siker

Fortune: A Toyota a világ legnagyszerűbb autógyártója

2018.01.23.

A Fortune magazin exkluzív minősítésén kiderült: ha szakmai teljesítményről van szó, az autóiparon belül leginkább a Toyotára néznek fel a szakemberek.

Tavalyi elsőségét megőrizve a Toyota idén is az autóipar legnagyobb becsben tartott szereplőjének bizonyult a Fortune magazin felmérésén.

A gazdasági szakfolyóirat rendkívüli alapossággal, két csatornán keresztül gyűjt információkat az egyes globális nagyvállalatok hírnevéről. Első körben fogták az USA ezer legnagyobb vállalatát, illetve a Fortune Global 500 (azaz a világ ötszáz legnagyobb vállalatát tömörítő adatbázis) Amerikán kívüli szereplőit, majd évi tízmilliárd dolláros bevételnél húztak egy vonalat. Az így kapott exkluzív listáról minden iparágban (szám szerint 52-ben) kiválogatták a legnagyobb bevétellel rendelkező cégeket, végül 29 ország 680 vállalata maradt fenn a rostán; ezek felsővezetőit kérdezték meg arról, mit gondolnak saját iparáguk, illetve úgy általában a globális gazdaság szereplőiről.

Az első felmérésben, ahol a szakemberek saját versenytársaikról mondtak véleményt, összesen kilenc szempont szerint kellett minősíteniük az egyes cégeket, a befektetési értéktől kezdve a cégvezetés minőségén át a termékekig, a társadalmi felelősségvállalástól kezdve egészen addig, hogy mennyire vonzó a vállalat a fiatal tehetségek számára. Az így felállított szakmai rangsorban a Toyota ugyanúgy toronymagasan az első helyen végzett, mint tavaly: az autógyártót a kilencből nyolc kategóriában sorolták a legelső helyre az autóipar döntéshozói, véleményformálói és legnagyobb koponyái.

A részletes minősítés az alábbi linken található: http://fortune.com/worlds-most-admired-companies/toyota-motor/

Ami az általános rangsorolást illeti – ahol a szakemberek szakterületüktől függetlenül jelölhették meg az általuk leginkább nagyra tartott tíz vállalatot, így nem a valós és mérhető, hanem inkább a vélt teljesítmény határozta meg a sorrendet –, a Toyota az autóiparban a második helyre került, helyet cserélve azzal a német autógyártóval, aki a szakmai alapú, iparági sorrendben egyébként a szintén tekintélyes második helyen végzett. 

Itt is kézzel fogható a fejlődés: a tavalyi abszolút 34. helyről idén már a 29. helyre lépett előre a japán nagyvállalat. A Fortune „Top 50 Most Admired Companies”, azaz ötven leginkább nagyra tartott vállalat listáján csupán ez a két autógyártó kapott helyet.

Fotók: Fortune, Toyota

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.02.25
A Bundesligában szereplő Hamburg fiatal futballsztárja, Vasilije Janjicic alkoholos állapotban,....
2018.02.24
A targonca a logisztikai ellátórendszer egyik legfontosabb eleme, nem csoda, hogy újságírók százai....
2018.02.24
A környezetbarát hibrid modelljeiről ismert, emellett az aktív biztonsági rendszerek, és a....
2018.02.24
A Bahreini Királyság egyetlen Toyota és Lexus márkakereskedője szabadidejében a helyi drag-élet....
2018.02.24
Defekt, sérült felni, rossz egyenesfutás: problémák, amelyek akár egyetlen kátyú után is....
2018.02.24
Heino Partanen Finnországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2018.02.24
43,9 milliárd dolláros márkaértékével a Mercedes-Benz lett a legértékesebb európai márka a Brand....
2018.02.24
A Ford márkaszervizek a gyár által előírt éves karbantartási munkálatokat a legtöbb modellen fix....
2018.02.24
Több mint 14,5 millió gumiabroncsot gyártott automata gépsorain 10 év alatt a Bridgestone....
2018.02.24
Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a hajózás és a vízi sportok nagy szezonnyitó....