utánpótlás

Füst, és erőtlenség is jelezheti a következő kényszerű megállót

2019.08.10.

Megszokott látványná vált a nyári hónapokban az autópályán, a felnyitott motorháztetőkkel leállósávban ácsorgó autók sora. Legutóbbi, hétvégi utazásom alkalmával sem volt hideg, Budapesten 36, majd onnan kiérve 30 fok fölötti értéket mutatott a hőmérő. A forróság mellett az is feltűnt, hogy utam során legalább tíz, különböző típusú autó várakozott a leállósávon, bízva a megváltásban. Ilyen könnyű túlhajszolni a járművet, vagy ennyire sokan nem figyelik a vízhőfokmérőt? Jöjjön néhány egyszerű tanács, amik betartásával megelőzhetjük a bajt.

live.staticflickr.com

Miért kényszerülünk "leszállópályára"?
 
Autónk hűtőrendszerének a motor bemelegedésétől kezdve, a hűtésig bezárólag fontos szerepe van a működésben. A rendszerben cirkuláló folyadákot, mint minden mást is a járműben, bizonyos időközönként cserélni, és a rendszerben futó alkatrészeket szemrevételezni szükséges. A leggyakoribb hibalehetőség, hogy valamelyik hűtővízcső sérült, törött el, ezért szivárog a folyadék. A másik probléma az alacsony folyadékszintből is eredhet. Ajánlott tehát ellenőrizni a hőtővíz szintjét, és ha szükséges, akkor a gyár által ajánlott minőségű folyadékkal szintre tölteni. Ritkábban, de idősebb autóknál az is okozhatja a túlmelegedést, hogy a hűtőventillátor meghibásodik, ez nem feltétlenül jelenti a cserét, előtte érdemes a csatlakozást, biztosítékot ellenőrizni. Ezek lehetnek tehát a leggyakoribb okok, amiktől autónk túlmelegedhet. 
 
images.pexels.com
 
Hogyan előzhetjük meg a bajt?
 
Az első, és legfontosabb tisztázni azt, hogy a hűtőrendszerre is ugyanaz a szabály vonatkozik mint autónk más egységeire: Fordítsunk időt a tervszerrű megelőző karbantartásokra. Lapozzuk fel a használati útmutatót, és keressük meg a hűtőfolyadék cseréjére vonatkozó utasítást. Ha ez nem áll rendelkezésünkre, akkor a következő szervizelés alkalmával külön kérjük a hűtőrendszer folyadék cseréjét, ez együtt jár egy tisztítással is, de a beavatkozás így sem fog túl sok pénzt elvinni,  ami után öt-hat évnyi újabb nyugodt autózás következik. Ezek után már csak a hűtővíz szintjét kell majd ellenőriznünk, és ha szükséges utántölteni, illetve még a téli időszak beállta előtt ellenőriztessük a fagyáspontját, amit bármelyik benzinkúton meg tudnak csinálni. 
 
media.defense.gov
 
Ha már megtörtént a gikszer
 
Ha esetleg nem vettük észre a túlmelegedést, és már megjelent a gőzfelhő, akkor vegyük el a gázt, kapcsoljuk ki a klímát, és alapjáraton guruljunk ki egy biztonságos helyre. Állítsuk le a motort, de a gyújtást hagyjuk rajta az autón, és állítsuk be a fűtést a legnagyobb fokozatra, és így várjuk pár percet. A fűtést bekapcsolva segíthetjük a hő leadásának egy részét a fűtőradiátoron keresztül. Természetesen folyamatosan figyeljük a hőmérsékletet a műszerfalon. Bármennyire is csábít a gondolat, de nem szabad elfelejteni az első, és legfontosabb szabályt, hogy soha ne csavarjuk le a hőtővíztartály beöntőnyílását addig, míg a motor vissza nem hűlt. Ezután is csak óvatosan, hiszen komoly égési sérüéseket szenvedhetünk ha bőrünk találkoziik a bőven 100 Celsius fok fölötti hűtővízzel. Amennyiben nincs elég folyadék a tartályban, természetesen tölsük szintre. A második legfontosabb szabály, hogy ha egy mód van rá, csapvízzel csak végső esetben töltsük fel a rendszert, hiszen a vízkő miatt eltömődhetnek a vízcsövek. A kezelési útmutatóban meghatározzák a hőtőfolyadék fajátáját ez leggyakrabban G11, vagy G12, ha lehet ilyet használjunk.
 
commons.wikimedia.org
 
És végül még egy jótanács, mivel a mai, modern autókban már nehezebben vesszük észre a különböző környezeti, hőmérsékleti változásokat, hiszen egy temperált, elszigetelt burokban közelekdünk. Tehát nem árt tudni, hogy a 35-40 fokos hőmérséklet ugyanúgy megviselheti járművünket, mint a téli fagyos reggelek. Így, -főleg ha nem túlmotorizált a négykerekű-, nem árt, ha a nyári kánikulában kevésbé terheljük, és megpróbáljuk a motor számára is optimális fordulatszám tartományban közlekedni. Nincs már meg a mai autósokban az a kedves gépszeretet, ami a néhány évtizeddel ezelőtti sofőröket jellemezte, és persze az autó szerepe is megváltozott napjainkra, de ha odafigyelünk, vigyázunk a járgányunkra, és megbecsüljük azt, biztosan tovább fog minket szolgálni. Bárcsak megfogadnák tanácsomat az autópályán 120 km/h órával előző, nehéz vontatmányt "cipelő" utánfutós terepjárók, vagy a hasonló sebességgel közlekedő T4-es Transportereket túlvilágra hajszoló "sofőrök" is. 
 
c.pxhere.com

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.11.13
Nitrogénszennyezés csökkentése érdekében országosan legfeljebb óránként 100 kilométerre csökkenti a....
2019.11.13
A XX. század elején az autóipar fejlettsége miatt, a két világháború között pedig a kedvező....
2019.11.13
Bemész a szalonba és veszel egy olyan autót, ami induláskor kétkerékre áll, megálláskor pedig....
2019.11.13
Sergey Drozdov Oroszországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.11.13
Legkevesebb 12 halottat követelő buszbaleset történt a szlovákiai Nyitragerencsér közelében szerdán....
2019.11.13
Idén jubilál a Toyota Racing Development, közismertebb nevén a TRD. A gyári tuning- és sportrészleg....
2019.11.13
A Ford látványosan bizonyította hibrid hajtású autóinak 5 csillagos biztonságát, hiszen a vadonatúj....
2019.11.13
Több mint 20 milliárd forint értékben 352 új autóbusz megvásárlásáról kötött szerződést a Volánbusz....
2019.11.13
Nem foglalkozik olyannal, ami nincs legalább 3-4 tonna – így vonhatunk konklúziót, ha....
2019.11.13
Jelentősen és tartósan csökkent a várakozás a járművezetői vizsgákra a Közlekedési Alkalmassági....