Forma-1

Forma-1 - a Renault-nak bizonyítania kell, ha több pénzt akar

2018.03.17.

A Renault addig nem fog komolyabb pénzeket pumpálni Forma–1-es csapatába, amíg az be nem bizonyítja, hogy képes a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull kihívójává válni, a nagy hármas ugyanis pénzügyi szempontból is „más ligában játszik” – jelentette ki a technikai igazgató, Bob Bell.

Miután 2015-ben visszavásárolták a csapatot a Lotustól, a franciák komoly létszámbővítésbe és felújítási munkálatokba kezdtek Enstone-ban, ahol az előző tulajdonos anyagi gondjai miatt folyamatosan csökkent az alkalmazottak száma, a létesítmény pedig F1-es mércével nézve egyre elmaradottabbnak kezdett tűnni.

Gyári szintű visszatérésük első évéhez képest tavaly komoly előrelépést tettek, ahhoz azonban, hogy a Renault vezetői növeljék a nekik szánt pénzügyi támogatást, be kell bizonyítaniuk, hogy ez a javulás folytatható, sőt az istálló a jelenlegi élmezőnnyel is harcba tud szállni.

- Ésszerűen finanszírozzák az istállónak – jelentette ki Bell. - Tavaly hatodikak voltunk a bajnokságban, most pedig olyan helyzetbe kellene kerülnünk, melyben tartani tudjuk a negyediket. A Force India már megcsinálta ezt, nekünk pedig ugyanúgy végre kellene hajtanunk ezt a feladatot, nagyjából ugyanakkora költségvetésből. Egyértelmű, hogy amíg ezt nem érjük el, addig nem fognak több pénzt adni a személyzet bővítésére, vagy a források javítására – magyarázta.

- Minden egyes lépéssel bizonyítani kell saját magunknak. Amint megtettük a következőt, elkezdhetünk egyeztetni arról, mire lenne szükségünk a legjobb három utoléréséhez. Mert a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull finanszírozási szempontból is teljesen más ligában játszik – hangsúlyozta a tapasztalt szakember.

A Renault vezetői a költségek csökkentését, és limitálását is támogatják, Bell pedig kijelentette, ha a jövőben a dolgozók létszámát is maximalizálnák, az sem jelentene egyet számukra az azonnali elbocsátásokkal. - Az a szép az egészben, hogy ha változik az F1 világa, bevezetik a költségvetési limitet, és minden korlátozottabb lesz, az a mi malmunkra hajtja a vizet. Ez nem jelentene egyet azzal, hogy ismét le kell csökkenteni a csapat létszámát. Ha így történik, reméljük, megfelelünk majd az előírásoknak. Igyekszünk érzékenyen megítélni a helyzetet – zárta gondolatát.

Forás: m4sport.hu

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.12.14
- Átadták a 445-ös főút Kecskemétet észak felől elkerülő, az 5-ös főutat és az M5-ös autópályát....
2018.12.14
Vadonatúj elektromos Konák sorakoznak Budapesten a Larus rendezvényközpont teraszán. Húsz....
2018.12.14
- Novemberben kevesebb autót értékesített a Volkswagen konszern, mint egy évvel korábban, de ezzel....
2018.12.14
- Novemberben is, zsinórban már a harmadik hónapban, csökkent a forgalomba helyezett új autók száma....
2018.12.14
- Február 15-én mutatja be 2019-es versenyautóját a Forma-1-es Ferrari istálló - jelentette be....
2018.12.14
- Nem talált szabálytalanságokat Carlos Ghosn elnök-vezérigazgató javadalmazásában a....
2018.12.14
Az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást adott ki az ország jelentős részére intenzív havazás....
2018.12.14
Újabb sikeres, immár a földi légkör és a világűr határát elérő próbarepülést hajtott végre....
2018.12.14
Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2018. december 14-én 5 óra 30 perc körüli....
2018.12.13
A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum az idén 125. éve született Korbuly János és hozzá....