Ford Focus

A Focus "active" korszaka

2018.07.10.

Mindig is közel állt hozzám a Ford konzervatív innovatívitása. Tetszett, hogy soha nem voltak indokolatlanul extravagánsak, mindig fontosnak tartották - talán már a Galamb József által tervezett T modelltől kezdve - a letisztult, harmónikus formákat. Viszont mindeközben folyamatosan ott voltak a globális autóipari fejlesztés élvonalában. 1998-ban bemutatott és az F150 mellett világszinten is legsikeresebb modelljük a nálunk is népszerű Focus új generációja érkezett. Ez azonban nem csak modellváltás, műszaki fejlesztés lesz, hanem a Ford szépen, csendben, szerényen meghonosít és várhatóan sikerre visz egy új szabadidő autó típust. "Active". Ez lesz az a márkanév, amely az SUV-kre jellemző, emelt hasmagasságú, de a személyautók utazási, gördülési és biztonsági konfortját megtartó, szabadidő autót takar, amely karakterében, megőrzi a Focus elegáns és letisztult formáit. (Az Active modellek ráadásul a Focuson kívül a Fiestából és a Ka-ból is készülnek majd.) 

Képre kattintva galéria nyílik!

Ez az az innovatív racionalitás, amit szeretek a Fordban: végig gondolták, hogy mi a jó egy személyautóban, mi egy SUV-ban, őszintén szembe néztek mind két kategória hiányosságaival is és megalkották a Focus Active-t, amely a tervek szerint nem csak Európában, de a Ford másik őshazájában, Amerikában is hódítani készül. Várhatóan hódítani is fog, hiszen egyrészről tényleg egyre nagyobb igény van a kicsit magasabb üléspozicióval, minimális terepjáró képességgel és sok-sok hasznos, praktikus tároló hellyel, csomagtartóval rendelkező szabadidő járművekre. Ugyanakkor egyre többen jönnek rá arra is, hogy ostoba pazarlás, felesleges környezetszennyezés e plusz kényelem érdekében, nagyméretű, rosszabb fogyasztású, gyengébb biztonságú és manőverező képességű terepjárókkal közlekedni a mindennapokban - ahol valójában erre semmi szükség. 

Képre kattintva galéria nyílik!

A Ford "Active" brandje tehát várhatóan nem csak egy típus, hanem egy új kategória megnevezése is lesz. Ha valaki azt mondja F150 mindenki tudja, hogy az maga a klasszikus pick-up. Vélhetően pár év piaci sikere után az active szó egy racionális, de trendi, környezettudatos de sok oldalú szabadidő jármű szinonímája lesz. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.07.21
Az újrahasznosított műanyagok - például horgászhálók vagy pet-palackok a műszerfalban vagy a....
2018.07.21
Brezony Csilla Magyarországról küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2018.07.21
A hazai közönség előtt szereplő Sebastian Vettel, a Ferrari négyszeres világbajnok pilótája nyerte....
2018.07.21
Környezetvédők hívták fel a Toyota figyelmét arra, hogy a cég megaberuházása a kihalás szélére....
2018.07.21
Nem születtek értékelhető eredmények a Forma-1-es Német Nagydíj szombati, harmadik szabadedzésén az....
2018.07.21
Zavarba ejtő kocsi a Honda Jazz: miközben sokan kisautóként könyvelik el, valójában már korántsem....
2018.07.21
Halálra gázolt egy embert a Nyugati pályaudvarra tartó személyvonat Kőbánya-Kispestnél, a jól....
2018.07.21
Jövőre Japánban debütál a Hino világelső hibridje, amely navigációs adatok alapján optimalizálja a....
2018.07.21
A Missouriban történt hajókatasztrófának eddig 17 halálos áldozata van, köztük egy 11 fős család....
2018.07.21
Noha a japán autóipart az eddigi hírek alapján nem érik el az Egyesült Államok gazdaságát védeni....