Forma-1

Forma-1 - a Renault-nak bizonyítania kell, ha több pénzt akar

2018.03.17.

A Renault addig nem fog komolyabb pénzeket pumpálni Forma–1-es csapatába, amíg az be nem bizonyítja, hogy képes a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull kihívójává válni, a nagy hármas ugyanis pénzügyi szempontból is „más ligában játszik” – jelentette ki a technikai igazgató, Bob Bell.

Miután 2015-ben visszavásárolták a csapatot a Lotustól, a franciák komoly létszámbővítésbe és felújítási munkálatokba kezdtek Enstone-ban, ahol az előző tulajdonos anyagi gondjai miatt folyamatosan csökkent az alkalmazottak száma, a létesítmény pedig F1-es mércével nézve egyre elmaradottabbnak kezdett tűnni.

Gyári szintű visszatérésük első évéhez képest tavaly komoly előrelépést tettek, ahhoz azonban, hogy a Renault vezetői növeljék a nekik szánt pénzügyi támogatást, be kell bizonyítaniuk, hogy ez a javulás folytatható, sőt az istálló a jelenlegi élmezőnnyel is harcba tud szállni.

- Ésszerűen finanszírozzák az istállónak – jelentette ki Bell. - Tavaly hatodikak voltunk a bajnokságban, most pedig olyan helyzetbe kellene kerülnünk, melyben tartani tudjuk a negyediket. A Force India már megcsinálta ezt, nekünk pedig ugyanúgy végre kellene hajtanunk ezt a feladatot, nagyjából ugyanakkora költségvetésből. Egyértelmű, hogy amíg ezt nem érjük el, addig nem fognak több pénzt adni a személyzet bővítésére, vagy a források javítására – magyarázta.

- Minden egyes lépéssel bizonyítani kell saját magunknak. Amint megtettük a következőt, elkezdhetünk egyeztetni arról, mire lenne szükségünk a legjobb három utoléréséhez. Mert a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull finanszírozási szempontból is teljesen más ligában játszik – hangsúlyozta a tapasztalt szakember.

A Renault vezetői a költségek csökkentését, és limitálását is támogatják, Bell pedig kijelentette, ha a jövőben a dolgozók létszámát is maximalizálnák, az sem jelentene egyet számukra az azonnali elbocsátásokkal. - Az a szép az egészben, hogy ha változik az F1 világa, bevezetik a költségvetési limitet, és minden korlátozottabb lesz, az a mi malmunkra hajtja a vizet. Ez nem jelentene egyet azzal, hogy ismét le kell csökkenteni a csapat létszámát. Ha így történik, reméljük, megfelelünk majd az előírásoknak. Igyekszünk érzékenyen megítélni a helyzetet – zárta gondolatát.

Forás: m4sport.hu

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.07.19
Gyakran felmerülő kérdés az alkatrész-beszerzés menete, amikor javítani kell a járművet.....
2018.07.19
Csaknem 1500 repülőgépet adtak el a nagy gyártók a héten a Farnborough Air Show légi szalon....
2018.07.19
Kormányzati odafigyeléssel teremtik meg az autonóm járművek biztonságos közlekedésének feltételeit....
2018.07.19
Földes Vilmos Magyarországról küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2018.07.19
A Formula Student East versenyen bemutató körökkel debütál az az egyedi motor, melynek fő részeit....
2018.07.19
Nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket az elektromos autók elterjesztésére kitalált állami....
2018.07.19
A brit Towing Car of the Year díjátadón kategóriaelsőnek választották meg a Peugeot új generációs....
2018.07.19
A városi terepjárók iránti erős keresletnek köszönhetően jelentősen növelte forgalmát és nyereségét....
2018.07.19
Az Autós Nagykoalíció támogatásával a kocsi Kocsitoló Fesztivál keretében idén is megrendezték a....
2018.07.19
Kétszeres Európa bajnok, hatszoros magyar bajnok vendége lesz pénteken Gyöngyösnek. Kiss Norbi....