Hyundai

A Hyundai Santa Fe, Kona és NEXO modelleket rangos díjjal jutalmazták

2018.09.29.

A három SUV modell ezüst díjat kapott, amely a Hyundai történelmének eddigi legrangosabb formatervezési díja.

A Hyundai tervezőinek tehetségét ismerte el az IDEA- International Design Excellence Awards (Nemzetközi Dizájn Kiválósági Díj) zsűrije, amely a világ három nagy nemzetközi dizájn díjának egyike. A Hyundai közepes méretű SUV-ja, a Santa Fe, hidrogén-üzemanyagcellás SUV-ja, a NEXO, és kisméretű SUV-ja, a Kona ezüst díjat nyert az autóipar és közlekedés kategóriában. 
 
Az IDSA-Industrial Design Society of America (Amerikai Ipari Formatervező Társaság) rangos díja a három legnevesebb formatervezési díj egyike az Amerikai Egyesült Államokban, az "iF Design Award" és a "Red Dot Design Award" díjak mellett. A díjak 20 kategóriában kerülnek kiosztásra, többek között az autóipar és közlekedés, szórakoztatóelektronika, és szolgáltatástervezés kategóriákban, amelyek odaítélése a tervezési innováció, a felhasználói élmény és a társadalmi felelősségvállalás szempontjai alapján történik.
 
A három, Hyundai által elnyert ezüst IDEA Design díj a legrangosabb globális tervezői díj, amelyet a márka történelme során elnyert az autóipar és közlekedés kategóriában. 2016-ban az Elantra bronz díjat nyert. 
 
A Hyundai februárban bemutatott, újratervezett, negyedik generációs, közepes méretű SUV-ja, a Santa Fe széles és stabilitást sugárzó megjelenésével, a márkaidentitást jelképező kaszkádos hűtőrácsával és a LED fényszórók tetején elhelyezett LED-es nappali menetfényt magába foglaló összetett lámpáival dinamikus külső formatervvel rendelkezik.
 
A kifejező és erőteljes, vadonatúj Kona magában hordozza a Hyundai új családi identitását. A jövő-orientált, összetett lámpatestek kialakítása és a robusztus ’Páncél’ lökhárító kialakítás együttesen magabiztos, progresszív megjelenést kölcsönöznek az autónak, mindezt kecses, merész formával ötvözve. A Kona mindhárom, világszerte elismert tervezői díjat elnyerte ebben az évben.
 
A következő generációs hidrogén-üzemanyagcellás jármű, a NEXO, jövő-orientált formával rendelkezik, köszönhetően olyan fejlett képességeinek és átgondolt funkcióinak, mint például a horizontálisan pozicionált lámpák, amelyek bemutatják a jövőbeni és jelenlegi vizuális határokat, valamint az autó letisztult megjelenéséhez illeszkedő rejtett hátsó ablaktörlő. A NEXO elnyerte a rangos Red Dot Design Díjat is, elismerve ezzel formatervének kiválóságát.
 
„A Hyundai jelenlegi és jövőbeni SUV kínálatának három reprezentatív modellje bizonyította versenyelőnyét, a terméktervezés területén valaha elért legmagasabb vállalati teljesítmény révén” - nyilatkozta Luc Donkerwolke a Hyundai Tervezőközpontjának vezetője és a Hyundai Motor ügyvezető alelnöke. "Arra számítunk, hogy ez az elismerés inspirációt nyújt a Hyundai tervezési teljesítményének folyamatos javításához."
 
Mindezek mellett, a Hyundai luxusmárkájának számító Genesis tervezési kiválóságáért két egymást követő évben is elismerésben részesült. A közepes méretű G70 szedánt idén is az IDEA döntősei közé választották, akárcsak a tavaly hasonló megtiszteltetésben részesülő G80 Sports modellt.
 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.04.21
Az elemzők szerint az űrutazás helyettesítheti a hosszú távú repülőutakat a következő évtizedben.....
2019.04.21
Ha útra kel a család, a kocsiban csak megfelelő gyerekülésben utazhatnak a kicsik. De ülhet-e elöl....
2019.04.21
Vonattal ütközött egy személyautó vasárnap délelőtt Városlődnél, a baleset miatt a Budapest-....
2019.04.21
E heti rajzunk készítője T-boy. Rajzának címe: Boldog húsvéti ünnepeket!  ..
2019.04.21
Hamarosan megkezdődhet annak a személyszállításra alkalmas dróntaxinak a gyártása, amelyet a....
2019.04.21
Két gyalogost gázolt el egy autó Cegléden; az egyikük a helyszínen életét vesztette, a másik súlyos....
2019.04.21
A Goupil francia kis elektromos haszongépjárműveket gyártó cég társul a Geotab-bal a járműadatok....
2019.04.20
Ezek a legendás cégek nem a sarki műhellyel egyenlők, ahol szempillantás alatt megchipelik autódat....
2019.04.20
Csaknem 30 ezer autót adtak el 2019 első negyedévében az Orosz Föderációban a kormány....
2019.04.20
Xiaoqiang Hou Kínából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....