DTM

Három új fényezés és egy jubileumi rajtszám színesíti a BMW M4 DTM 2016-os flottáját

2016.03.07.

A BMW Motorsport 2016-ban is rendkívül erős prémium partnerekkel karöltve vág neki a Német Túraautó Bajnokság (DTM) kilenc hétvégét és öt országot átölelő szezonjának, a BMW M4 DTM versenyautók pedig már fel is öltötték a névadó szponzorok összetéveszthetetlenül egyedi ruházatát. A négy BMW-istálló összeállítása mellett néhány esetben a partnerek is változtak.

A BMW Motorsport 2016-ban is rendkívül erős prémium partnerekkel karöltve vág neki a Német Túraautó Bajnokság (DTM) kilenc hétvégét és öt országot átölelő szezonjának, a BMW M4 DTM versenyautók pedig már fel is öltötték a névadó szponzorok összetéveszthetetlenül egyedi ruházatát. A négy BMW-istálló összeállítása mellett néhány esetben a partnerek is változtak.

A BMW Group és a bajor gyártó centenáriuma idén a Német Túraautó Bajnokságban (DTM) is kulcsfontosságú tényezőként lesz jelen: a különleges jubileum alkalmából Martin Tomczyk BMW M Performance Parts M4 DTM versenyautója az idei szezon futamain a 100-as rajtszámot viseli majd. - Csupán két olyan szám van, amelyre örömmel cserélem el a korábbi 77-es rajtszámomat: a DTM bajnokát illető 1-es számra és a BMW centenáriumát jelző 100-asra – mondta a német pilóta.


- Rendkívül nagy megtiszteltetés számomra, hogy a BMW 100. évfordulóján az én versenyautóm lehet az, amely a 100-as rajtszámot viseli a DTM-ben. A BMW M Performance Parts M4 DTM versenyautó tradicionális BMW Motorsport fényezése tökéletesen illik is ehhez az alkalomhoz. A tőlem telhető legtöbbet ki fogom hozni magamból, hogy a legjobb eredményeket érjem el ezzel a rajtszámmal – tette hozzá.

Amíg Martin Tomczyk új rajtszámmal, de változatlan partnerrel (M Performance Parts) vág neki a Német Túraautó Bajnokság 2016-os idényének, addig Tom Blomqvist, António Félix da Costa és Marco Wittmann versenyautója az új szezonra új ruhába öltözik. Amint azt múlt héten már bejelentette, a BMW 2014-es DTM-világbajnoka, Marco Wittmann az idei szezon futamain már a Red Bull BMW M4 DTM versenyautóval gurul pályára.


- Boldog vagyok, amiért 2016-ban a Red Bull színeiben versenyezhetek a Német Túraautó Bajnokság futamain. A Red Bull számtalan világklasszis sportolót támogat világszerte, rengeteg különféle sportágban, és rendkívüli büszkeséggel tölt el, hogy én is e család tagja lehetek – fogalmazott a német pilóta.

Marco Wittmann után 2016-tól Tom Blomqvist viszi pályára az Ice-Watch színeit. A brit pilóta már rögtön bemutatkozó szezonja során, 2015-ben megszerezte első DTM-futamgyőzelmét (szeptember 13., Oschersleben, Motorsport Arena), amellyel az év újoncának is megválasztották a sorozatban.

- Úgy érzem, az Ice-Watch színei nagyon is passzolnak hozzám. Fiatalos dizájnjával az óragyártó épp az én korosztályomat célozza meg. Bízom benne, hogy én is olyan magaslatokba tudom majd vinni ezt a partnerséget, mint azt elődöm, Marco Wittmann is tette. Hatalmas sikerekhez segítette őt ez a fényezés – nyilatkozta Tom Blomqvist.


António Félix da Costa a BMW M4 DTM versenyautóval áll majd rajthoz a Német Túraautó Bajnokság kilenc versenyhétvégéjének tizennyolc futamán. Akárcsak Tom Blomqvist, a portugál pilóta is a 2015-ös szezonban szerezte meg DTM-pályafutása első futamgyőzelmét (július 12., Circuit Park Zandvoort). „

- Rendkívül büszkén autóztam a Red Bull színeiben, és külön köszönöm az együtt töltött idő fantasztikus pillanatait. Az új autóm fényezése ugyancsak vérpezsdítő – amellyel idén én is olyan lenyűgöző teljesítményt szeretnék elérni, mint Tom Blomqvist 2015-ben – mondta António Félix da Costa.

A nyolc BMW M4 DTM versenyautóból álló BMW-flotta többi pilótája idén is a már jól ismert fényezéssel áll majd rajthoz. Bruno Spengler ismét a fekete BMW Bank M4 DTM versenyautót viszi pályára.


