támogatás

A Ford segíti a Sziget Fesztiválra készülő Macskaárvaház Alapítványt

2016.07.27.

Együtt készül az idei Sziget Fesztiválra a Macskaárvaház Alapítvány és a Ford. A népszerű autómárka magyarországi importőre immáron sokadszorra áll partnerként a Kiss Norbert kétszeres Európa bajnok, hatszoros magyar bajnok autóversenyző által fémjelzett állatvédő civil szervezet mellé.

A Ford és az állatvédők közötti együttműködés 2010 október 4.-én kezdődött, amikor a Kolontár-ajkai vörösiszap katasztrófa napján, a hatékony segítség nyújtáshoz szállítójárművekre volt szüksége a civil szervezetnek, amit a Ford azonnal biztosított számukra. A különleges gesztus után a Macskaárvaház Alapítvány több alkalommal kapott téli, árvízi mentéshez, a célnak éppen megfelelő Fordokat, ami óriási segítség volt az alapítványnak és különösen azoknak a sérült állatoknak és gazdáiknak akik segítségre szorultak.

Az idei Sziget Fesztiválra meghívást kapott az óbudai székhelyű Macskaárvaház Alapítvány és a tervek szerint a világhírű fesztivál minden napján, az alapítványt támogató sportolók, közéleti személyiségek és Dorkó Alex labdarúgó népszerűsítik majd a felelős állattartást, az állatvédelmet, a vegetáriánus életmódot és a macskák emberi civilizációkban betöltött különleges társadalmi, biológiai szerepét.

Mindezekhez a Ford egy személyszállításra és áruszállításra egyaránt, kitűnően alkalmas, kényelmes és elegáns Transit Custom-ot biztosít az állatvédőknek amellyel jelentősen megkönnyíti a logisztikai feladatok ellátását.

Bóday Csilla

- Hálásak vagyunk a Fordnak a hosszú ideje tartó együttműködésért és tiszteljük a márka hazai és globális társadalmi felelősség vállalásba betöltött szerepét - mondta Bóday Csilla az alapítvány titkára, hozzátéve: "Természetesen a Ford modelljei is tetszenek, én magam is egy Fiesta boldog tulajdonosa vagyok!"

A Macskaárvaház Alapítvány jelenleg történetének legnagyobb beruházásán dolgozik, hiszen egy különleges szépségű kelet-magyarországi kistelepülésen, Kápolnán olyan Macskaárvaházat épít, ahol a későbbiekben lehetőség nyílik a világ számos pontján, különösen az Egyesült Államokban már jól ismert gyógymód, a macska terápia elterjesztésére és alkalmazására. Az állatterápiák közül talán legkülönlegesebb macskás gyógyítás a gyermekkori viselkedési, olvasási és beilleszkedési zavaroktól, a vérnyomás problémákon és stresszbetegségeken át, az időskori depresszióig számos krízis helyzetben képes hatékony és természetes gyógymódként szolgálni.

- Természetesen ha elkészülünk európai színvonalú árvaházunkkal, előbb-utóbb mindenképpen szeretnénk egy saját állatmentő autót vásárolni, amely katasztrófa helyzetben, mindennapos logisztikai feladataink ellátásában és önkénteseink, állataink vagy akár terápiás pácienseink majdani szállításában is kiszolgál minket - mondja Bóday Csilla, hangsúlyozva: ez a jövőbeli autó természetesen egy Ford lesz, hasonlóképpen példaképünkhöz, az Angol Királyi Àllatvédő Egyesülethez (RSPCA) , amely a gépjárműgyártás kezdetei óta Fordokat használ állatmentő munkájához. 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.11.17
Michelisz Norbert, a Hyundai magyar pilótája egy 10. és egy 12. helyezéssel zárta a túraautó-....
2019.11.17
Az okostelefonos alkalmazásoknak köszönhetően ma már jóval egyszerűbb és kényelmesebb az utazás,....
2019.11.17
Levonulóban a Sajó árvíze, így vasárnaptól már nincs vízátfolyás miatt lezárt út Borsod-Abaúj-....
2019.11.17
A rendőrségre szerdán érkezett bejelentés arról, hogy egy férfi egy budakalászi családi ház udvarán....
2019.11.17
A DJI dróngyártó cég új alkalmazásával csupán egy okostelefon segítségével gyorsan azonosíthatók és....
2019.11.17
A járművezetés élethosszig tartó tanulást igényel – mondta Knezsik István, az Autós Nagykoalíció....
2019.11.17
Az oroszországi GAZ-csoport (Gorkovsky Avtomobilny Zavod) összeszerelő üzemet létesít Vietnámban –....
2019.11.16
Max Verstappen nyerte a Forma-1-es Brazil Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon....
2019.11.16
30 éve még nem léteztek japán prémiummárkák, de a 80-as évek végén a Toyota gondolt egy merészet,....
2019.11.16
Az immár hatszoros vb-győztes, az idei sorozatban is első Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája....