Forma-1

Hamilton érzi a nyomást - küszöbön a Verstappen-korszak?

2019.08.14.

Max Verstappen édesapja úgy véli, Lewis Hamiltonon az utóbbi időkben tett nyilatkozatai alapján érződik, egyre jobban tart a fiától. Egy új szupercsapat formálódhat a Red Bull-lal, a Hondával és a Max Verstappennel?

Amióta Christian Horner az ausztriai győzelmük után kijelentette, Max Verstappen szerinte jobb formában versenyzett az utóbbi egy évben, mint az időközben ötszörös (és lassan hatszoros…) világbajnokká váló Lewis Hamilton, az F1-ben gyakran ismételt kérdés, vajon melyik versenyző lenne a jobb azonos feltételek mellett. Hogy a korábban szintén F1-es versenyző apa, Jos Verstappen kinek a nevével felelne erre, ahhoz nem kell nagy képzelőerő. Szerinte viszont az igazán beszédes az, ahogyan Hamilton mostanság reagál a Verstappen által jelentett fenyegetésre.

Jos úgy véli, fia egyre jobban ingatja Hamilton alatt az F1-es trónt. - Ha megnézzük, hogyan versenyzett Max az utóbbi futamokon, nem lepődhet meg senki – mondta az idén már kétszer nyerő Red Bull-os formájáról, megállapítva, Hamilton egyre nagyobb nyomás alá kerül, ami a gesztusai is bizonyítanak. „Ezt abból meg lehet mondani, amiket Hamilton nyilatkozik. Miért reagálna például pletykákra?” – utalt arra, hogy fiával ellentétben a címvédő kifejtette, mit szólna hozzá, ha Verstappen lenne a csapattársa a Mercedesnél.

- Azt is nyilatkozta, hogy a Honda erőforrása már jobb, mint a Mercedesé. Én nem ezt látom az egyenesekben – említett egy másik példát is idősebb Verstappen. A fia eközben teljesen higgadtnak mutatkozik – még az sem hatotta meg igazán, hogy Magyarországon megszerezte a már jó ideje vágyott első pole pozícióját. „Nekem sosem beszélt erről. Sosem zavarta, hogy még nincs meg neki. Teljesen hidegen hagyják az efféle dolgok” – vélekedett.

A Red Bull nem titkolja, 2019-re csak amolyan előkészítő évként tekint, mivel ez az első közös szezonjuk a Hondával. Tekintve, mennyire biztató a fejlődésük, akár reális esélyük is nyílhat arra, hogy Verstappennel 2020-ban már a bajnoki sikerért szálljanak harcba, s minden idők legfiatalabb világbajnokává tegyék a hollandot. Vannak, akik szerint egy új szupercsapat van alakulóban. A korábbi F1-es versenyző Stefan Johansson nagy jövőt jósol a hármasnak.

- A Red Bull karosszériája mindig jó, és végre a Honda is kezd jó munkát végezni. El tudom képzelni, hogy jelenleg egy új korszak kezdetét látjuk. Egy éve, amikor bejelentették, hogy a Honda a Red Bull-lal fogja folytatni, azt mondtam, ez a kombináció akár még dominánssá is válhat. Ha jól rakják össze a kirakós elemeit, akkor Max Verstappen, a Red Bull és a Honda együtt akár négy-öt éven keresztül is uralkodhat a sportágban, és ők válhatnak a Forma–1 új álomcsapatává – vélekedett a svéd.

A cél nyilvánvalóan mindhárom fél számára ez. Jos Verstappen megerősítette, fia a Red Bullnál képzeli el a jövőt, és amennyiben áttörést érnek el a Hondával, szerinte együttesen megidézhetik a japánok 80-90-es években látott sikeres időszakát is. - Ha ez megtörténne, Max egy hőssé válna Japánban. Ami megtörtént Sennával, az Maxszal is megtörténhet. És ez nagyszerű lenne – tekintett a jövőbe az apa.

Forrás: m4sport.hu

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.08.25
Mohammad Saleh Iránból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.08.25
Franciaországban 2019 szeptemberében hatályba lép a közlekedési szabályzat módosításáról szóló....
2019.08.25
A Toyota észt versenyzője sorozatban harmadszor nyert az aszfaltos német versenyen, az előnye már....
2019.08.25
E heti rajzunk készítője T-boy. Rajzának címe: Édes autó. ..
2019.08.25
Alex Rins a célegyenesben centiméterekkel előzte meg Marc Marquezt a Brit Nagydíjon, a suzukis 13....
2019.08.25
Kedden próbálkoznak újból a robotot szállító orosz űrhajó csatlakoztatásával a Nemzetközi....
2019.08.25
A magyar tengert körbebiciklizni hatalmas élmény, és az a legjobb benne, hogy szinte bárki, a saját....
2019.08.25
Jelentős sebességtúllépés miatt büntettek meg Zalában egy motorost - a hosszú hétvégén tartott....
2019.08.25
A megnövekedett forgalom miatt torlódás alakult ki a hegyeshalmi határátlépési pont közelében. ..
2019.08.25
A RaceFans információi szerint 2021-ben új csapat csatlakozhat a királykategória mezőnyéhez, a....