Fernando Alonso

Élete harmadik raliján a dobogón végzett Fernando Alonso

2019.11.16.

A januári Dakar-ralira készülő Fernando Alonso két hónapos felkészülés után máris a harmadik helyen ért célba a Szaúd-Arábiában megrendezett Al Ula-Neom terepralin.

November 9-én, az Al Ula-Neom tereprali zárónapján a dobogó harmadik helyére állhatott Fernando Alonso, a Toyota Gazoo Racing újdonsült pilótája. A kétszeres Forma-1-es világbajnok mindössze két hónappal ezelőtt kezdte meg a felkészülést a 2020-es Dakar-ralira; a szaúdi arábiai rali karrierje mindössze harmadik éles terepversenye volt.

Fernando Alonso és tapasztalt navigátora, Marc Coma (aki motorkerékpárral ötször győzött a Dakaron, és négyszer a tereprali-világbajnokságon) egy gyakorlatilag null-kilométeres, vadonatúj Hiluxszal vágott neki a négy szakaszra osztott rali 765 kilométeres távjának, ezért alapvetően a biztos célba érésre törekedtek. Ennek ellenére már az első szakasz végén a negyedik helyen álltak, nem egészen hét és fél perces hátránnyal az első helyezett mögött. A második napon defekt nehezítette az előrejutást, ám sikerült megőrizniük negyedik helyüket. A harmadik nap különösen kemény kihívásnak bizonyult, ám pont itt szárnyalt a legjobban a páros: a nap 180 kilométeres távján mindössze egy perc 55 másodperccel futottak rosszabb időt a leggyorsabb – szinténToyota Hiluxszal versenyző, későbbi győztes – páros mögött.

A spanyol páros a pontatlan itiner okozta problémákon felülkerekedve kiegyensúlyozott teljesítménnyel zárta az utolsó napot. A versenyt az 57 indulóból összesen ötven versenyző teljesítette; Alonso és Coma mindössze 16 perc 20 másodperces hátránnyal léphetett fel a dobogó harmadik fokára.

Az eredmény önmagában is elismerésre méltó, annak fényében hogy a dél-afrikai Lichtenburg 400-as és a Marokkó-rali után Alonso mindössze harmadszor állt rajthoz terepralin.

„Az utolsó szakasz problémás volt” – idézte fel a friss élményeket Alonso a célba érkezést követően. „Tele volt sziklákkal, és nehéz volt a navigálás. A nehézségeken túl azonban nem akadtak problémáink, így a negyedik napon és a végső összesítésben is a harmadik helyen végeztünk, ami szerintem remek eredmény. Nagyon örülök az első dobogós helyezésünknek; összességében négy remek napot töltöttünk Szaúd- Arábiában.”

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.12.07
Lezárták a Róna utcát a Szugló utca és az Újvilág utca között, az Egressy út felé vezető oldalon. ..
2019.12.07
Ez több mint egy könyv, ez minden korábbi magyar autókról és motorokról szóló krónikáknál gazdagabb....
2019.12.07
2019 első hat hónapjában különösen jól fogytak a villanyautók, főleg a Tesla Model 3 iránt ugrott....
2019.12.07
Tasser Friedrich Olaszországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.12.07
A SUV új generációja nyerte el a 2019-2020. év Japán Autója (Japan Car of the Year) díjat a Mazda3....
2019.12.07
Még soha annyi autót nem értékesített a német gyártó egy hónapban, mint most, elsősorban a kínai,....
2019.12.07
A Magnus Aircraft Zrt. üzeme a jövő év elejétől teljes kapacitással üzemel, és már megrendelték az....
2019.12.07
A dél-koreai autógyár 51,35 milliárd dollárt szán erre a célra a következő hat évben. ..
2019.12.07
Mit tud kezdeni az európai autóipar azzal az ellenérzéssel, amely a klasszikus –belsőégésű –....
2019.12.07
A világ legnépesebb országa állami támogatást nyújthatna a jövőben az ott gyártott Tesla autókért,....