Forma-1

Ferrari: Schumacher nem tesztel, Vettel és Leclerc viszont igen

2019.05.08.

Ahogy az várható volt, Mick Schumacher nélkül teljesíti a barcelonai tesztet a Ferrari csapata. Ismertették jövő heti programjukat.

Bár a hangsúly most még a hétvégén ránk váró Spanyol Nagydíjon van, az azt követő kedden és szerdán sor kerül a 2019-es szezon második évközi tesztjére, így a csapatok már erre is készülnek. Az már korábban kiszivárgott, hogy Bahreinnel ellentétben a Ferrari ezúttal nem számít a Forma–2-ben versenyző Mick Schumacher szolgálataira. A német Szahírban előbb a vörösök, aztán az Alfa Romeo F1-es autóját tesztelhette, ám az őt pártfogó Ferrari Akadémiával úgy döntöttek, mostantól inkább az F2-es bajnokságra helyezik a hangsúlyt, és nem zavarják meg a harmadik versenyhétvégéjét egy újabb teszttel és a velejáró figyelemelterelő felhajtással.

A Scuderia megerősítette, hogy az egyik tesztnapot állandó versenyzője, Charles Leclerc kapja, akinek csapattársa, Sebastian Vettel már Bahreinben volán mögé ült. Az elmúlt két évet tekintve kettőnél kevesebb F1-es futamon részt vevő versenyzőnek járó másik nap eközben az istálló fejlesztőversenyzőjéé, Antonio Fuocóé. A korábban a Ferrari Akadémiát erősítő, azóta már annak tanácsadójává minősített olasz számára nem ez lesz az első alkalom, hogy F1-es tesztet teljesít, ám az idei gépet most viszi pályára először. Munkája középpontjában az adatgyűjtés fog állni, mellyel a maranellói szimulátorukat próbálják hatékonyabbá tenni. Fuoco a virtuális világban is gyakran segíti a Ferrarit.

A mezőny legrégebbi csapata Barcelonában mindemellett a második autóját is be fogja vetni, miután a két nap során hivatalos gumitesztet is teljesít a Pirellivel (a Racing Point társaságában). Ennek köszönhetően ülhet volán mögé újra Sebastian Vettel, aki Charles Leclerc-rel osztozik a milánói gumigyártó által diktált feladatokon.

Mindeközben így is láthatunk majd egy újabb F1-es szárnypróbálgatást a Ferrari egy utánpótlás-versenyzőjétől. A Ferrari Akadémia mellett az Alfa Romeo F2-es juniorcsapatát erősítő Callum Illott egy napon át a svájci istálló idei négykerekűjét teszteli majd. Ő várhatóan Kimi Räikkönennel osztozik a tesztnapokon.

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.10.14
Miközben erős adminisztratív hátszél dagasztja a villanyautózás vitorláját, csendben belép a....
2019.10.14
Európa első számú autóipari szaklapjának szerkesztői a személyautók kategóriájában az új generációs....
2019.10.14
- A digitalizáció és a fenntarthatóság a kulcsa annak, hogy a KLM hosszútávon megmaradjon a piacon....
2019.10.14
- A piaci várakozásoknál kevesebb autót szállított, de így is értékesítési rekordot ért el a....
2019.10.14
A vitorlás szezon végét jelentő tradicionális regatta fényét a BMW Vision M NEXT tanulmányautó és....
2019.10.14
Egy piros sapka a történelmi rekordot meghozó győzelmi serlegben – a hatodik bajnoki győzelem....
2019.10.14
Magyarország területén október 11-én 0 órától 13-án 24 óráig a rendőrök 175 személyi sérüléses....
2019.10.13
A 100. rész: tekintélyes, szép és erős, 8 éves 5-ös GT BMW. Ha minden jó, bőven ötmillió felett tud....
2019.10.13
E heti rajzunk készítője Kelemen István, rajzának címe: Abszolút fapados.  ..
2019.10.13
A Hyundai hidrogénhajtású kamionjai 2020-ban forgalomba állnak Svájcban. A szükséges infrastruktúra....