siker

Fortune: A Toyota a világ legnagyszerűbb autógyártója

2018.01.23.

A Fortune magazin exkluzív minősítésén kiderült: ha szakmai teljesítményről van szó, az autóiparon belül leginkább a Toyotára néznek fel a szakemberek.

Tavalyi elsőségét megőrizve a Toyota idén is az autóipar legnagyobb becsben tartott szereplőjének bizonyult a Fortune magazin felmérésén.

A gazdasági szakfolyóirat rendkívüli alapossággal, két csatornán keresztül gyűjt információkat az egyes globális nagyvállalatok hírnevéről. Első körben fogták az USA ezer legnagyobb vállalatát, illetve a Fortune Global 500 (azaz a világ ötszáz legnagyobb vállalatát tömörítő adatbázis) Amerikán kívüli szereplőit, majd évi tízmilliárd dolláros bevételnél húztak egy vonalat. Az így kapott exkluzív listáról minden iparágban (szám szerint 52-ben) kiválogatták a legnagyobb bevétellel rendelkező cégeket, végül 29 ország 680 vállalata maradt fenn a rostán; ezek felsővezetőit kérdezték meg arról, mit gondolnak saját iparáguk, illetve úgy általában a globális gazdaság szereplőiről.

Az első felmérésben, ahol a szakemberek saját versenytársaikról mondtak véleményt, összesen kilenc szempont szerint kellett minősíteniük az egyes cégeket, a befektetési értéktől kezdve a cégvezetés minőségén át a termékekig, a társadalmi felelősségvállalástól kezdve egészen addig, hogy mennyire vonzó a vállalat a fiatal tehetségek számára. Az így felállított szakmai rangsorban a Toyota ugyanúgy toronymagasan az első helyen végzett, mint tavaly: az autógyártót a kilencből nyolc kategóriában sorolták a legelső helyre az autóipar döntéshozói, véleményformálói és legnagyobb koponyái.

A részletes minősítés az alábbi linken található: http://fortune.com/worlds-most-admired-companies/toyota-motor/

Ami az általános rangsorolást illeti – ahol a szakemberek szakterületüktől függetlenül jelölhették meg az általuk leginkább nagyra tartott tíz vállalatot, így nem a valós és mérhető, hanem inkább a vélt teljesítmény határozta meg a sorrendet –, a Toyota az autóiparban a második helyre került, helyet cserélve azzal a német autógyártóval, aki a szakmai alapú, iparági sorrendben egyébként a szintén tekintélyes második helyen végzett. 

Itt is kézzel fogható a fejlődés: a tavalyi abszolút 34. helyről idén már a 29. helyre lépett előre a japán nagyvállalat. A Fortune „Top 50 Most Admired Companies”, azaz ötven leginkább nagyra tartott vállalat listáján csupán ez a két autógyártó kapott helyet.

Fotók: Fortune, Toyota

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.11.13
Nagyot fogsz csalódni, ha erre nem készülsz használt autó vásárlás előtt. ..
2018.11.13
Davor Trgovcevic Horvátországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2018.11.13
Utolsó, ideiglenes forgalomterelési üteméhez érkezett az M1-es autópálya 28-as és 40-es....
2018.11.13
Eléri az éves 100 ezret 2020-ra a gyártószalagról lekerülő autók darabszáma a Jaguar Land Rover....
2018.11.13
Érzelmekre építő baleset-megelőzési programot hirdet az Autós Nagykoalíció - erről beszélt az ATV....
2018.11.13
Kiszámoltuk, hogy a baleseti statisztika jelen állása szerint hányan halnak még meg idén közúti....
2018.11.13
Egy társadalom, amelyben a mesterséges intelligencia előnyös az emberek és a társadalom számára: E....
2018.11.13
A baleset a sztráda Szeged felé vezető oldalán történt, a 40-es kilométernél - jelentette a....
2018.11.13
Az 5. Gumiabroncs Konferencia keretén belül számos hasznos témában hallhattunk előadásokat és....
2018.11.13
Egyre több kkv él a hagyományos lízingelés és a tartós bérlés lehetőségével, hiszen gyakran olcsóbb....