BMW AG

Fiatal vezetőkkel frissíti igazgatótanácsát a BMW AG

2019.09.28.

A BMW AG felügyelő bizottsága Ilka Horstmeiert (50) és Milan Nedeljkovicot (50) nevezte ki a müncheni központú vállalatcsoport igazgatótanácsának két új tagjává.

2019. október 1-jétől Milan Nedeljkovic foglal helyet a BMW Group igazgatótanácsának gyártásért felelős székében. Elődje, Oliver Zipse 2019. augusztus 16-tól a BMW AG igazgatótanácsának elnökeként tevékenykedik. Milan Nedeljkovic 1993-ban csatlakozott a müncheni központú vállalatcsoporthoz, ahol jelenleg a vállalatminőségi divíziót irányítja. Korábban a BMW Group müncheni és lipcsei gyárát is vezette.

2019. november 1-jétől a BMW Group emberi erőforrásokat és munkakapcsolatokat koordináló divíziójáért felelős igazgatótanácsi tagként Ilka Horstmeier végzi tovább Milagros Caiña-Andree feladatkörét. Ilka Horstmeier 1995-ben kezdte pályafutását a BMW Groupnál, ahol jelenleg a dingolfingi gyár ügyvezető igazgatójaként dolgozik. Ezt megelőzően a vállalatcsoport erőforrásait és hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiáit gyártó divízió vezetőjeként tevékenykedett.

Milagros Caiña-Andree az elmúlt héten tájékoztatta a BMW AG felügyelő bizottságának elnökét arról, hogy személyes okokból nem kívánja meghosszabbítani tisztségét a vállalatcsoport igazgatótanácsában. A felügyelő bizottsággal közös megegyezés értelmében 2019. október 31-én távozik a BMW Group igazgatótanácsából.

„A BMW Group szinte mindegyik vállalatnál több kiemelkedő vezetőt tudhat körében, akik a vállalatcsoport sikerének meghatározó alappillérei. Nagy örömömre szolgál, hogy Ilka Horstmeier és Milan Nedeljkovic személyében két tapasztalt vezetővel gazdagodik a BMW AG igazgatótanácsa” – mondta Dr. Norbert Riethofer, a BMW AG felügyelő bizottságának elnöke szeptember 25-én. „A vállalatcsoport erőforrásait és hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiáit gyártó divízió korábbi vezetőjeként Ilka Horstmeier az aktuális átalakulásunk egyik kulcsfontosságú területén felhalmozott széleskörű szaktudás birtokában érkezik meg az igazgatótanácsba, jelenlegi feladatkörében ráadásul legnagyobb európai gyárunkban, Dingolfingban több mint 18 000 munkatársunkért felel. Milan Nedeljkovic továbbfejlesztette vállalatminőségi divíziónkat, fő hangsúlyt fektetve a digitalizáció és az intelligens adatelemzés térnyerésére. Ezt megelőzően sikeresen vezette a müncheni és a lipcsei gyárat is, ahol nagy százalékban készülnek hálózatról tölthető modelljeink” – tette hozzá Dr. Norbert Reithofer.

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.11.14
Mára olyannyira egyértelművé vált a márka irányvonala, hogy külön projektnév alatt hirdetik az....
2019.11.14
Az idei év első nyolc hónapjában 25,1 ezer oroszországi gyártású autót adtak el külföldre, ami 38....
2019.11.14
Marc-Jan Janssen Hollandiából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.11.14
Együttműködési megállapodást kötött a Wizz Air és a Sixt, melynek keretében az autókölcsönző....
2019.11.14
A Continental és az Extreme E széria szervezői bejelentették az elektromos off-road versenysorozat....
2019.11.14
Minden dolgozóját arra bíztatja a Bridgestone, hogy dobja el a borotváját és növessze meg....
2019.11.14
Az EICMA nemzetközi motorkiállításon hivatalosan is lehullott a lepel az új Suzuki V-Strom 1050....
2019.11.14
Két jelentős brit autós magazin is most adta át saját Év Autója díjait. A Peugeot 208, a Peugeot....
2019.11.14
A használtautó-kereskedelem hagyományosan a kereskedések jövedelmező üzletágai közé tartoztak. Azon....
2019.11.14
Egy héten belül két gumiabroncs-kereskedelemmel foglalkozó dunántúli bűnbandát leplezett le a....