támogatás

Egymillió forintos Audi Hungaria-díj a legjobb táncosnak

2018.11.30.

Az Audi Hungaria a Győri Nemzeti Színházban a Sötét, csönd című darab premierje után adta át a „Minőségi Táncművészetért” díjat a Győri Balett magántáncosának, Tetiana Baranovskanak. A nettó egymillió forinttal járó elismerést dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja nyújtotta át az ukrán táncosnak.

A vállalat által öt éve alapított díjat minden évben egy háromtagú kuratórium döntése alapján kapja az adott év legjobb táncosa.

Kiss János balettigazgató, dr. Knáb Erzsébet és a díjazott táncos Tetiana Baranovska.

„A mozdulatművészet, a tánc, az ember bensejének közvetlen, általános hatású kifejezője” vallotta Richard Wagner – kezdte ünnepi köszöntőjét dr. Knáb Erzsébet.- Valóban: a Győri Balett társulatának ma esti produkciójától mélyreható érzelmeket, lenyűgöző erőt, az ember belső világának kivetülését és az emlékezés forrását kaptuk, melyet bizonyára mindannyian magunkkal viszünk a mindennapokba.

Megtisztelő számomra, hogy az Audi Hungaria nevében ma este itt, a Győri Nemzeti Színházban, immár ötödik alkalommal köszönthetem önöket a társulat jubileumi, 40. évadjának elemi erővel ható előadása után. Önök, mind a magyar táncművészet életében, mind pedig a nemzetközi színpadokon immár 40 éve meghatározót és maradandót alkotnak. Magasztos eszmerendszert, drámai történéseket, megrázó, vagy épp felemelő eseményeket, emberi érzelemvilágot tükröztetnek mozdulataikkal, a balett táncnyelvével. Vállalatunk, az Audi Hungaria számára kiemelten fontos az értékek megőrzése, a hagyomány, ugyanakkor az új értékek teremtése is.

A képen balról jobbra: Thoralf Hanschel, az Audi Hungaria motorgyártásért felelős igazgatósági tagja, Achim Heinfling, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke, Tetiana Baranovska a Győri Balett díjazott magántáncosa, Dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja, Kiss János, a Győri Balett igazgatója

Nagyon büszke vagyok arra, hogy az Audi Hungaria immár 16 esztendeje a Győri Balett főszponzoraként támogathatja a táncművészetet – folytatta dr. Knáb Erzsébet.- Örömmel tölt el ez a partnerség, amely számtalan felejthetetlen pillanattal ajándékozott meg minket: ilyen volt legutóbb az Audi Hungaria 25 éves jubileumi rendezvényén bemutatott egyedi koreográfia is – fogalmazott dr. Knáb Erzsébet.

A művészetnek és a művészeknek kétségkívül pártfogókra van szükségük.  Az Audi Hungaria éppen emiatt hívta életre öt évvel ezelőtt a „Minőségi Táncművészetért” díjat, amellyel ezúttal is egy kiváló balettművész kimagasló teljesítményét szeretnénk elismerni.

Egymásra találtak: minőség a táncban, minőség az autógyártásban.

A négykarikás vállalat elhivatott a régió kulturális- és sportéletének támogatása iránt. Többek között a Győri Balett által évente megrendezésre kerülő Magyar Táncfesztivál és a győri Négy Évszak Fesztivál nyárzáró koncertje mellett is szponzorként áll az Audi Hungaria.

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.02.21
A Standard & Poor's  "A"-ról "A mínuszra" rontotta stabil kilátással a Nissan járműgyártó adósi....
2019.02.21
- Egy ausztrál államban lehet a világon elsőként emojit használni, ha az autó tulajdonosa egyéni....
2019.02.21
A csengersimai közúti határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre február 19-én 18 óra 15 perckor egy....
2019.02.21
…és akkor bekötöttem az imádott kézműves, bőr cipőmet Párizsból, megigazítottam a nyakkendőmet,....
2019.02.21
- Megkezdte a Ryugu kisbolygó felszínének megközelítését a Hajabusza-2 japán űrszonda, amely....
2019.02.21
A bajor prémiumgyártó az első ízben Genfben bemutatkozó, új BMW 7-es sorozattal házon belül is....
2019.02.21
A pápai rendőrök elfogták és előállították azt a 44 éves nagygyimóti férfit, aki utast is....
2019.02.21
- Zamárdiban a hét elején terepszemlét tartottak a Red Bull Air Race szervezői, miután a múlt héten....
2019.02.21
A Volkswagen elkötelezett a párizsi éghajlat-változási megállapodás iránt, és elektromos modellek....
2019.02.21
- Az egyéves kihagyás után idén visszatérő Danyiil Kvjat, a Toro Rosso orosz pilótája érte el a....