Év Magyar Autója

Év Magyar Autója - Öt autót nevezett a Suzuki

2019.06.20.

A Magyar Suzuki Zrt. mindkét Esztergomban gyártott modelljét (a Vitarát és az SX4 S-Cross szabadidő-autót) benevezte az Év Magyar Autója 2020 díjra. Az importőr további három modellt a Magyarország Autója 2020 díjra jelölt. 

Suzuki Vitara

Nekünk magyaroknak ma már többet jelent a Vitara, mint az egykoron hőn vágyott hobbiterepjáró. 2015 tavasza óta a Magyar Suzuki Zrt. esztergomi gyárából gurul ki ez az autó, melyből márciusban elkészült a félmilliomodik darab is. A 2015-ben Magyar Termék Nagydíjjal és Innovációs Nívódíjjal jutalmazott Vitarára joggal lehetünk büszkék, ráadásul évről-évre toronymagasan vezeti az újautó-eladási listát. Idén azonban emberére akadt, egy másik hazai Suzuki veszélyezteti elsőségét.

Suzuki SX4 S-Cross

Kizárólag turbómotorokkal forgalmazzák hazánkban Esztergom legfrissebb gyümölcsét, a megújult Suzuki SX4 S-Cross szabadidő-autót, egyszerűbb nevén S-Crosst. Kifejezetten kényelmes az S-Cross vezetése, minden körülmények között kellemesen, lágyan csillapít a Vitarától kölcsönvett futómű, legyen szó városi makadámútról, egyenetlen autópályáról vagy a szőlőhegyre vezető sziklás ösvényről. Összkerék-meghajtással és automatikus sebességváltóval is elérhető. Az S-Cross az év első öt hónapjának eladási adatai alapján piacvezető Magyarországon.

Suzuki Jimny

1970-es megjelenése óta hatalmas népszerűségnek örvend a Suzuki Jimny. Büszkén viseli elődjei jellegzetes dizájnelemeit, mégis teljesen egyedi megjelenéssel és modern biztonsági funkciókkal áll készen a vadon vagy a nagyvárosi dzsungel meghódítására. A Jimny igazi terepjáró, a legmostohább időjárási- és terepviszonyok leküzdésére tervezték, könnyedén veszi a természeti akadályokat. Az örökséget szimbolizáló, ikonikus, kerek fényszórók immár LED-es verzióban is világíthatnak. 1,5 literes szívómotorja 100 lóerős.

Suzuki Ignis

A fiatalokat megcélzó ultrakompakt SUV modellben egyesül a letisztult, stílusos külső a sokoldalú kihasználhatósággal. A Suzuki hagyományai által inspirált, de a 21. század elvárásaihoz igazodó, karakteres megjelenésű crossover magabiztos, kényelmes és élvezetes vezetést biztosít a legváltozatosabb körülmények között is. Az Ignis hajtásáról a gazdaságos üzemanyag-felhasználású, megfelelő erőt nyújtó 1.2 Dualjet hengerenként kettős befecskendezésű benzinmotor gondoskodik. A kis súlyú, kompakt motor egyedi befecskendező rendszere nagy mértékben javítja az égés hatásfokát a sűrítési viszony növelésével.

Suzuki Swift

A Swift izgalmas megjelenéséről Esztergomban gyártott elődjénél rövidebb, alacsonyabb, szélesebb karosszéria gondoskodik, míg a széles és erőteljes első hűtőrács, a lökhárító rácsa és a karakteres sárvédőívek erőt sugároznak. Az alacsony súlypontot a sötét oszlopok hangsúlyozzák, amelyektől úgy tűnik, mintha lebegne a tető. Az oszlopba süllyesztett hátsó ajtókilincsek még stílusosabbá és sportosabbá teszik a megjelenést, míg az egyedi LED-es fényszórók és kombinált hátsó lámpák a fejlett technológiát emelik ki. Csomagtartója nőtt, immár 265 literes, amely az üléstámlák ledöntésével akár 579 literesre is növelhető. A 850 kilós kisautó kétféle benzinmotorral és összkerék-meghajtással is kapható.

Év Magyar Autója 2020

Nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri dönti el, melyik lesz 2020 “legmagyarabb”, illetve a magyar piacon a “legjobb” autója. Összetett szempontrendszer alapján választják ki az adott évben nevezettek (magyarországi gyárakban összeszerelt autók) közül a „legmagyarabb” autót. Ugyancsak meghirdették a Magyarország Autója díjat, amely az adott évben nevezettek (magyarországi importőrök által adott évben forgalmazott autók) közül lesz a zsűri döntése alapján a „legjobb” autó. Továbbá kihirdették az Év Zöldautója díjat, a zsűri választja ki az adott évben nevezettek (magyarországi importőrök által adott évben forgalmazott zöld autók) közül a „legzöldebb” autót. Az Év Magyar Autója díj negyedik kategóriájaként kiosztják az Év Beszállítója díjat, amely az adott évben nevezettek (magyarországi gyártóhellyel rendelkező autóalkatrészeket gyártó vállalatok) közül a “legmegbízhatóbb” beszállítót jelöli. Lesz közönségdíj is, ahol az összes jelölt modell közül médiapartnerek bevonásával a közönség szavaz a kedvenceire.

További részletek: http://evmagyarautoja.hu/

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.10.14
Európa első számú autóipari szaklapjának szerkesztői a személyautók kategóriájában az új generációs....
2019.10.14
- A digitalizáció és a fenntarthatóság a kulcsa annak, hogy a KLM hosszútávon megmaradjon a piacon....
2019.10.14
- A piaci várakozásoknál kevesebb autót szállított, de így is értékesítési rekordot ért el a....
2019.10.14
A vitorlás szezon végét jelentő tradicionális regatta fényét a BMW Vision M NEXT tanulmányautó és....
2019.10.14
Egy piros sapka a történelmi rekordot meghozó győzelmi serlegben – a hatodik bajnoki győzelem....
2019.10.14
Magyarország területén október 11-én 0 órától 13-án 24 óráig a rendőrök 175 személyi sérüléses....
2019.10.13
A 100. rész: tekintélyes, szép és erős, 8 éves 5-ös GT BMW. Ha minden jó, bőven ötmillió felett tud....
2019.10.13
E heti rajzunk készítője Kelemen István, rajzának címe: Abszolút fapados.  ..
2019.10.13
A Hyundai hidrogénhajtású kamionjai 2020-ban forgalomba állnak Svájcban. A szükséges infrastruktúra....
2019.10.13
Az egyre növekvő utasforgalom kiszolgálására új utasterminált építenek a debreceni repülőtéren –....