Forma-1

Forma-1 - a Renault-nak bizonyítania kell, ha több pénzt akar

2018.03.17.

A Renault addig nem fog komolyabb pénzeket pumpálni Forma–1-es csapatába, amíg az be nem bizonyítja, hogy képes a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull kihívójává válni, a nagy hármas ugyanis pénzügyi szempontból is „más ligában játszik” – jelentette ki a technikai igazgató, Bob Bell.

Miután 2015-ben visszavásárolták a csapatot a Lotustól, a franciák komoly létszámbővítésbe és felújítási munkálatokba kezdtek Enstone-ban, ahol az előző tulajdonos anyagi gondjai miatt folyamatosan csökkent az alkalmazottak száma, a létesítmény pedig F1-es mércével nézve egyre elmaradottabbnak kezdett tűnni.

Gyári szintű visszatérésük első évéhez képest tavaly komoly előrelépést tettek, ahhoz azonban, hogy a Renault vezetői növeljék a nekik szánt pénzügyi támogatást, be kell bizonyítaniuk, hogy ez a javulás folytatható, sőt az istálló a jelenlegi élmezőnnyel is harcba tud szállni.

- Ésszerűen finanszírozzák az istállónak – jelentette ki Bell. - Tavaly hatodikak voltunk a bajnokságban, most pedig olyan helyzetbe kellene kerülnünk, melyben tartani tudjuk a negyediket. A Force India már megcsinálta ezt, nekünk pedig ugyanúgy végre kellene hajtanunk ezt a feladatot, nagyjából ugyanakkora költségvetésből. Egyértelmű, hogy amíg ezt nem érjük el, addig nem fognak több pénzt adni a személyzet bővítésére, vagy a források javítására – magyarázta.

- Minden egyes lépéssel bizonyítani kell saját magunknak. Amint megtettük a következőt, elkezdhetünk egyeztetni arról, mire lenne szükségünk a legjobb három utoléréséhez. Mert a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull finanszírozási szempontból is teljesen más ligában játszik – hangsúlyozta a tapasztalt szakember.

A Renault vezetői a költségek csökkentését, és limitálását is támogatják, Bell pedig kijelentette, ha a jövőben a dolgozók létszámát is maximalizálnák, az sem jelentene egyet számukra az azonnali elbocsátásokkal. - Az a szép az egészben, hogy ha változik az F1 világa, bevezetik a költségvetési limitet, és minden korlátozottabb lesz, az a mi malmunkra hajtja a vizet. Ez nem jelentene egyet azzal, hogy ismét le kell csökkenteni a csapat létszámát. Ha így történik, reméljük, megfelelünk majd az előírásoknak. Igyekszünk érzékenyen megítélni a helyzetet – zárta gondolatát.

Forás: m4sport.hu

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.09.22
Egységes szerkezetű közlekedéssel csökkenthető a környezeti terhelés és az utazásra fordított idő,....
2018.09.22
A vezető nélküli járművel az a cél, hogy megvizsgálják, megbíznak-e a gyalogosok az önvezető....
2018.09.22
Evgeniy Sinchinov Oroszországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2018.09.22
Az ORFK közlése szerint a ma is zajló országos akció keretében a közutakon elsősorban a menet....
2018.09.22
Jelentős erőfeszítéseket tesz Elon Musk, hogy racionalizálja a gyártást a Teslanál, egészen annak....
2018.09.22
Lezárták szombaton Budapesten a II. kerületi Szilágyi Erzsébet fasort, ahol összeütközött egy....
2018.09.22
Van még létjogosultsága a dízeleknek ..
2018.09.22
Több fővárosi kerületben akadályozzák a forgalmat, vezetékeket szakítottak le, épületeket rongáltak....
2018.09.22
A hannoveri Nemzetközi Haszonjármű Kiállításon bemutatkozott új Berlingo furgon számára tekintélyes....
2018.09.22
Bakonycsernye térségében fának ütközött egy gépkocsi. A balesetben egy nő életét vesztette. ..