modellek

Hajómodellt nyaralásra

2014.07.14.

A német LRP cég már régi játékos a modellgyártók között. Hosszú éveken keresztül főleg autómodellekhez fejlesztettek és gyártottak jobbnál jobb kiegészítőket. Az utóbbi években a modellezés többi területére is bemerészkedtek. Legújabb termékeik között két elektromos hajómodellt találhatunk.

Deep Blue One

A kisebb méretű hajó, a kb 30cm hosszúságú Deep Blue One.

A távirányítója egy 2 csatornás pisztoly formájú készülék. A rajta lévő kormánykerékkel lehet kormányozni a hajót. A gázkarral mozgathatjuk előre és hátra a modellt. Természetesen mindkét funkció az egész finom mozgástól a teljes kitérésig finoman szabályozható.

A rendszer a modellezésben igen elterjedt 27Mhz frekvencián üzemel 

A modell gyárilag teljesen össze van szerelve. A meghajtásáról egy kisméretű elektromos motor gondoskodik. A motor egy tengelyen keresztül forgatja a meg a kétágú, műanyag hajócsavart.

A hajó áramellátását egy 650mAh kapacitású, 7.2Vos NiMh akku biztosítja. Természetesen ezt is a csomagban adják a modellhez a hozzávaló akkutöltővel együtt.

A két modell külsőre szinte teljesen azonos, csak a méretük és a rajtuk lévő felirat segít a megkülönböztetésben. A távirányítójuk is teljesen egyforma. Természetesen a 450-es a nagyobb mérete miatt nagyobb motort és nagyobb kapacitású akkut kapott.

A nagyobb hajó, a kb. 45cm hosszúságú Deep Blue 450

Teljesítményben a két hajó között nincsen különbség. A végsebességük szinte egyforma. A vízben mindkettő elemében érzi magát. Gázadásra szépen gyorsulnak és jó kialakításuknak köszönhetően pár másodperc alatt kiemelkednek a víz fölé, innentől meglódulnak és a méreteikhez képes igen látványos sebességgel tudnak haladni.

A nagyobb sebességnél történő hirtelen kormánymozdulatokra hevesen reagálnak és ilyenkor jelentősen lelassulnak. Szerencsére az ismételt felgyorsuláshoz csak néhány másodperc szükséges.

Viszonylag kis méretük miatt egyik típus sem szereti a hullámzó vízfelületet. A hullámokon bukdácsolva haladnak és nem is tudnak rendesen felgyorsulni. Mindkét hajó teste úgy lett kialakítva, hogy sima vízen nagyon nehezen lehet őket felborítani.

A gyártó gondolt a gyerekekre is. Mindkét hajóba olyan elektronikát építettek be, ami csak akkor engedi működni a modelleket, ha azok a vízben vannak. Ezzel elkerülhető, hogy a kézben fogott modell hajócsavarja sérülést okozzon. 

Kedvező áruknak és könnyű kezelhetőségüknek köszönhetően mindkét típus jó szórakozást nyújthat és elengedhetetlen kiegészítői lehetnek egy vízparti nyaralásnak. Bővebb információk a www.modell.hu oldalon.

Szerző: Rudolf Antal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.01.22
Egy elektromos autó átlagosan kilométerenként 70 grammnyi szén-dioxidot termel, csak nem....
2020.01.22
Bemutatták a világ első hidrogén üzemanyagcella meghajtású, személyszállításra is alkalmas, magyar-....
2020.01.22
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának járőrei az M1-es....
2020.01.22
Mit hozott Kaliforniába a Toyota? A japán óriásmárkánál lassacskán ráéreznek a sportos vérvonalra....
2020.01.22
A Toyota versenyistállója, a TOYOTA GAZOO Racing a 2018-as kontruktőri és 2019-es egyéni WRC....
2020.01.22
Tavaly 9 százalékkal csökkent a Geely Automotive Holdings, a legnagyobb kínai autógyártó eladása,....
2020.01.22
Egy magazin felkérésére különleges projektbe fogtak a Lexus európai formatervezői, és elképzelték,....
2020.01.22
Kilenc pontból álló csomaggal enyhítené Bécs városa a belvárosban található e-rollerek....
2020.01.22
Soha nem látott mennyiségű használt autó cserélt gazdát 2019-ben hazánkban, így már a 800 ezres....
2020.01.21
Bár nálunk az Astra a legmenőbb Opel, 2018-ban és 2019-ben egyaránt a Corsa nyerte óriási fölénynel....