Forma-1

Ferrari: Schumacher nem tesztel, Vettel és Leclerc viszont igen

2019.05.08.

Ahogy az várható volt, Mick Schumacher nélkül teljesíti a barcelonai tesztet a Ferrari csapata. Ismertették jövő heti programjukat.

Bár a hangsúly most még a hétvégén ránk váró Spanyol Nagydíjon van, az azt követő kedden és szerdán sor kerül a 2019-es szezon második évközi tesztjére, így a csapatok már erre is készülnek. Az már korábban kiszivárgott, hogy Bahreinnel ellentétben a Ferrari ezúttal nem számít a Forma–2-ben versenyző Mick Schumacher szolgálataira. A német Szahírban előbb a vörösök, aztán az Alfa Romeo F1-es autóját tesztelhette, ám az őt pártfogó Ferrari Akadémiával úgy döntöttek, mostantól inkább az F2-es bajnokságra helyezik a hangsúlyt, és nem zavarják meg a harmadik versenyhétvégéjét egy újabb teszttel és a velejáró figyelemelterelő felhajtással.

A Scuderia megerősítette, hogy az egyik tesztnapot állandó versenyzője, Charles Leclerc kapja, akinek csapattársa, Sebastian Vettel már Bahreinben volán mögé ült. Az elmúlt két évet tekintve kettőnél kevesebb F1-es futamon részt vevő versenyzőnek járó másik nap eközben az istálló fejlesztőversenyzőjéé, Antonio Fuocóé. A korábban a Ferrari Akadémiát erősítő, azóta már annak tanácsadójává minősített olasz számára nem ez lesz az első alkalom, hogy F1-es tesztet teljesít, ám az idei gépet most viszi pályára először. Munkája középpontjában az adatgyűjtés fog állni, mellyel a maranellói szimulátorukat próbálják hatékonyabbá tenni. Fuoco a virtuális világban is gyakran segíti a Ferrarit.

A mezőny legrégebbi csapata Barcelonában mindemellett a második autóját is be fogja vetni, miután a két nap során hivatalos gumitesztet is teljesít a Pirellivel (a Racing Point társaságában). Ennek köszönhetően ülhet volán mögé újra Sebastian Vettel, aki Charles Leclerc-rel osztozik a milánói gumigyártó által diktált feladatokon.

Mindeközben így is láthatunk majd egy újabb F1-es szárnypróbálgatást a Ferrari egy utánpótlás-versenyzőjétől. A Ferrari Akadémia mellett az Alfa Romeo F2-es juniorcsapatát erősítő Callum Illott egy napon át a svájci istálló idei négykerekűjét teszteli majd. Ő várhatóan Kimi Räikkönennel osztozik a tesztnapokon.

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.07.15
A Mol emeli 7 forinttal a benzin, és 5 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán - értesült....
2019.07.15
Félszázzal kevesebb ember vesztette életét az év első felében, mint tavaly ugyanebben az időszakban....
2019.07.15
A McLaren idei fejlődése a szezon talán legmeglepőbb és legpozitívabb hozadéka. Biztosak lehetünk....
2019.07.15
Levkovskiy Nikolay Ukrajnából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.07.15
Továbbra is azt tesszük, ami a feladatunk: gépjárműveket - köztük hazánk legnépszerűbb autóját, a....
2019.07.15
2019. július 15-től Reinhard Münster (56) veszi át a Mercedes-Benz Hungária Kft. vezetését. Az....
2019.07.15
A Széchenyi István Egyetemen 17 mérnökhallgató vesz részt a Development Camp elnevezésű négyhetes....
2019.07.15
Az akkumulátorok hosszabb élettartama érdekében a Bosch új felhőalapú szolgáltatásokat fejleszt,....
2019.07.15
Vajon rá tudja-e venni az autósokat a BMW, hogy kiszálljanak volánjaik mögül, s a zsúfolt városi....
2019.07.15
A NOVOFER Alapítvány Kuratóriuma kéri a gazdasági tevékenységet folytató társaságok-, a kutatással....