IAA Frankfurt

A Hyundai Motor a 2019-es Frankfurti Autószalonon

2019.09.11.

A szeptember 10-22. között zajló, 2019. évi Frankfurti Autószalonon (IAA) a mobilitás jövőjébe enged betekintést a Hyundai Motor. A márka leendő elektromos járműveinek formai irányvonalát szemlélteti a tisztán villanymotoros hajtású『45』tanulmányautó. Szintén itt mutatkozik be a Hyundai Motorsport első elektromos versenyautója, Veloster N ETCR. Valamint a vadonatúj Hyundai i10 nyilvános világpremierjére is Frankfurtban kerül sor.

Az egykor egyszerű közlekedési eszköznek tekintett automobil koncepciója folyamatosan változik, egyre inkább elmosva a járművek és életünk közötti határvonalat. Az idei Frankfurti Autószalonon a Hyundai Motor bemutatja a leendő elektromos járműveihez kidolgozott, személyre szabott fedélzeti ügyfélélmény-stratégiáját. A Hyundai nézőpontja szerint a jövőben az ügyfelek nagyobb szabadságot kapnak autóik kialakításában, hasonlóan ahhoz, ahogy ma otthonukat rendezik be, így a járművek pontosabban igazodhatnak tulajdonosaik életstílusához.

Az új tanulmányautó az előremutató formai irányvonalat kihangsúlyozva térképezi fel a Hyundai 'Érzéki sportosság' formanyelvének evolúcióját. Az ‘érzéki’ jelen esetben azokra a felfokozott emocionális értékekre utal, amelyeket az ügyfelek a formaterven keresztül megtapasztalhatnak, míg a 'sportosság' az innovatív mobilitási megoldásokon keresztül valósítja meg ugyanazokat az értékeket.

A 『45』elektromos tanulmányautón túl a Hyundai egy sor interaktív bemutatóval kínál lehetőséget a látogatóknak, hogy saját maguk fedezzék fel a FELSZABADÍTOTT STÍLUS lényegét. A FELSZABADÍTOTT STÍLUS stúdióban a legkülönfélébb anyagokkal kísérletezve hozhatnak létre kaleidoszkóp-hatást a látogatók, míg a H-Space (H-tér) a személyre szabott fedélzeti ügyfélélményt demonstrálja.

A Hyundai a Frankfurti Autószalonon mutatja be azt a teljesen elektromos tanulmányautót, amely a Hyundai jövőbeli mobilitási koncepciójának újabb fázisát megtestesítve szemlélteti a márkának a mobilitás átalakításáról alkotott elképzeléseit. A márka az idei CES szórakoztató elektronikai szakkiállításon, Las Vegas-ban, illetve a Milánói Dizájnhéten mutatta be a FELSZABADÍTOTT STÍLUS bevezető lépéseit.

„Nagy örömünkre szolgáló, hogy ismét egy sor izgalmas termékbevezetéssel lehetünk jelen, valamint jövőbeli mobilitási koncepciónkat is szemléltethetjük 'hazai’ európai autókiállításunkon, a frankfurti IAA-n.” – mondta Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketingért és termékekért felelős alelnöke. „A 『45』elektromos tanulmányautó és az első Hyundai elektromos versenyautó bemutatásával a Hyundai újfent megerősíti helyét az ökomobilitás élmezőnyében.”

A Hyundai új mércét állít a motorsport elektromos jövője számára

A Hyundai Motorsport (HMSG) a Frankfurti Autószalon első sajtónapján tartja annak az előzmények nélküli elektromos versenyautónak az exkluzív premierjét, amelyet a vállalat alzenaui (Németország) központjában terveztek és építettek. Az autó a motorsport új korszakába vezeti be a vállalatot, a Hyundai Motorsport egyik fő oszlopává téve az elektromos hajtást.

A Hyundai izgalmas újdonsága az alternatív energiával hajtott járművek és a sportos menettulajdonságok ötvözésének lehetőségét demonstrálja.

Emellett a Hyundai a károsanyag-kibocsátás nélkül elektromos töltéssel kapcsolatos, legújabb fejlesztését is közszemlére teszi. A vállalat üzemanyagcellás technológiáját alkalmazó Hyundai Generator egy elektromos járművekhez tervezett, hordozható töltőállomás. A töltőrendszer két darab üzemanyagcella-köteget tartalmaz. A hidrogénről üzemelő rendszer környezetbarát töltést tesz lehetővé.

