Ford Focus

A Focus "active" korszaka

2018.07.10.

Mindig is közel állt hozzám a Ford konzervatív innovatívitása. Tetszett, hogy soha nem voltak indokolatlanul extravagánsak, mindig fontosnak tartották - talán már a Galamb József által tervezett T modelltől kezdve - a letisztult, harmónikus formákat. Viszont mindeközben folyamatosan ott voltak a globális autóipari fejlesztés élvonalában. 1998-ban bemutatott és az F150 mellett világszinten is legsikeresebb modelljük a nálunk is népszerű Focus új generációja érkezett. Ez azonban nem csak modellváltás, műszaki fejlesztés lesz, hanem a Ford szépen, csendben, szerényen meghonosít és várhatóan sikerre visz egy új szabadidő autó típust. "Active". Ez lesz az a márkanév, amely az SUV-kre jellemző, emelt hasmagasságú, de a személyautók utazási, gördülési és biztonsági konfortját megtartó, szabadidő autót takar, amely karakterében, megőrzi a Focus elegáns és letisztult formáit. (Az Active modellek ráadásul a Focuson kívül a Fiestából és a Ka-ból is készülnek majd.) 

Képre kattintva galéria nyílik!

Ez az az innovatív racionalitás, amit szeretek a Fordban: végig gondolták, hogy mi a jó egy személyautóban, mi egy SUV-ban, őszintén szembe néztek mind két kategória hiányosságaival is és megalkották a Focus Active-t, amely a tervek szerint nem csak Európában, de a Ford másik őshazájában, Amerikában is hódítani készül. Várhatóan hódítani is fog, hiszen egyrészről tényleg egyre nagyobb igény van a kicsit magasabb üléspozicióval, minimális terepjáró képességgel és sok-sok hasznos, praktikus tároló hellyel, csomagtartóval rendelkező szabadidő járművekre. Ugyanakkor egyre többen jönnek rá arra is, hogy ostoba pazarlás, felesleges környezetszennyezés e plusz kényelem érdekében, nagyméretű, rosszabb fogyasztású, gyengébb biztonságú és manőverező képességű terepjárókkal közlekedni a mindennapokban - ahol valójában erre semmi szükség. 

Képre kattintva galéria nyílik!

A Ford "Active" brandje tehát várhatóan nem csak egy típus, hanem egy új kategória megnevezése is lesz. Ha valaki azt mondja F150 mindenki tudja, hogy az maga a klasszikus pick-up. Vélhetően pár év piaci sikere után az active szó egy racionális, de trendi, környezettudatos de sok oldalú szabadidő jármű szinonímája lesz. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.02.15
Van az úgy, hogy egy autógyár tud röhögni magán. Így van ez a Hondánál, ami ötvenedik ausztrál....
2019.02.15
A Peugeot merészen elegáns négykerekűeket produkál, a nemzetközi porondon magasan jegyzik....
2019.02.15
Valery Aleksandrov Bulgáriából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.02.15
Immár az ötödik egymást követő hónapban csökkennek az eladások, részben az új emisszió-mérési....
2019.02.15
A Škoda 102 600 járművet szállított ki ügyfelei számára januárban. A ŠKODA növelte forgalmát,....
2019.02.15
Az Audi Hungaria Zrt. két logisztikai központjának tetején alakítja ki az E.on Hungária Zrt. Európa....
2019.02.15
Maranellóban mutatták be pénteken a Forma-1-es Ferrari istálló idei versenyautóját, amely az SF90....
2019.02.15
A kanadai BRP (Bombardier Recreational  Products) szabadidős termékei, quadjai, jet ski-i, a Sea....
2019.02.15
A nemsokára kezdődő és a tervezett fejlesztéseknek köszönhetően a magyar autóipar éves termelési....
2019.02.15
A helyszínen életét vesztette annak az autónak a sofőrje, amelyik árokba csapódott péntek reggel a....