támogatás

Egymillió forintos Audi Hungaria-díj a legjobb táncosnak

2018.11.30.

Az Audi Hungaria a Győri Nemzeti Színházban a Sötét, csönd című darab premierje után adta át a „Minőségi Táncművészetért” díjat a Győri Balett magántáncosának, Tetiana Baranovskanak. A nettó egymillió forinttal járó elismerést dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja nyújtotta át az ukrán táncosnak.

A vállalat által öt éve alapított díjat minden évben egy háromtagú kuratórium döntése alapján kapja az adott év legjobb táncosa.

Kiss János balettigazgató, dr. Knáb Erzsébet és a díjazott táncos Tetiana Baranovska.

„A mozdulatművészet, a tánc, az ember bensejének közvetlen, általános hatású kifejezője” vallotta Richard Wagner – kezdte ünnepi köszöntőjét dr. Knáb Erzsébet.- Valóban: a Győri Balett társulatának ma esti produkciójától mélyreható érzelmeket, lenyűgöző erőt, az ember belső világának kivetülését és az emlékezés forrását kaptuk, melyet bizonyára mindannyian magunkkal viszünk a mindennapokba.

Megtisztelő számomra, hogy az Audi Hungaria nevében ma este itt, a Győri Nemzeti Színházban, immár ötödik alkalommal köszönthetem önöket a társulat jubileumi, 40. évadjának elemi erővel ható előadása után. Önök, mind a magyar táncművészet életében, mind pedig a nemzetközi színpadokon immár 40 éve meghatározót és maradandót alkotnak. Magasztos eszmerendszert, drámai történéseket, megrázó, vagy épp felemelő eseményeket, emberi érzelemvilágot tükröztetnek mozdulataikkal, a balett táncnyelvével. Vállalatunk, az Audi Hungaria számára kiemelten fontos az értékek megőrzése, a hagyomány, ugyanakkor az új értékek teremtése is.

A képen balról jobbra: Thoralf Hanschel, az Audi Hungaria motorgyártásért felelős igazgatósági tagja, Achim Heinfling, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke, Tetiana Baranovska a Győri Balett díjazott magántáncosa, Dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja, Kiss János, a Győri Balett igazgatója

Nagyon büszke vagyok arra, hogy az Audi Hungaria immár 16 esztendeje a Győri Balett főszponzoraként támogathatja a táncművészetet – folytatta dr. Knáb Erzsébet.- Örömmel tölt el ez a partnerség, amely számtalan felejthetetlen pillanattal ajándékozott meg minket: ilyen volt legutóbb az Audi Hungaria 25 éves jubileumi rendezvényén bemutatott egyedi koreográfia is – fogalmazott dr. Knáb Erzsébet.

A művészetnek és a művészeknek kétségkívül pártfogókra van szükségük.  Az Audi Hungaria éppen emiatt hívta életre öt évvel ezelőtt a „Minőségi Táncművészetért” díjat, amellyel ezúttal is egy kiváló balettművész kimagasló teljesítményét szeretnénk elismerni.

Egymásra találtak: minőség a táncban, minőség az autógyártásban.

A négykarikás vállalat elhivatott a régió kulturális- és sportéletének támogatása iránt. Többek között a Győri Balett által évente megrendezésre kerülő Magyar Táncfesztivál és a győri Négy Évszak Fesztivál nyárzáró koncertje mellett is szponzorként áll az Audi Hungaria.

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.12.11
A müncheni központú cégcsoport az ENSZ lengyelországi klímakonferenciáján bejelentette, hogy az....
2018.12.11
A Magyar Posta idén is folytatja az elavult járművei lecserélését, a társaság eddig több mint 500....
2018.12.11
Egy gyökeresen új értékesítési filozófiát és a digitális világ legmodernebb vívmányait ötvözi a....
2018.12.11
A CUSTOM WORKS ZON japán motorépítő műhely egy vadonatúj boxermotor prototípussal szerelt....
2018.12.11
Az év első tíz hónapjában masszív előnnyel vezeti a globális eladási rangsort a japán óriáscég,....
2018.12.11
A finn pilóta a rá jellemző tömörséggel és fanyar humorral értékelte az FIA gálaünnepségét, amelyen....
2018.12.11
Egy figyelmetlenül előző sofőr balesetet okozott, majd pedig megállás nélkül elhagyta a helyszínt.....
2018.12.11
Alighogy bemutatták a japán gyártó megújult húzómodelljét, rögtön fejlesztik is azt a verziót,....
2018.12.11
A bódult, ittas vezetők kiszűrésére tartanak akciót a rendőrök vasárnapig – közölte a rendőrség a....
2018.12.10
- Átlépett a csillagközi térbe az 1977-ben útnak indított Voyager 2 űrszonda, amely ikertestvére, a....