A vadonatúj Hyundai i10

A Hyundai a vadonatúj Hyundai i10 nyilvános világpremierjére is sort kerít. A koreai autógyártó i modellcsaládjának legújabb tagja kulcsfontosságú szerepet játszik a Hyundai európai terveiben, emellett kategóriájának legbiztonságosabb, illetve legteljesebb körű online szolgáltatásait nyújtó tagja.  

A vadonatúj i10 friss formai jellemzőin túlmenően számos új kapcsolódási funkciót kínál, köztük a Connected Car és Bluelink® szolgáltatásokat, amelyek kategóriájának élére emelik. A Hyundai alapvető értékeit megtestesítő, vadonatúj i10 a márka két oszlopát: a Megnyugvást és a Teljesítményt egyesíti magában. Az Európában, európai ügyfelek számára tervezett és épített modell a Hyundai azon szemléletét testesíti meg, hogy a mobilitást a kiemelkedő műszaki színvonal megőrzése mellett tegye megfizethetővé és elérhetővé.

Az alapkivitel mellett a Hyundai az i10 N Line verziót is bemutatta. Az i30 és a Tucson után ez a harmadik olyan modell, amely megkapja az N Line csomagot. A dizájn és a teljesítmény terén egyaránt többet kínáló N Line a Hyundai modellstratégiájának fontos elemévé vált.

A vadonatúj Kona Hybrid és az új IONIQ Electric

Míg más autógyártók ma még csak beszélnek a fejlesztésekről, a Hyundai már most is ökomodellek széles kínálatával szolgálja ki ügyfeleit, és ezzel vezető szerepet vállal a jövőbeli mobilitás terén. A márka a villamosított hajtásláncok legszélesebb palettáját nyújtja, a mai napig világszerte több mint 600 ezer részben vagy teljesen elektromos járművet értékesített. A Frankfurti Autószalon látogatóit a vállalat öko-flottájának legújabb tagjai: a vadonatúj Kona Hybrid és az új IONIQ Electric várják a Hyundai standján.

Join the Pipe

A Hyundai együttműködésre lépett a holland Join the Pipe vállalattal, amely újratölthető, többcélú palackokat gyárt, csökkentve az egyszer használatos műanyag palackokkal járó hulladékmennyiséget. A Hyundai standjának látogatói a Töltőállomáson átvehetnek egy fenntartható palackot. Ezzel az együttműködéssel a Hyundai lehetővé teszi az ivóvíz tisztességes és higiénikus elosztását, hozzájárulva a fejlődő országok nagyvárosainak hulladékmentesítéséhez.

A Frankfurti Autószalon

A Frankfurti Autószalon (IAA) a világ legnagyobb nemzetközi autószalonja, amelyet kétévente rendeznek meg a németországi Frankfurt am Main városában. Mivel a Hyundai formatervezési, kutatás-fejlesztési, járműtesztelési, motorsport és kereskedelmi tevékenységei mind ebben a régióban összpontosulnak, a vállalat Frankfurtot tekinti „hazai” autószalonjának. Az idei, 68. Frankfurti Autószalon szeptember 10-22. között kerül megrendezésre.

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.12.12
Több baleset is történt az M6-os autópálya 66-os kilométerszelvényénél. ..
2019.12.11
Az első generációhoz hasonlítva majdnem megduplázódott a megújult e-up! akkumulátor kapacitása,....
2019.12.11
A nagy médiafelhajtások közepette minap bemutatott Ford Mustang Mach-E csupán az amerikai autómulti....
2019.12.11
A 90-es évek gyermekeinek mindennapjait tették boldoggá, és most úgy tűnik, készen állnak arra,....
2019.12.11
Santiago Cornejo Argentínából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.12.11
A következő esztendőtől érvényes, de már idén decembertől megvásárolható éves e-matricák iránti....
2019.12.11
Egymilliónál is több új terepjárót és városi terepjárót (SUV) állítottak forgalomba az év eleje óta....
2019.12.11
A Herczig Norbert, Ferencz Ramón egység 2020-ban is teljes szezont teljesít majd a rali Európa-....
2019.12.11
Jelentős mérföldkőhöz ért az Útinform: idén ünnepli fennállásának 45. évét a Magyar Közút Nonprofit....
2019.12.11
Sok motoros a műszerfalhoz rögzíti okostelefonját, hogy használni tudja a navigációs....