autólopás

Hamis okmányok és rendszámok, körözött járművek

2019.12.09.

Egy szolgálatból hazafelé tartó rendőr figyelt fel a gyanús járművekre. Az esettel összefüggésben egy svéd férfit és egy szerb nőt vettek őrizetbe a kiskunhalasi rendőrök.

Szolgálatból tartott hazafelé egy kelebiai járőr, aki két azonos típusú, nagyértékű személygépjárműre lett figyelmes az 53-as számú főút mentén lévő egyik parkolóban december 7-én hajnalban. A kocsik gyanússá váltak a rendőrnek, ezért értesítette kollégáit. 

Az egyenruhások intézkedés alá vonták a járműhöz tartozó személyeket. Egyikük – egy férfi – az ellenőrzés során egy horvát személyazonosító igazolványt, vezetői engedélyt és forgalmi engedélyt adott át, amelyek hamisak voltak. Kiderült, hogy a férfi személyazonosságát el akarta titkolni a magyar hatóságok előtt, ugyanis az autó átvizsgálása során elkerült a valódi – svéd – igazolványa.

A másik személy – egy fiatal nő – igazolta magát, valamint ellenőrzésre ő is egy hamis forgalmi engedélyt adott át a járőröknek. Az intézkedés során az is kiderült, hogy a kocsikon a rendszámokat kicserélték. Ennek ellenére az egyenruhások az alvázszám alapján megállapították, hogy a svéd hatóságok – lopás miatt – a járművek körözését rendelték el.

A férfi és a nő a személygépkocsik tulajdonjogát hitelt érdemlően nem tudta igazolni, így azokat – a hamis okmányokkal együtt – a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai lefoglalták. Az ügyben az Országos Rendőr-főkapitányság Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ Sirene Irodája felvette a kapcsolatot a személygépjárművek körözését elrendelő hatósággal.​

Közokirat-hamisítás bűntett, egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett és orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a nyomozók a 34 éves svéd férfit és a 24 éves szerb nőt gyanúsítottként hallgatták ki. Őket őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.01.18
Miközben mindenki Alonsóra és a Toyotára figyelt, a háttérben nem kevésbé különleges arcok....
2020.01.17
Török Tivadar Magyarországról küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.01.17
2019 egyik (részben) újdonsága és nagy slágere a mild-hybrid hajtás. Magyarul szokták enyhe vagy....
2020.01.17
A MINI John Cooper Works Buggy versenyautóval induló Carlos Sainz harmadszor emelhette magasba a....
2020.01.17
Az AUTÓS NAGYKOALÍCIÓ (H-1132 Budapest, Váci út 18.) nemzetközi karikatúra pályázatot hirdet....
2020.01.17
Még idén meg lehet nekik az 50%. Norvégia évről évre több villanyautót vásárol, újautó....
2020.01.17
A brit What Car? autós folyóirat kihirdette 2020-as év autója szavazásának győzteseit. A....
2020.01.17
Egy zebrán elütött és az autó szélvédőjébe szorult emberrel együtt hagyta el a helyszínt egy gázoló....
2020.01.17
Az autóipar útkereséséről szólt az előző cikk, most pedig a kiállításon látott elektromos és hibrid....
2020.01.17
Jubileumi év a ŠKODA AUTO számára: 2020-ban ünnepli az autógyártó alapítása 125 éves, emellett....