elektromobiltás

Egy új tanulmányjármű a Scaniától

2019.06.13.

Üdvözöljük az NXT jövőjében! A Scania új, akkumulátoros elektromos hajtású, önvezető városi tanulmányjárművét olyan rugalmasságra tervezték, hogy reggel és este az ingázókat szállíthatja munkába, illetve haza, napközben árut szállíthat ki, éjszaka pedig hulladékot gyűjthet. 

Az innováció ékes példájaként a Scania mérnökei a vállalat DNS-ét, azaz a moduláris rendszert, új szintre emelték egy olyan tanulmányjármű kifejlesztésével, amely megváltoztathatja az alakját a különféle városi szállítási feladatokhoz.  
Számtalan város felgyorsítja manapság a változásokat a városi közlekedésben, ugyanis szükség van a károsanyag-kibocsátás és a forgalom zsúfoltságának csökkentésére. Az elektromos és az önvezető járművek technológiai, illetve infrastrukturális előnyei kulcsfontosságú tényezők lesznek a városok számára, amikor átállnak egy fenntartható közlekedési rendszerre. 
 
 
„Az NXT egy elképzelés a városi közlekedés jövőjéről. Ezeknek a technológiáknak a jó része még nem teljesen kiforrott, számunkra azonban fontos volt készíteni egy tanulmányjárművet, hogy látható formában és műszakilag is megmutassuk a megvalósítható ötleteket” – mondta a Scania elnök-vezérigazgatója, Henrik Henriksson. „Az NXT-t 2030-ra és az utánra terveztük, azonban számos olyan élenjáró megoldást vonultat fel, amelyek már ma is rendelkezésre állnak.” 
 
Az NXT esetében az első és a hátsó hajtómodul buszfelépítményhez, elosztó tehergépkocsira való felépítményhez vagy hulladékgyűjtő felépítményhez is csatlakozhat. Ennek az innovatív tanulmányjárműnek a buszmodulját kiállítják az UITP globális közösségi közlekedési konferencián Stockholmban, június 10–12-én.  
 
Megosztás és nagyobb rugalmasság  
 
A járművek fontos szerepet játszanak abban, hogy tényleges változást érjünk el a közlekedési ökoszisztémában, de más igények is mutatkoznak. Az infrastruktúra jelentős fejlesztése szükséges az elektromos és az önvezető járművek kiszolgálásához. Továbbá a városokban a hét minden napján, illetve a nap 24 órájában az emberek és az áruk áramlását összefüggően kell kezelni, nem pedig külön-külön tervezni.  
 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.06.15
Ellentmondásos a villanyautók megítélése: a helyi emisszió nélküli tiszta működéssel szemben állnak....
2019.06.15
A napokban szolgálatba állnak a spanyol rendőrség legújabb, magas technológiai felszereltségű....
2019.06.15
Kuznetsov Daniil Ukrajnából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.06.15
- A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) nem adott ki hozzájárulást, engedélyt a tótkomlósi....
2019.06.15
Egy férfi közlekedett motorkerékpárral 2019. június 15-én 14 óra körül a 76-os számú főúton....
2019.06.15
Különleges vendégeket fogadott versenykamionjában Kiss Norbert egy héttel a kamion Európa-bajnokság....
2019.06.15
- Megjutalmazzák azokat, akik részt vettek a május 29-én elsüllyedt Hableány sétahajó és a benne....
2019.06.15
Eseménydús volt a verseny első napja, a legnagyobb meglepetést a világbajnokságot vezető Ogier....
2019.06.15
Mostantól kezünkben foghatjuk az autónk minden kulcsfontosságú funkcióját. Érintésre nyithatjuk,....
2019.06.15
- Ma kezdődik Budapesten a szokásos nyári villamosfelújítás a 4-es és a 6-os vonalán, a....