagy ütközésen kívül mi lehet az, ami ezt a modellt tönkre tudja tenni. A hasonló alap megkönnyíti az alkatrész utánpótlást is természetesen.

A modell lelke a 23 cm3-is benzinmotor, mely két ütemű motorolaj és 95-ös benzin keverékével üzemel. A gyújtásról átlagos gyertya gondoskodik. Működése megegyezik bármelyik benzines kertigép működésével, azonban a modellezésre szabott teljesítménnyel rendelkezik.

A berántós motorból a hajtás egy röpsúlyos kuplungon keresztül érkezik az áttételházba, onnan pedig a hátsó differenciálműbe, majd a kihajtásokon keresztül a hátsó kerekekhez.

A kormányzásról, a gázadásról és a fékezésről egy – egy nagy teljesítményű szervó gondoskodik.

A modellautó RTR formában kerül a vásárlóhoz, vagyis a használathoz mindent tartalmaz a doboz. Na jó, mindent nem, hiszen üzemanyag nincs a modellbe tankolva, de ezen kívül mindent.

Ettől függetlenül, ahogy a való világban sem lehet mindenkinek 1970-es BOSS Ford Mustangja, még modell méretben sem lesz tömegek sajátja ez a modellautó, ugyanis a méret, a komplikáltság, a kivitelezés nem olcsó mulatság. Nem könnyű olyan helyet találni, ahol elfér a modell, egy nagy parkoló, nagy aszfaltos terület kell neki, és a hangja miatt lakóövezetben nem nagyon szeretik. Egy átlagos modellautónál 4-5x drágább ez a modell, igaz, ebben a méretben unikum. Így aztán van néhány ismert versenyző, akinél ez a modell a garázs díszeként szerepel, és minden egyes alkalommal jóleső érzéssel mutatják meg barátoknak modell méretben is, hogy milyen egy ilyen modell, mi, hogyan működik. Akinek olthatatlan birtoklási vágya keletkezett, az keresse meg a HPI magyarországi forgalmazóját, a https://shop.modell.hu oldalon, és nézze meg a Baja 5R modellautót magának!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.09.22
E heti rajzunk készítője T-boy. Rajzának címe: Evolúció.  ..
2019.09.22
Kínában az elektromos töltőállomások száma 1 millió fölé emelkedett. Hivatalos kínai adatok szerint....
2019.09.22
Az őszi hónapokban sok baleset azért történik, mert megváltozott az időjárás, mostohábbak a....
2019.09.22
Kisláng külterületén haladt autójával az a 29 éves férfi, aki egy kanyarhoz érve áttért a szemközti....
2019.09.22
Autózni kell: így hangzik a 20-21. század egyik kulcsmondata, de nem mindegy, hogy milyen áron,....
2019.09.22
Egyre fontosabbá válik az, hogy ember vezette expedíció induljon a Marsra, mivel az űrszondák....
2019.09.22
Az autómentes nap nem arra szolgál, hogy kirekesszék az autókat a forgalomból, a kezdeményezés....
2019.09.22
Sebastian Vettel jövőjét újra és újra megkérdőjelezik a szakértők. Hol úgy látják, új csapattársa,....
2019.09.21
Mi történik az új autók piacán? Mi az a WLTP2 és milyen hatással lesz az árakra? ..
2019.09.21
A Haval 5849 gépjárművet értékesített Oroszországban 2019 első 8 hónapjában. Ennek eredményeként a....