Teszt

Extrém körülmények között tesztel az új BMW X7

2018.08.10.

A luxusszegmens első Sports Activity Vehicle modelljének prototípusai az Északi sarkkör közelében, a legforróbb sivatagokban és a végtelenbe nyúló autópályákon bizonyítják az eddigi legnagyobb BMW X modell rendkívüli sokoldalúságát.

A Sports Activity Vehicle járműkategória hamarosan a luxusszegmensbe is megérkezik, a modellpaletta legújabb tagja pedig az idei év végén esedékes világpremier előtt széleskörű tesztmaratonon bizonyítja rátermettségét: az egyszerre változatos és kimerítő tesztprogram állomásai a Föld legextrémebb terepein teszik próbára az új BMW X7 álcázott prototípusait. Az első, Északi sarkkör közelében végzett havas és jeges tesztvezetéseket több ezer kilométeren át tartó terepgyakorlat követte, a dél-afrikai tűző napsütés sivatagi homokjában és kavicsos útjain.

A nagyvárosi forgatagok intenzív araszolásai ezután kanyargós országutakra és végtelenbe nyúló autópályákra vezettek, ahol a tesztpilóták dinamikus terhelésnek vetették alá a sorozatgyártás előtti előszériás modelleket. A legextrémebb időjárási körülmények és a legváltozatosabb útviszonyok közepette végzett megpróbáltatások során a luxusszegmens első BMW X modellje még a legszélsőségesebb vezetési szituációkban is tanúságot tett kivételes menettulajdonságairól.

Lebilincselő kisugárzásával, páratlan utasterével, kifinomult hajtáslánc- és futómű-technológiájával, valamint exkluzív felszereltségi lehetőségeivel a BMW X7 a müncheni prémiummárka luxusstílusú vezetési élményének legkorszerűbb értelmezése. A Sports Activity Vehicle járműkategória modelljeire jellemző kiváló terepjáróképesség és lebilincselő közúti menetdinamika kettőse ezúttal egy új szegmensben is bemutatkozik: a legújabb és eddigi legnagyobb BMW X modell 2018 végére tervezett világpremierjekor a bajor prémiumgyártó egy minden korábbinál lenyűgözőbb tanulmányautóval nyitja meg a luxusszegmensben előirányzott modellújítási hullám újabb fejezetét.

A képre kattinva videót indíthat.

Az új BMW X7 prototípusai a BMW spartanburgi gyárában láttak napvilágot. Az egyesült államokbeli Dél-Karolinában működő üzem hosszú évek óta a BMW X modellek elsőszámú fejlesztőközpontja, és mint ilyen, az új BMW X7 sorozatgyártásban kínált példányai is itt készülnek majd. A feltűnő álcázás ellenére az előszériás modellek ügyesen titkolják az újdonság impozáns méreteit és egyszerre letisztult, harmonikus karosszériaarányait.

Az új BMW X7 a luxus, a sokoldalúság és a sportosság egészen egyedülálló egységét váltja valóra. Az utóbbi hónapokban végzett tesztek eredményei egyértelműen azt mutatják, hogy a bajor prémiumgyártó ügyfelei a kifinomult hangulatú utastérben még a legkedvezőtlenebb időjárási körülmények közepette és a legváltozatosabb terepeken is maximális vezetési élményt élhetnek majd át. Az új BMW X7 prototípusai az Északi sarkkörtől mindössze 56 kilométerre délen elterülő Arjeplog környékén, a legforróbb sivatagi klímában és a Spartanburgban modellezett hétköznapi vezetési szituációk közepette is számtalan alkalommal adtak számot luxus minőségükről és sokoldalúságukról.

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.08.19
Cikksorozatunk folytatásában a szeptember 22-i esemény különleges járműveit és koncert fellépőjét....
2018.08.19
Husan Sodiqov Üzbegisztánból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2018.08.19
Ha vakációzni indul a család, bizony könnyen feszültté válhat a hangulat az utazás alatt. Hogy....
2018.08.19
Csalási kísérlet gyanújával őrizetbe vették a legnagyobb orosz űrcég vezérigazgató-helyettesét –....
2018.08.19
E heti rajzunk készítője Kelemen István, rajzának címe:Különleges dugó az M7-esen. ..
2018.08.19
Manuel Belletti nyerte a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi....
2018.08.19
Kiemelték vasárnapra virradóra a Morandi-híd romjai alól Genovában a három utolsó, eltűntként....
2018.08.19
Tóbiás és Balambér családjával együtt minden évben kilátogat az augusztus 20-i ünnepségre. Egész....
2018.08.19
Idén Szlovénia, Ausztria és Horvátország dízel-, elektromos és gőzmozdonyainak kicsinyített másait....
2018.08.19
Medvét ütött el egy kisteherautó a romániai A1-es autópályán Nagyszeben közelében - számolt be az....