Ford Focus

A Focus "active" korszaka

2018.07.10.

Mindig is közel állt hozzám a Ford konzervatív innovatívitása. Tetszett, hogy soha nem voltak indokolatlanul extravagánsak, mindig fontosnak tartották - talán már a Galamb József által tervezett T modelltől kezdve - a letisztult, harmónikus formákat. Viszont mindeközben folyamatosan ott voltak a globális autóipari fejlesztés élvonalában. 1998-ban bemutatott és az F150 mellett világszinten is legsikeresebb modelljük a nálunk is népszerű Focus új generációja érkezett. Ez azonban nem csak modellváltás, műszaki fejlesztés lesz, hanem a Ford szépen, csendben, szerényen meghonosít és várhatóan sikerre visz egy új szabadidő autó típust. "Active". Ez lesz az a márkanév, amely az SUV-kre jellemző, emelt hasmagasságú, de a személyautók utazási, gördülési és biztonsági konfortját megtartó, szabadidő autót takar, amely karakterében, megőrzi a Focus elegáns és letisztult formáit. (Az Active modellek ráadásul a Focuson kívül a Fiestából és a Ka-ból is készülnek majd.) 

Képre kattintva galéria nyílik!

Ez az az innovatív racionalitás, amit szeretek a Fordban: végig gondolták, hogy mi a jó egy személyautóban, mi egy SUV-ban, őszintén szembe néztek mind két kategória hiányosságaival is és megalkották a Focus Active-t, amely a tervek szerint nem csak Európában, de a Ford másik őshazájában, Amerikában is hódítani készül. Várhatóan hódítani is fog, hiszen egyrészről tényleg egyre nagyobb igény van a kicsit magasabb üléspozicióval, minimális terepjáró képességgel és sok-sok hasznos, praktikus tároló hellyel, csomagtartóval rendelkező szabadidő járművekre. Ugyanakkor egyre többen jönnek rá arra is, hogy ostoba pazarlás, felesleges környezetszennyezés e plusz kényelem érdekében, nagyméretű, rosszabb fogyasztású, gyengébb biztonságú és manőverező képességű terepjárókkal közlekedni a mindennapokban - ahol valójában erre semmi szükség. 

Képre kattintva galéria nyílik!

A Ford "Active" brandje tehát várhatóan nem csak egy típus, hanem egy új kategória megnevezése is lesz. Ha valaki azt mondja F150 mindenki tudja, hogy az maga a klasszikus pick-up. Vélhetően pár év piaci sikere után az active szó egy racionális, de trendi, környezettudatos de sok oldalú szabadidő jármű szinonímája lesz. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.09.21
A Dél-afrikai Köztársaság fővárosában található a Tábla-hegy, amit a déli félteke egyik, ha nem a....
2018.09.20
Az október eleji párizsi autószalont megelőzve a minap Budapesten is bemutatkozott a Lexus két....
2018.09.20
A Sanmina 6,7 milliárd forintból fejleszti tatabányai gyárát 2022-ig, a beruházáshoz a kormány 1,2....
2018.09.20
A Toyota továbbfejlesztette üzemanyagcellás tehergépjárművét. A nagyobb hatótáv mellett a Beta....
2018.09.20
Először készült a magyarok biciklizési szokásairól szóló nagy mintájú, átfogó kutatás, amelyet a....
2018.09.20
Dluhopolszky László Magyarországról küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2018.09.20
Business Intelligence szolgáltatásokkal lép piacra a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt.....
2018.09.20
2018-ban is sikerrel zárta a BMW Group Magyarország támogatását élvező SUHANJ! Alapítvány csapata a....
2018.09.20
A hannoveri Nemzetközi Haszonjármű Kiállításon bemutatkozó új Berlingo furgon számára tekintélyes....
2018.09.20
A SEAT roadshow kampánya Budapestre érkezett, aminek keretén belül a szakmai plénum is....