Forma-1

Forma-1 - a Renault-nak bizonyítania kell, ha több pénzt akar

2018.03.17.

A Renault addig nem fog komolyabb pénzeket pumpálni Forma–1-es csapatába, amíg az be nem bizonyítja, hogy képes a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull kihívójává válni, a nagy hármas ugyanis pénzügyi szempontból is „más ligában játszik” – jelentette ki a technikai igazgató, Bob Bell.

Miután 2015-ben visszavásárolták a csapatot a Lotustól, a franciák komoly létszámbővítésbe és felújítási munkálatokba kezdtek Enstone-ban, ahol az előző tulajdonos anyagi gondjai miatt folyamatosan csökkent az alkalmazottak száma, a létesítmény pedig F1-es mércével nézve egyre elmaradottabbnak kezdett tűnni.

Gyári szintű visszatérésük első évéhez képest tavaly komoly előrelépést tettek, ahhoz azonban, hogy a Renault vezetői növeljék a nekik szánt pénzügyi támogatást, be kell bizonyítaniuk, hogy ez a javulás folytatható, sőt az istálló a jelenlegi élmezőnnyel is harcba tud szállni.

- Ésszerűen finanszírozzák az istállónak – jelentette ki Bell. - Tavaly hatodikak voltunk a bajnokságban, most pedig olyan helyzetbe kellene kerülnünk, melyben tartani tudjuk a negyediket. A Force India már megcsinálta ezt, nekünk pedig ugyanúgy végre kellene hajtanunk ezt a feladatot, nagyjából ugyanakkora költségvetésből. Egyértelmű, hogy amíg ezt nem érjük el, addig nem fognak több pénzt adni a személyzet bővítésére, vagy a források javítására – magyarázta.

- Minden egyes lépéssel bizonyítani kell saját magunknak. Amint megtettük a következőt, elkezdhetünk egyeztetni arról, mire lenne szükségünk a legjobb három utoléréséhez. Mert a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull finanszírozási szempontból is teljesen más ligában játszik – hangsúlyozta a tapasztalt szakember.

A Renault vezetői a költségek csökkentését, és limitálását is támogatják, Bell pedig kijelentette, ha a jövőben a dolgozók létszámát is maximalizálnák, az sem jelentene egyet számukra az azonnali elbocsátásokkal. - Az a szép az egészben, hogy ha változik az F1 világa, bevezetik a költségvetési limitet, és minden korlátozottabb lesz, az a mi malmunkra hajtja a vizet. Ez nem jelentene egyet azzal, hogy ismét le kell csökkenteni a csapat létszámát. Ha így történik, reméljük, megfelelünk majd az előírásoknak. Igyekszünk érzékenyen megítélni a helyzetet – zárta gondolatát.

Forás: m4sport.hu

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.04.23
 A HoppyGo platform és a cseh Leo Express szállítási vállalat SmileCar mobilitási szolgáltatójának....
2018.04.23
A Lánchíd felújításáról, valamint a városnéző buszok üzemeltetésére vonatkozó koncessziós....
2018.04.23
A spanyol nyerte meg a gyorsaságimotoros-világbajnokság elitkategóriája, a MotoGP versenyét....
2018.04.23
Közlekedési balesetben 9 személy vesztette életét, 52 súlyos és 125 könnyű sérüléssel végződött -....
2018.04.22
Új helyszínek, új autók, új szabályok és régi-új pilóták teszik még színesebbé a Formula-E....
2018.04.22
Az SMG két fejlesztést hajt végre Túrkevén, összesen mintegy 8 milliárd forint értékben, ehhez....
2018.04.22
Meghalt egy motoros Pécs határában vasárnap délután - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság....
2018.04.22
Marian Avramescu Romániából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2018.04.22
Az Audi A5-ös csúcsmodellje immáron Sportback kivitelben is elérhető az USA-beli és kanadai....
2018.04.22
Jóllehet a lakosság továbbra sem támogatja az ágazati tiltakozásokat, az Air France francia....