kenőanyag

Eni - Tartalomhoz a forma

2019.04.08.

Teljesen megújult az Eni kenőanyagainak csomagolása.

A méltán nagy népszerűségnek örvendő Eni i-Sint termékcsalád világszerte új külsőt kapott. Az új dizájn bevezetése kapcsán beszélgettünk az Eni Austria GmbH Magyarországi Fióktelepének vezetőivel a kenőanyagok piacáról, autógyári megfelelésekről és a cég működéséről.

Ezen túl az aranybarna flakont kell keresni

A korábbi – jellemzően fekete színű – komor csomagolás helyett a figyelemfelkeltőbb és vidámabb aranybarnára változtatták az i-Sint családba tartozó prémium termékek flakonjait. Az új dizájn világszerte fokozatosan váltja le a régit és minden termékre egység lesz.

Az i-Sint termékcsalád egyaránt tartalmazza az általános felhasználású motorolajokat és az egyes márkákra specifikált kenőanyagokat is. Nem újkeletű dolog, hogy nagyobb járműgyártók saját minőségi követelményekkel rendelkeznek azokra a kenőanyagokra, amiket motorjaiba elfogadottnak tekint.

Megfelelőnek mondott, vagy valóban bevizsgált

A legnagyobb autógyárak nem bízzák a véletlenre a megfelelőséget. Nem fogadják el azt, hogy egy kenőanyag előállító egyszerűen lenyilatkozza, hogy a gyár által specifikált követelményeknek megfelelő egy olaj. A rendes eljárás, hogy a kenőanyag előállítója kéri a gyári minősítési procedúrájának lefolytatását.

A gyártók ezt nem ingyen végzik, hanem nagyon komoly összegeket kell kifizetni, hogy aztán később a flakonon az szerepeljen, hogy ez a kenőanyag megfelel a BMW, a Mercedes-Benz, vagy éppen a VW-csoport szabványának.

Ezzel szemben vannak olyan kenőanyagok az autósboltok (de akár a nagyáruházak polcain is), amelyek gyártója, vagy forgalmazója nem folytatta le ezeket az eljárásokat, így a gyárak valójában nem hagyták jóvá járműveikbe az adott termék használatát, ami adott esetben veszélyt jelenthet az autóra.

Hamis kenőanyagok

Kényes téma és nem is igazán akartam felveti a beszélgetés során, mégis megkerülhetetlennek látszott beszélni a hamisított motorolajokról. Az Eni-nél azonban megnyugtattak, az ő termékeikre nem jellemző a hamisítás, legalábbis a hazai képviselet szakemberei még nem találkoztak hamisított Eni kenőanyaggal.

Köszönhető ez talán annak is, hogy az Eni kenőanyagok értékesítési hálózatából jellemzően kimaradnak a nagy alkatrészkereskedők, termékeiket viszonteladói hálózaton keresztül közvetlenül a szervizeknek, járműjavítóknak értékesíti a saját fenntartású hálózat.

Hol kaphatók az Eni kenőanyagok?

A kúthálózat megszűnésének ellenére az Eni kereskedői hálózata változatlanul működik tovább. Rajtuk keresztül továbbra is hatékony az értékesítés, legyen szó motorkerékpár, személyautó, teherkocsi, vagy akár kerti kiskép kenésről, sőt, a veterán autókat egy teljesen új termékcsalád szolgálja, és az ipari kenőanyagok is megtalálhatók a kínálatban.

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.07.22
Magyarország területén július 19-én 0 órától 21-én 24 óráig a rendőrök 147 személyi sérüléses....
2019.07.21
Aggasztó hírek érkeznek a Tesla háza tájáról. Hiába a saját akkumulátor-gyár, a nem túl távoli....
2019.07.21
- A kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert, a Tankpool24-Mercedes magyar pilótája megnyerte a....
2019.07.21
Leslie Riccardi Uruguayból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.07.21
Az Orosz Autógyártók Szövetsége (AEB) bejelentette, hogy az oroszországi autóeladások 3,3% -kal....
2019.07.21
E heti rajzunk készítője Kelemen István, rajzának címe: Drágám, mindjárt kész a reggeli! ..
2019.07.21
- Hétfőn megkezdik Budapest III. kerületében a Szentendrei út felújítását a Mátyás király út és a....
2019.07.21
Oroszországban az első hat hónapban 1,7 százalékkal több, júniusban 0,3 százalékkal kevesebb autót....
2019.07.21
A bajor prémiummárka két debreceni szakgimnáziummal kötött együttműködési megállapodást. Már 2019....
2019.07.21
Sokan nem tudják, hogy kell biztonságosan használni a leállósávot az autópályán, vagy nem....