e-mobilitás

Felkészül a győri Audi az elektromos járművek gyártására

2019.08.08.

A győri Audi Hungaria 41 milliárd forintos fejlesztést hajt végre magyarországi székhelyén, az e-transzformáció névre hallgató projekt döntően az elektromos mobilitásra koncentrál – jelentette be Budapesten tartott sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter, valamint Achim Heinfling, a győri Audi igazgatóságának elnöke.

2018-ban avatták fel az Audi Hungaria e-motorgyárát, ahol tavaly közel 10 ezer villanymotor készült. 2019 is mérföldkő lesz az e-mobilitás győri történetében. Elindult ugyanis a 2022-ben lezáruló projekt, amelyet a magyar kormány 6,4 milliárd forinttal támogat. A fejlesztés 250 új munkahelyet teremt Győrben.

E-motorgyártás az Audi Hungariánál.

Az e-transzformáció keretében az Audi Hungaria bővíti e-motorgyártását, szélesíti műszaki fejlesztése kompetenciáit, valamint felkészíti járműgyártását az elektromos korszakra.

Jön az újabb generációs villanymotor, amelyet elsőként az e-tronba építettek be. Achim Heinfling korábban is beszélt már arról, hogy valamikor Győrben is készülhetnek majd száz százalékban elektromos autók. Hogy ennek mikor jön el az ideje, az egyelőre még nem ismert.

A fejlesztésből nem maradnak ki a hagyományos – benzines és dizeles fejlesztések sem, s a pénzből felépítenek egy csúcsmodern, új járatópadokkal felszerelt műhelyt, valamint egy új irodaépület is.

Az e-transzformációs projekttel megteremtjük az új korszak előfeltételeit és erősítjük vállalatunk versenyképességét. Az Audi Hungaria továbbra is kulcsszereplő marad az Audi Konszernben és a magyar gazdaságban egyaránt – fogalmazott Achim Heinfling a külgazdasági- és külügyminisztériumban tartott rendezvényen.

Vezető nélküli szállítóeszköz az e-motorgyárban.

Kitért arra is, hogy az Audi konszernen belül Győr lett az elektromos motorgyártás központja, több száz munkatársat átképeztek. Korunk úttörői vagyunk – jelentette ki, majd dícsérte a kormányt és Győrt, amelyek vonzó feltételeket teremtenek a beruházásokhoz.

Borkai Zsolt polgármester a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, Győr és az Audi elválaszthatatlanok, az ingolstadti cég magyar leányvállalata a város fejlődésének motorja. Felidézte, hogy az Audi a társadalmi felelősségvállalás jegyében támogatja a város rendezvényeit, a kultúrát, a sportot és az oktatást.

Kész elektromos motor

Győrben azon dolgozunk, hogy vonzó gazdasági környezetet hozzunk létre, ebben partnerünk az egyetem, amely az innovatív ötletek műhelye – mondta Borkai Zsolt, aki úgy vélekedett, az e-mobilitással a jövő itt van velünk, s biztos abban, hogy az Audi újabb fejlesztése nagy lehetőség Győr számára.

A sajtótájékoztatón harmadikként beszélt a házigazda Szijjártó Péter. Azt hangsúlyozta, hogy Magyarország az elmúlt évek beruházásainak köszönhetően az új autóipari korszak nyertesei közé került, és erős nemzetközi versenyben, gazdaságpolitikai intézkedéseivel szerzett befektetőket keletről és nyugatról egyaránt. Szijjártó Péter az elektromobilitásra kitérve kifejtette, hogy az új technológiák jelentőségét a gazdasági tényezők mellett a politikai folyamatok is növelik. A miniszter úgy látja, hogy a fenntarthatóság még sosem volt ilyen meghatározó az európai gondolkodásban, a környezetvédelmi megközelítés pedig nemzetközi szinten is új versenyhelyzeteket alakított ki.

Szijjártó Péter az Audi győri vezetőivel, a város polgármesterével és országgyűlési képviselővel.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a karbonsemlegesség 2050-re csak akkor vállalható, ha látszanak az ehhez szükséges fejlesztések pénzügyi eszközei is. Magyarország az észszerűség oldalán állva egyszerre tartja fontosnak a Föld jövőjét és Európa versenyképességét, ezért olyan gazdaságpolitikát támogat uniós szinten, amely sem a környezetet, sem a kontinens iparát nem teszi tönkre.

Csak olyan megoldást támogatunk, amely nem gyilkolja le az európai ipart – jelentette ki a miniszter, aki köszöntet mondott Achim Heinflingnek, hogy meggyőzte ingolstadti főnökeit arról: továbbra is érdemes befektetni Magyarországon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.08.25
A Volkswagen mindig is tudta, hogy miként kell győzedelmeskedni a hétköznapok felett, de most....
2019.08.25
Mohammad Saleh Iránból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.08.25
Franciaországban 2019 szeptemberében hatályba lép a közlekedési szabályzat módosításáról szóló....
2019.08.25
A Toyota észt versenyzője sorozatban harmadszor nyert az aszfaltos német versenyen, az előnye már....
2019.08.25
E heti rajzunk készítője T-boy. Rajzának címe: Édes autó. ..
2019.08.25
Alex Rins a célegyenesben centiméterekkel előzte meg Marc Marquezt a Brit Nagydíjon, a suzukis 13....
2019.08.25
Kedden próbálkoznak újból a robotot szállító orosz űrhajó csatlakoztatásával a Nemzetközi....
2019.08.25
A magyar tengert körbebiciklizni hatalmas élmény, és az a legjobb benne, hogy szinte bárki, a saját....
2019.08.25
Jelentős sebességtúllépés miatt büntettek meg Zalában egy motorost - a hosszú hétvégén tartott....
2019.08.25
A megnövekedett forgalom miatt torlódás alakult ki a hegyeshalmi határátlépési pont közelében. ..