- Amióta 2012-ben megnyertem a DTM bajnoki címét, a „Fekete Szörny” nagyon a szívemhez nőtt. Boldog vagyok, amiért tovább folytathatom a munkát egy olyan nagyszerű partner oldalán, mint a BMW Bank – fogalmazott a kanadai pilóta, akinek új csapattársa, Augusto Farfus immáron sorozatban második idényét kezdi meg a Shell támogatásával.

- 2015-ben először ültem be pilótaként a Shell BMW M4 DTM versenyautóba, és nagyszerű sikereket, valamint káprázatos pillanatokat értünk el együtt, két pole pozícióval és két dobogós helyezéssel. Ugyanakkor remélem, hogy 2016-ban már a Shell BMW M4 DTM első futamgyőzelmét is bezsebeljük. Fantasztikus, hogy az idei szezonba is a Shell támogatásával vághatok bele – mondta a BMW MTEK csapat brazil versenyzője.


Timo Glock tovább folytatja a DEUTSCHE POST BMW M4 DTM versenyautóval, amellyel eme hosszú távú együttműködés újabb sikeres fejezete veszi kezdetét. - A Deutsche Post már jó pár éve támogatja a pályafutásomat. Ez idő alatt szoros kötelék alakult ki közöttünk, amely messze túlmutat a pilóta és a szponzor közötti megszokott partnerségen. Nagy örömmel nézek az újabb közös DTM-szezon elé – így Timo Glock.

Maxime Martin 2016-ban eközben sorozatban harmadik szezonját kezdi meg a SAMSUNG BMW M4 DTM versenyautóval. A belga pilóta az elmúlt két évben egy-egy futamgyőzelemmel a pilóták közötti pontverseny abszolút hetedik helyén végzett.

- A SAMSUNG színei eddig mindig szerencsét hoztak nekem, és mint ilyen, jó ómen, hogy ismét együtt szállunk versenybe. A SAMSUNG egy innovatív vállalat, amely tökéletesen passzol a BMW Motorsporthoz. A célom egyértelműen az, hogy minél több dobogós helyezést és futamgyőzelmet szerezzek idén – mondta Maxime Martin.


A Német Túraautó Bajnokság (DTM) 2016-os szezonjában rajthoz álló BMW-csapatok és BMW-pilóták hivatalos névsora:

BMW RMG csapat: 11 Marco Wittmann, Red Bull BMW M4 DTM, 16 Timo Glock, DEUTSCHE POST BMW M4 DTM

BMW MTEK csapat: 7 Bruno Spengler, BMW Bank M4 DTM, 18 Augusto Farfus, Shell BMW M4 DTM

BMW RBM csapat: 31 Tom Blomqvist, Ice-Watch BMW M4 DTM, 36 Maxime Martin, SAMSUNG BMW M4 DTM

BMW Schnitzer csapat: 13 António Félix da Costa, BMW M4 DTM, 100 Martin Tomczyk, BMW M Performance Parts M4 DTM


A Német Túraautó Bajnokság (DTM) 2016-os szezonjának versenyhétvégéi:

2016. május 6-8.: Hockenheimring (Németország, Hockenheim)

2016. május 20-22.: Red Bull Ring (Ausztria, Spielberg)

2016. június 3-5.: Lausitzring (Németország)

2016. június 24-26.: Norisring (Németország, Nürnberg)

2016. július 15-17.: Circuit Park Zandvoort (Hollandia, Zandvoort)

2016. augusztus 19-21.: Moscow Raceway (Oroszország, Moszkva)

2016. szeptember 9-11.: Nürburgring (Németország)

2016. szeptember 23-25.: Hungaroring (Magyarország, Mogyoród)

2016. október 14-16.: Hockenheimring (Németország, Hockenheim)

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2017.12.10
Frankfurtban a nemzetközi repülőtéren totális káosz alakult ki a hó miatt vasárnap délután és este....
2017.12.10
Igazi sikersztori Németh János karrierje: tizenöt évvel ezelőtt, egyetemistaként kopogtatott be a....
2017.12.10
A feldíszített környezetkímélő és akadálymentes Solaris–Škoda trolibusz különleges megjelenéssel és....
2017.12.10
A japán prémiumgyártó bemutatta az LX terepjáró három helyett két üléssoros kiadását, ami óriási....
2017.12.10
Az ingyen letölthető alkalmazás az autósok elől elrejtett, kihasználatlan parkolóhelyeket teszi....
2017.12.10
E heti rajzunk készítője Gaál Tibor T-boy, rajzának címe: Párizsi Lotrec Car ..
2017.12.10
Budi Hari Pujiono Indonéziából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2017.12.10
Egy hazai telematikai vállalat által regisztrált járműadatokból azonban kiderül, hogy a rossz idő....
2017.12.10
Németországban felmérést végeztek a városi lakosság körében a dízelmotorok betiltásáról, aminek....
2017.12.10
A Hyundai Holding Kft. idén decemberben egy 680 ezer forintos BCM készülékkel lepte meg a Bókay....