Volkswagen-találkozó

A hetedik Volkswagen-találkozó legfontosabb részletei – 4. rész

2018.09.19.

Már csak három nap és újra megnyitja kapuit a hazai autósport fellegvára a wolfsburgi márka rajongói előtt. A hazai importőr által szervezett szezonzáró családi esemény programkínálata idén is tartalmaz hagyományos és új elemeket, ezúttal a dinamikus pályaprogramok részleteiről kérdeztük a szervezőket.

Szöveg: Horváth Miklós, fotó: POHU

A kezdetben még csak Golf tulajdonosok randevújaként aposztrofált esemény igazi Volkswagen ünneppé avanzsált. Az elmúlt évek hagyományaitól eltérően idén már több mint tíz típus lesz jelen a találkozón. A Golfok és a Hippifaluban megjelenő modellek tárlatát változatlanul a hazai importőr szervezi, az együttműködő partnerek révén látható Polo, Passat, Jetta, Bora, Vento, Corrado és Scirocco klubok kiállítása pedig bővül: a felsoroltakhoz idén a LUPO modellek tulajdonosai is csatlakoznak. Az esemény legfőbb vonzereje természetesen abban rejlik, hogy kortól és nemtől függetlenül, a család minden tagjának kínál tartalmas időtöltést a szezonzáró autós sokadalmon. Korábbi cikkeinkben beszámoltunk a női, férfi és gyerekprogramokról, a nyereményautóról, a koncertfellépőről, valamint arról, hogy milyen gépcsodák és újautó premierek várhatók az eseményen, most viszont a benzinvérűek kedvében járunk, és a különböző pályaprogramokat részletezzük.

Kazi Róbert, a Volkswagen marketingmenedzsere kiemelte, hogy már szeptember 21-én, a találkozó előtti napon lehetőséget biztosítanak a szervezők a száguldás szerelmeseinek, hogy professzionális pályabírók felügyelete alatt tegyék próbára autóikat és képességeiket. „A regisztrációhoz és pályahasználati díjfizetéshez kötött eseményen minden Volkswagen típus részt vehet, mivel azonban a helyek korlátozottan állnak rendelkezésre, így kérjük, csak az regisztráljon, aki szeptember 21-én legkésőbb 30 perccel a futam indulása előtt (a személyazonosságot igazoló okmánnyal, forgalmival, jogosítvánnyal, valamint a kitöltött és aláírt pályahasználati dokumentummal) meg is érkezik a Hungaroringre. A regisztrált gépjárművek rajtsorrendje teljesítmény alapján kerül meghatározásra, egyszerre maximum 25 autó körözhet a pályán sebességkorlátozás nélkül, mindenkor szem előtt tartva a biztonságot” – hangsúlyozta a marketingvezető, kiegészítve a fentieket azzal, hogy a felvezető és levezető körök mellett két gyors kört is tartalmaz a 2000 forintos pályadíj, mely összeget a helyszínen kell megfizetni.

A benzinvérüeknek szervezett szeptember 21-i pályaautózáson minden típus részt vehet, feltétele azonban az előzetes regisztráció és a díjfizetés

A folytatásban kiderült, hogy a nagyközönség számára is nyitott 22-i napon a pályaprogramok egyik bázisa lehet az a boksz, melyben Klaus-Joachim „Jochi” Kleint és a legendás, duálmotoros, eredetileg 652 lóerős Golf várja az érdeklődőket. „A helyszínen bemutatjuk a Pikes Peak hegyi versenyt, valamint megidézzük a 80-as évek végi futamot, melyen a legendás pilóta az utolsó kanyarig vezető pozícióban volt, de egy műszaki hiba miatt  a cél előtt kiesett a versenyből. Természetesen az idei rekordot felállító I.D. R Pikes Peak modell bemutatása is helyet kap a bokszban, hiszen a teljesen elektromos hajtású versenyautó idén június 24-én történelmet írt a francia Romain Dumas-val a volánja mögött. Dumas nem csak kategóriájának rekordját döntötte meg, hanem a verseny történelmének leggyorsabb idejét autózta a 7 perc 57 másodperces idejével (16 másodperccel volt gyorsabb, mint a korábbi rekorder, Sébastien Loeb)”. Arról, hogy az Európa-bajnok raliversenyző tesz-e néhány kört a Hungaroringen még nincs információnk, de a személyes beszélgetés és az autogramkérés lehetősége adott lesz a helyszínen a szervezők szerint.

Klaus-Joachim „Jochi” Kleint -  az Európa-bajnok raliversenyző és a dualmotoros Mk2-es Golf a boxok egyikében várja majd a rajongókat

„A gyári instruktorokból álló Driving Experience Team műsora immár visszatérő program a találkozón” – folytatta Kazi Róbert a pályaprogramok bemutatását. „Korábban az hazai importőr saját járműparkjából válogatott autókkal mutattak be különleges manővereket a pilóták, az elmúlt két évben viszont egyre több tréner érkezett, valódi performance modellekkel: így a Golf GTI és Golf R flotta, valamint a TCR modellek mellett az első kerék-hajtású autók nürburgringi körrekordját felállító Golf Clubsport S-sel is elkápráztatták a közönséget”. A gyáriak szerint a 310 lóerős Golf titka nem a lóerők számában rejlik, hanem az 1280 kg-os induló tömegben, a különleges futómű hangolásban és az autó fedélzeti menüjéből előhívható, kifejezetten a Nürburgringre optimalizált konfigurációban (szerk.) „Idén is a GTI Performance modelleké és a különleges, nagysebességű manővereké lesz a főszerep” – zárta gondolatait a marketingmenedzser.

Az eddig felsoroltakon túl a Groupama vezetéstechnikai pályán zajló programokkal az élmények mellett a biztonságot helyezték középpontba a szervezők a családi napon. Itt lehetőség nyílik kopott vs. évszaknak megfelelő, jó mintázatú abroncsokkal összehasonlító fékutakat produkálni, valamint a márka modelljeiben megtalálható vezetéstámogató és asszisztens rendszerek működésével kapcsolatban tudást és tapasztalatot szerezni.

További információkat az esemény web- és közösségi oldalán, valamint a legfrissebb részletekről az autoszektor.hu-n olvashatnak.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.02.23
Husan Sodiqov Üzbegisztánból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.02.23
A Ford és a LEGO Csoport közös munkájával megalkotott Ford Mustang a legendás 1967-es Fastback....
2019.02.23
Pénteken ünnepelte hetvenedik születésnapját a Forma-1 egyik legnagyobb alakja, az osztrák Niki....
2019.02.23
A Lexus RC F új változatát március 5-én, a Genfi Autószalonon láthatja majd először az európai....
2019.02.23
A Peugeot a 2019-es genfi autószalonon most bemutatja a feszültségtől vibráló Peugeot 508 Peugeot....
2019.02.23
Miután egy fiatal megvette élete első autóját, egy idő után felmerül benne az érzés, hogy mennyivel....
2019.02.23
Két tapasztalt LEGO modellépítő 400 000 darab LEGO kocka felhasználásával készítette el a világ....
2019.02.23
A világszerte több mint ezer új munkahelyet teremtő, egymilliárd euróba kerülő közös vállalkozás....
2019.02.23
A húsz Nicols Estivale Octo típusú hajóból az első az Utazás kiállításon látható február 21-24.....
2019.02.23
A német technológiai vállalat egy mesterséges intelligencia fejlesztő központot nyitott. ..