támogatás

Egymillió forintos Audi Hungaria-díj a legjobb táncosnak

2018.11.30.

Az Audi Hungaria a Győri Nemzeti Színházban a Sötét, csönd című darab premierje után adta át a „Minőségi Táncművészetért” díjat a Győri Balett magántáncosának, Tetiana Baranovskanak. A nettó egymillió forinttal járó elismerést dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja nyújtotta át az ukrán táncosnak.

A vállalat által öt éve alapított díjat minden évben egy háromtagú kuratórium döntése alapján kapja az adott év legjobb táncosa.

Kiss János balettigazgató, dr. Knáb Erzsébet és a díjazott táncos Tetiana Baranovska.

„A mozdulatművészet, a tánc, az ember bensejének közvetlen, általános hatású kifejezője” vallotta Richard Wagner – kezdte ünnepi köszöntőjét dr. Knáb Erzsébet.- Valóban: a Győri Balett társulatának ma esti produkciójától mélyreható érzelmeket, lenyűgöző erőt, az ember belső világának kivetülését és az emlékezés forrását kaptuk, melyet bizonyára mindannyian magunkkal viszünk a mindennapokba.

Megtisztelő számomra, hogy az Audi Hungaria nevében ma este itt, a Győri Nemzeti Színházban, immár ötödik alkalommal köszönthetem önöket a társulat jubileumi, 40. évadjának elemi erővel ható előadása után. Önök, mind a magyar táncművészet életében, mind pedig a nemzetközi színpadokon immár 40 éve meghatározót és maradandót alkotnak. Magasztos eszmerendszert, drámai történéseket, megrázó, vagy épp felemelő eseményeket, emberi érzelemvilágot tükröztetnek mozdulataikkal, a balett táncnyelvével. Vállalatunk, az Audi Hungaria számára kiemelten fontos az értékek megőrzése, a hagyomány, ugyanakkor az új értékek teremtése is.

A képen balról jobbra: Thoralf Hanschel, az Audi Hungaria motorgyártásért felelős igazgatósági tagja, Achim Heinfling, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke, Tetiana Baranovska a Győri Balett díjazott magántáncosa, Dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja, Kiss János, a Győri Balett igazgatója

Nagyon büszke vagyok arra, hogy az Audi Hungaria immár 16 esztendeje a Győri Balett főszponzoraként támogathatja a táncművészetet – folytatta dr. Knáb Erzsébet.- Örömmel tölt el ez a partnerség, amely számtalan felejthetetlen pillanattal ajándékozott meg minket: ilyen volt legutóbb az Audi Hungaria 25 éves jubileumi rendezvényén bemutatott egyedi koreográfia is – fogalmazott dr. Knáb Erzsébet.

A művészetnek és a művészeknek kétségkívül pártfogókra van szükségük.  Az Audi Hungaria éppen emiatt hívta életre öt évvel ezelőtt a „Minőségi Táncművészetért” díjat, amellyel ezúttal is egy kiváló balettművész kimagasló teljesítményét szeretnénk elismerni.

Egymásra találtak: minőség a táncban, minőség az autógyártásban.

A négykarikás vállalat elhivatott a régió kulturális- és sportéletének támogatása iránt. Többek között a Győri Balett által évente megrendezésre kerülő Magyar Táncfesztivál és a győri Négy Évszak Fesztivál nyárzáró koncertje mellett is szponzorként áll az Audi Hungaria.

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.05.20
- Elfogadta a német törvényhozás tartományi kormányokat összefogó kamarája (Bundesrat) az....
2019.05.20
Tovább szigorítja az ellenőrzést a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.: már menet közben is....
2019.05.20
Megkezdték Japánban a sinkanzen szuperexpress legújabb prototípusának tesztelését, a szerelvény....
2019.05.20
Szlovákiában tervezi gyártan elektromos kisautó modelljeit a Volkswagen az Automotive News Europe....
2019.05.20
A kétszeres Forma-1-es világbajnok spanyol Fernando Alonso nem indulhat a vasárnapi, 103.....
2019.05.20
Az ABB FIA Formula E bajnokság új biztonsági autójaként debütáló BMW i8 Roadster Safety Car a....
2019.05.20
- Befejezte a vitatott 737 MAX típusú repülőgépek szoftverjének frissítését - jelentette be a....
2019.05.20
Magyarország területén május 17-én 0 órától 2019. május 19-én 24 óráig a rendőrök 148 személyi....
2019.05.19
Az újkori autóipar forradalmának időszakát éljük. Ez a velünk élő revolúció egy szemléletbeli....
2019.05.19
Michelisz Norbert, a Hyundai magyar pilótája harmadikként ért célba a túraautó-világkupa (WTCR)....